Ce simptome poate declansa stafilococul auriu?

30-01-2012
andreisolomon
Nu este medic/terapeut
andreisolomon
buna ziua ! de mult timp (peste 1 an ) am avut niste pocnituri in nas, imi venea un miros ciudat pe nas, am fost la 2 doctori ORListi si nu mi-au gasit decat o deviatie de sept de care am fost operat. In urma cu o saptamana am facut un exudat si rezultatul a fost : stafilococ auriu.vreau sa spun ca simptomele sunt din ce in ce mai puternice : simt ceva in nas care ma jeneaza f mult chiar ma doare in mare parte numai pe nara dreapta, cand suflu nasul imi pocneste ceva acolo si simt ca exista ceva care nu vrea sa iasa, presiune in jurul ochilor.atunci cand ma aplec simt un fel de presiune, greutate pe fata si frunte si de la un timp ma dor/mananca gingiile de pe partea dreapta, , , , ma dor maselele si nu pot sa beau niciun lichid rece sau fierbinte deoarce atunci cand atinge maseaua incepe sa ma doara.. Am facut o radiografie dentara iar doctorul a spus ca nu e nimic in neregula. Intrebarea mea este: poate acest stafilococ sa dea aceste simptompe ? cand am facut acel exudat acolo scria si medicamentele la care este sensibil stafilococul iar doctora de familie mi-a recomandat clindamycin. Daca nu are efect acest medicament ce mai este de facut ?
58 comentarii 12 Înainte ›
0
30-01-2012, ora 22:16
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu. nu poate acel stafilococ sa provoace aceste simptome
este nevoie de un alt consult la un alt stomatolog
si de o endoscopie ( video ) nazala
0
31-01-2012, ora 15:49
andreisolomon
Nu este medic/terapeut
andreisolomon
Am facut endoscopie si doctorul a spus ca nu am absolut nimic ! Numai ca eu pur si simplu simt ceva pe sinusul drept iar cand suflu nasul pocneste ceva. mai simt o durere in jurul ochilor. acum ma dor/mananca f rau gingiile am crize de cateva ori pe zi.nu stiu ce pot sa mai fac !
0
02-02-2012, ora 15:56
fototograful
Nu este medic/terapeut
fototograful
Buna ziua,
Nu stiu daca am ales corect rubrica dar doresc si eu un sfat. De ceva timp, max 1 an, simt in gat o secretie. Aceasta imi provoaca senzatia de a inghiti mai tot timpul. Pe langa senzatia suparatoare, din cauza inghitirii salivei foarte des creste si aciditatea din stomac si imi provoaca arsuri. Am zis senzatie ca e ceva in gat dar nu e chiar senzatie pentru ca daca o perioada nu inghit simt mai pronuntata secretia si trebuie sa tusesc putin.
Am facut testul acela din gat, am uitat cum ii spune, si mia iesit ca am stafilococul auriu. Cu analiza am mers la doctor la ORL, s-a uitat in gat si a spus ca nu am nimic, totul e ok. Mi-a dat sa iau Trachisept si 2 solutii de apa de mare Aquamaris(ptr nas si gat). Degeaba. Nu stiu ce sa mai fac si as vrea un sfat. Mai fac mentiunea ca dupa ce mananc senzatia se accentueaza. La un moment dat aveam impresia ca dupa ce mananc parca ramane in gat intr-un saculet si tot inghiteam, inghiteam. Multumesc anticipat.
0
03-02-2012, ora 10:02
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
trebuie facut un Tranzit baritat esofagian si un consult la gastrologie
0
03-02-2012, ora 10:39
fototograful
Nu este medic/terapeut
fototograful
Multumesc mult. Saptamana care urmeaza ma duc si revin cu rezultatele.
