stafilococ auriu sau alta problema?

19-11-2011
Helen Minerva
Nu este medic/terapeut
Helen Minerva
Buna seara, am o problema si sunteti ultima mea speranta. Ma numesc Helen, am 20 de ani si sunt din Ploiesti. In urma cu 1 an am racit foarte rau, am avut temperatura mare si infectie in gat, incat a trebuit sa merg la urgente. Medicul mi-a dat sa fac fortum, gentamicina si ketonal injectabil, iar dupa 2 sapt de tratament, m-am simtit mai bine. Problema este ca dupa 3 sapt dupa ce mi-am revenit, am avut din nou temperatura mare si probleme cu gatul, iar de atunci...in fiecare saptamana fac infectie in gat, imi curge nasul si fac temperatura, astfel incat ajunsesem ca saptamanal sa iau antibiotice. Mai mult decat atat, sunt foarte ragusita, am mici sangerari la urechea dreapta si...am si o tuse productiva. In urma cu 2 luni am facut un set de analize (urina, sange, gat, nas) la o clinica particulara si mi-au iesit foarte bune, mai putin exudatul nazal, unde mi-a iesit un stafilococ auriu in ambele nari. Am fost la medicul de familie, care mi-a dat pastile pentru alergii si pentru imunitate, insa m-am simtit la fel de rau si m-a trimis la orl, unde mi s-a spus ca sunt mai sensibila si ca trebuie sa-mi storc amigdalele pana imi iese infectia, de fiecare data cand ma doare in gat. De asemenea, mi-a spus sa nu-mi scot amigdalele, pt ca sunt foarte mici si voi avea probleme mai tarziu. Problema este ca le-am aratat si analizele medicilor, insa nici unul nu a zis nimic de acel stafilococ. M-a vazut si o asistenta si ea mi-a zis ca stafilococul este cauza si mi-a sugerat sa repet exudatul nazal si sa cer si antibiograma. De curand am facut acest lucru la o alta clinica particulara, insa...nu mai mi-a iesit nimic in nas. (Tin sa precizez ca nu am mai luat nici un fel de tratament, inca dinainte sa fac primul set de analize, pt ca stiam ca poate influenta rezultatul).
Dumneavoastra care credeti ca este problema? Ar trebui sa mai repet exudatul nazal? Ma gandesc ca nu se poate sa am stafilococ auriu si sa-mi treaca de la sine. Este posibil sa se fi produs o eroare la una din clinici?Sau...credeti ca am altceva?Va rog, ajutat-ma!Nu mai stiu unde sa merg si am probleme cu gatul saptamanal.
2 comentarii
0
19-11-2011, ora 19:49
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Dacă sfaturile primite prin Internet au ajuns ultima dv speranţă, asta nu-i a bună. Cel mai bine ar fi să nu vă mai luaţi nici după asistente, ci să faceţi un tratament homeopatic, pentru ca astfel de episoade să nu se mai repete. În situaţia (improbabilă) în care tratamentul homeopatic nu va da rezultate, aveţi o alternativă de a doua alegere: un vaccin, preferabil chiar autovaccin preparat din secreţia nazală.
0
19-11-2011, ora 21:29
Helen Minerva
Nu este medic/terapeut
Helen Minerva
Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.