am contractat un stafilococ auriu cu localizare vaginala

11-07-2007
ejeni
Nu este medic/terapeut
ejeni
Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema.Dupa 3 spitalizari In sectii de urologie si nefrologie (Pietre eliminate si infectie cu coli ) am contractat un stafilococ auriu cu localizare vaginala. Antibiogramele caci am facut 2 aratau sensibilitate la amoxicilina si amoxiclav.Am luat 9 gr de amoxicilina si apoi 8gr de augumentin.Dupa 2 saptamini de acalmie a recidivat. Este vreo sansa de a-l steriliza si daca da cum?
3 comentarii
0
06-08-2007, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Institutul Cantacuzino sau filialele sale judetene prepara un autovaccin anti-stafilococic pentru stimularea imunitatii, care se administraza prin injectii intradermice in doze bine stabilite. Intrucat autovaccinul se prepara din tulpinile proprii de stafilococ, se recomanda mai intai efectuarea unui exudat nazal, pentru ca de obicei acest germene colonizeaza mucoasele si pielea, iar portajul de stafilococ se face in mare masura la nivelul mucoasei nazale. Pentru eradicarea Stafilococ-ului nazal exista pe piata Bactroban unguent nazal (insa nu cred ca se mai importa).
0
01-03-2010, ora 12:24
1ando6
Nu este medic/terapeut
1ando6
Buna ziua! Am fost diagnosticat cu stafilococ auriu si conform antibiogramei este sensibil la: amox./clavculanic ac, ceftazidime, ceftriaxone, ciprofloxacin, co-trimoxazole, cefepime, cefoperazone, gentamicin, meropenem, oxacilin, rifampicin, teicoplanin, tobramicyn, vancomycin. Va precizez ca am mers la medic, mi-a dat tratament cu CEFORT (ceftriaxona) 10 fiole injectabil la 12 ore si NU M-AM VINDECAT. Va rog mult sa-mi prescrieti ceva eficient. Va multumesc!
0
03-03-2010, ora 10:09
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
In general, Ceftriaxona este un antibiotic cu spectru larg, insa, nefiind inclus in antibiograma, poate ca Stafilococ-ul este rezistent la antibiotic. Ar fi util sa repetati antibiograma, iar avand in vedere faptul ca stafilococ-ul este sensibil la Ciprofloxacin, eu v-as recomanda o cura de levofloxacina (Tavanic) 500 mg pe zi, 10 zile. Se administreaza oral, insa e necesar sa luati un preparat cu lactobacili gen Biotics, Enterolactis, in paralel pentru a nu va distruge flora digestiva.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O combinație de probiotice ar putea preveni sindromul șocului toxic
  • Peptidele din susan au dovedit că pot combate E. coli și S. aureus
  •