0
10-04-2012, ora 09:59
szasz eric
Nu este medic/terapeut
szasz eric
Bună ziua.Am stafilacoc auriu de mai mulţi ani si nu pot să scap de ea.Am primit antibiotice mi s-a făcut antibiograma.Am luat medicamentele şi totuş nu scap.Ce este de făcut ?Analizele din sânge toate sunt bună Aslo, VSH, WBC, RBC, HGB, PLT, TGO, TGP, gliciemie, creatinina serica, sideremie, calciu, examen coproparazitologic, sunt toate bună.Am 16 ani si vreau să scap cât mai repede de acest stafilacoc auriu cu respect.Şi vă mulţumesc.
0
10-04-2012, ora 18:36
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. faci un consult la gastrologie si vezibce probleme gastrce sau intestinale ai
2. renunti in totalitate la lapte dulce, bauturi acidulate, fructe citrice, muraturi, otet..pentru minim 3 luni sau toata viata
3. consumi mult ceai de maces, ginseng, echinscee
0
24-04-2012, ora 14:16
fototograful
Nu este medic/terapeut
fototograful
Buna ziua,
Am ramas dator cu un raspuns la sugestia domnului doctor Fueraru Valeriu. Este adevarat ca am intarziat 'putin'.
Am fost astazi la radiologie si am facut un examen cu bariu.
Rezultat: -Tranzit esofagian normal, stomac non moton( asa inteleg eu din rezultat), non mokinetic, pliuri suple, pilon permeabil, bulbduodenal omogen, opacifiat cadru duodenal normal. Fara MM(HH) si nici RGE la examinarea prelungita in onseflexibil (mai este un cuvant pe care nu l inteleg).
In exprimarea libera a medicului: Am un stomac beton. Sunt sanatos tun. Analizele bune, pacientu mort.
Am fost si la gastrologie dar era foarte aglomerat. Maine sau maxim poimaine merg si acolo si ma prezint cu rezultatul. Oricum am primit si o reteta cu Metoclorpramid (sa iau cu jumatate de ora inainte de masa).
In continuare simt acea secretie in gat care ma deranjeaza si ma face sa inghit in sec mai tot timpul.
Revin.
0
24-04-2012, ora 14:24
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. e ok, dupa acest rezultat reese ca hipersecretia are alte cauze
.. ar putea fi dentare.. sau din cauza acelui stafilococ
pe analiza trebuie sa fie scris is rezultattul de la antibiograma..
2 mergi la stomatolog
3 pentru gat trebuie sa faci inhalatii, gargara is sa ei 10 zile antibioticul la care este sensibil stafilococul
0
24-04-2012, ora 14:42
fototograful
Nu este medic/terapeut
fototograful
Am sa caut si rezultatul cu stafilococul si este posibil sa fie si din cauza dintilor deoarece am si o carie netratata+ o lucrare care ma doare de ceva timp si nu m-am invrednicit sa o controlez. Inhalatii cu ce?
Multumesc.
0
07-05-2012, ora 10:22
noana
Nu este medic/terapeut
noana
Buna ziua!
de aprox 5 luni simt un nod in gat, nod care nu mai imi da pace si simt ca imi pierd mintile. Am facut un exudat faringian cu ambiograma si mi-a iesit stafilococ auriu. la prescriptia medicului am luat 10 zile Augmentin forte si timp de aprox o luna nu am mai simtit atat de pregnant nodul in gat (dar nu disparuse complet). Am ajuns la concluzia ca de fapt in gatul meu se strang resturi de mancare intre pliurile amigdalelor, care intra in putrefactie si imi confera si un miros si un gust infiorator. De multe ori pentru ca ajung la limita suportabilitatii imi scot acele resturi din gat cu ajutorul unui betisor de urechi, dar in max o saptamana se strang la loc. Va rog, ajutati-ma. Ce este de facut?
0
08-05-2012, ora 11:38
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 un consult ORL.. si luarea unei decizii ce trebuie facut cu amigdalele ( tratament, reducere in volum, sau operatie)
2. un consult la gastrologie.. de vazut daca iritatia din faringe nu se datoreaza refluxului gastric
0
29-06-2012, ora 17:25
marinrelu
Nu este medic/terapeut
marinrelu
din febroarie seara in special m-a mancau urechile.La inceputullunii iunie a inceput sa curga din urechea dreapta o secretie galbena urit mirositoare.Am mers la doctor si mi-a prescris 10 zile de antibiotic EFICEF si RUBIFEN SI PICATURI innas vibrocil. l-am terminat dar simtomele erau aceleasi am mers iar la control si am facut un exudat din ureche. Dupa 4 zile timp in care nu am mai avut tratament mi-a iesit stafilococ auriu care e sensibil la GENTAMICINA SIDOXICILINA.Acum iau doxicilina si rubifen si gentamicina o pun picaturi in urechi.CIND PRIND NUSUL SI SUFLU PRIN URECHEA DREAPTA IESE AER CALD SAU CEL PUTIN ASA M-I SE PARE MIE IAR INAUNTRU E CA SI CIND AS AVEA APA. IARURECHEA ESTE UMFLATA. POATE FI TIMPANUL FISURAT/??? MULTUMESC ANTICIPAT
0
29-06-2012, ora 17:40
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
este fisurat timpanul..si necesita tratament cu internare in clinica ORL
0
17-08-2012, ora 13:54
eloriana
Nu este medic/terapeut
eloriana
Buna ziua!
in urma unui exudat nazal, fetitei mele in varsta de 2 luni, pe mediile de cultura i s-au dezvoltat colonii de Staphylococcus aureus meticilino-sensibil. Doctorul pediatru mi-a spus sa incercam Colargol 2 x3/zi si dupa10 zile sa repetam exudatul. intrebarea mea este: cate zile se administreaza acest Colargol si daca exudatul se repeta la 10 zile dupa terminarea tratamentului?
Va multumesc!
0
19-08-2012, ora 20:50
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
orice problema de nas, gat, urechi.. este corect sa fie trata numai la med. orl
nici medicii de familie nici pediatrii nu au competenta necesara in a stabili un diagnostic cert si a indica un tratament.
cursurile de orl la ei dureaza 3 luni. la medicii Orl 6 ani.
vedeti diferenta?
0
07-09-2012, ora 11:50
Nickoletamd
Nu este medic/terapeut
Nickoletamd
Buna ziua.
Ma numesc Nicoleta si am un baietel de aproape 3 ani!
De vreo 2-3 luni se scarpina foarte des la nasuc si mai nou l-am vazut ca mai duce mana si la urechi (pe pavilioane).
L-am intrebat daca-l mananca si mi-a zis ca da si ca are o gonghita inauntru! :)
Recent a fost depistat cu stafilococ auriu in gat (avem programare la medicul pediatru pt tratament peste cateva zile!).
As dori sa stiu daca aceste mancarimi pot fi de la stafilococ! (cu toate ca nu cred, dar doresc sa aflu oarerea unui specialist).
I-am facut si analize de copro si nu are viermisori, ca m-am gandit ca poate de aia l-o manca nasucul!
Doresc sa precizez ca si eu si mama avem rinita alergica: nas infundat, stranuturi, mancarini de ochi (dar nu de nas!). Credeti ca a mostenit si copilul asa ceva, si daca da, ar fi mancarimile de nas un simptom? El nu stranuta, nu-i curge nasul sau ochii!
Acum 2 saptamani medicul pediatru ne-a recomandat Coryzalia (o jum de pastiluta de 2 ori pe zi), dar niciun rezultat!

Imi puteti recomanda ce alte analize, exudate, etc sa-i fac sa aflu ce are?

Va multumesc!
Nicoleta
0
09-09-2012, ora 21:42
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
trebuie sa fie vazut la dermatolog
0
12-09-2012, ora 23:23
iacobram
Nu este medic/terapeut
iacobram
Buna seara. Baietelului meu de 2 ani, in urma unui exudat nazal, s-a constatat prezent stafilococ coagulo pozitiv staphyloccocus aureus, iar medicul pediatru a spus sa nu ii dam momentan nimic, ca ar putea fi doar purtator. As dori un sfat, cum pot scapa de acest stafilococ, de unde stiu daca este doar purtator sau nu si as vrea sa stiu si daca este contagios, deoarece nu am dori sa imbolnavim si alti copii. Multumim anticipat!
0
13-09-2012, ora 09:36
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
sistemul imunitar a organismului are capacitate si puterea sa anihileze acel microb
e suficient sa ajutati organismul cu aromoterapie cu ulei volatil de eucalipt, lamaie, busuioc. care au actiune si antibacteriana. Puteti face inhalatii si spalaturi nazale cu un ceai in care se adauga 2-3 pic de ulei volatil
echinacee de baut cate 3 saptamani lunar..3 luni
0
22-09-2012, ora 03:13
danny2012
Nu este medic/terapeut
danny2012
salutare, am o problema cu ceva timp in urma ma durea capu dupa ce a incetat durerile de cap mia aparut o mancarine de urechii inauntru dupa cateva zile si in gat ma manca in acelas timp dar numai noapte, am dat cu crema de galbenele dar se pare ca degeaba, nu ma pot duce la doctor pentru ca nu sunt in tara si nici aici nu ma pot duce, , am nevoie de ajutor ce ma sfatuiti sa fac?ce sami pun in urechi sa scap de mancarimea asta.multumesc
0
22-09-2012, ora 21:09
noana
Nu este medic/terapeut
noana
Nu mai rezist... va rog ajutati-ma. imi raman resturi alimentare intre pliurile amigdalelor si nu o pot scoate. provoaca un miros infiorator. de la ce poate fi si ce este de facut? multumesc anticipat!
0
22-09-2012, ora 22:10
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
sunt sute de postari la acst subiect cu amigdalele
citesti toate pistarile si iti alegi metoda pitrivita
logic si corect ar fi sa faci criptolizis cu radiofrecventa.
0
30-10-2012, ora 17:58
Vladsi2011
Nu este medic/terapeut
Vladsi2011
Buna seara,
Baietelul meu are 1 an si 9 luni si vreau sa- l dau la cresa.
I-am facut analizele necesare, iar la exudatul nazal a aparut Stafilococ auriu hemolitic. Mentionez ca atunci cand i-am facut analizele nu era deloc racit, nu-i curgea nasul nu prezenta niciun simptom.
Acum, daca ma gandesc mai bine, singurul gest care-mi atrage atentia din cand in cand este ca baga degetelul in nasuc destul de des, motiv pentru care am crezut ca poate are viermisori, dar nu are nimic din acest punct de vedere.
Medicul de familie mi-a dat acceptul pt cresa, scriindu-mi pe analize " saprofit!" intrucat nu a prezentat si nici nu prezinta alte simptome.
Ce-mi recomandati totusi? Sa-l duc la cresa. Poate prezenta vre-un pericol pentru ceilalti copii?

Acest stafilococ poate avea vreo legatura cu animalele? Intrucat locuim la curte si vecina noastra are foarte multe pisici si 2 caini si de cate ori il vede pe cel mic il ia in brate, se joaca cu el si sunt convinsa ca-i poate transmite foarte multi microbi. Am rugat-o sa nu mai adune atatea pisici, dar nu ne putem intelege din acest punct de vedere.
Multumesc
0
05-02-2013, ora 19:24
crisebi
Nu este medic/terapeut
crisebi
Buna ziua.
Baiatul meu de 5 ani are secretii nazale care dureaza de aproape un an, acestea apar de 3-4 ori pe zi si umple un servetel odata.A urmat diferite tratamente, pt rinita, rinita alergica, stafilococul auriu(antibiotic ), sinuzita, etc.A facut aerosoli, spalaturi nazale, i-am pus aparat salin in dormitor, umidificator cand este aerul prea uscat.Cu alte cuvinte am incercat toate metodele recomandate de med. orl-ist.In urma cu un an jumate i-am scos polipii nazali.Va rog sa-mi spuneti daca se pot reface intr-un timp asa de scurt(cam 6luni) si daca aceste simptome pe care le are pot fi de alta natura.Ce mai putem face pentru el, la ce doctor sa mai mergem?Ne puteti indruma catre un specialist(din TM) care sa isi dea cat de cat interesul?
Va multumesc.
0
05-02-2013, ora 21:23
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
odata ce ati ijncercat toate tratamentele... nu ati avut si ideia...poate nu acolo cautati cauza?
1 cititi pe google despre produsele alimentare producatoare de MUCUS... si le e/cludeti din alimentatie pana la vindecare
2. este cunoscut faptul ca prin intestin se elimina majoritatea toxinelor, radicalii liberi, mucozitatile..s, a
cand este o problema de dugestie, de tranzit, paraziti intestinali..s.a si organismul nu poate sa se curate prin intestin.
incearca sa arunce acele toxine, mucozitati prin mucoase, piele..
investigati tractul digestiv, faceti cure de deparazitare, detoxifiere
si cel mai i portant...regimul corect alimentar
0
12-08-2013, ora 22:45
mezdreaelena
Nu este medic/terapeut
mezdreaelena
buna seara.fetita mea are 9 ani de curand am aflat ca are stafilococol auriu.am aflat acest lucru in urma examenului exudat nasal.am facut aceasta analiza pt.ca ei ii curge foarte des sange din nas, mai ales in ultima perioda.ce credeti are vreo legatura cu acest stafilococ?multumesc anticipat
0
13-08-2013, ora 09:35
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cred ca cauza principala este tractul digestiv, intestinele, regimul gresit alimentar
de acolo porneste si o imunitate slaba care permite prezenta acelor microbi
de acolo porneste si o proasta asimilare a nutrientilor necesari vasului sangvin ca sa nu fie fragil
(vitamnie, minerale..s.a)
0
22-12-2014, ora 19:49
lisboa
Nu este medic/terapeut
lisboa
Bună seara.In urma alergii cauzate de păr de câine am inceput să simt ceva in gât(un corp mobil) in partea dreaptă, nedureros dar destul de incomod şi limba arzând. Au trecut 5 luni de când alerg de la un medic la altul timp in care am făcut următoarele investigatii: analize sânge, 3 exudat faringian, ecografie tiroidă, ecografie glande salivare, endoscopie stomac(cu rezultat o mică hernie hiatală)endoscopie nazală, tomografie sinusuri etc, toate ieşind bune iar eu simţindu-mă din ce in ce mai rău. In cele din urmă un alt medic m-a trimis să fac un exudat nasal unde mi-a descoperit stafilococ auriu.De o săptămână am inceput să iau eritromicină, ceai de mesteacăn, miere de manuka şi nu cunosc nici o mică ameliorare. Continui să simt ceva plimbandu-se in gat, limba arzând continuu, uneori si buzele. Vă rog mult să imi spuneţi dacă aceste simptome insuportabile sunt din cauza bacteriei sfafilococ auriu sau ce alte ivestigaţii aş putea să mai fac pentru a descoperi cauza şi a pune capăt acestei suferinţe indelungate? Vă mulţumesc anticipat.
0
23-12-2014, ora 08:34
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu acele simptome NU sunt din cauza stafilococului
90% din cauza este in mintea Dvs
stresul si gandul la boala.. baga organismul in un cerc vicios.. cand cauza a disparut.. dar semnalul sistemului nervos central.. mai tine muschii contractati in regiunea faringelui.. si simtiti acel nod
daca erati o fire mai puternica.. neglijati acel nod si uitati de mult de el.
problema cu mica hernie hiatala.. nu e asa de MICA cum credeti
un reflux gastro-esofagian.. mai ales noaptea in somn.. duce la iritatie in faringe si intretine acea senzatie din gat
gasiti pe forum multe postari unde expclic ce NU aveti voie sa mancati si ce tratament local tre sa faceti pentru acea faringita iritativa de la reflux
Adaugă un comentariu / răspuns
58 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.