stafilococ auriu

18-05-2011
Stefanut
Nu este medic/terapeut
Stefanut
Buna ziua!
Copilului meu in varsta de 3 ani si 7 luni, la analizele efectuate pentru o amigdalita pultacee cu 3 zile de febra 39 i-a iesit la hemocultura stafilococ auriu. A primit tratament cu Fortul 10 zile si netromycina 4 zile (in combinatie ambele, 6 zile cu Fortul si 4 zile cele 2 antibiotice combinate). Ieri a terminat tratamentul si e bine. La ce sa ma astept de la acest stafilococ auriu? Am inteles ca exista un tratament cu bacteriofagi. Imi puteti da detalii despre acest tratament si de unde se procura? Eu am inteles de pe forumuri ca se face in Georgia. Se trimit acolo analize, sange, alte probe? A fost suficient tratamentul? Sunt cu atat mai ingrijorata cu cat mama mea a suferit o operatie de protezare la genunchi acum 3 luni si mi-e groaza sa ma gandesc ca ar putea lua acest stafilococ de la cel mic. Ce riscuri sunt pentru mama?
Va multumesc din suflet!
Roxana Pistea
4 comentarii
0
18-05-2011, ora 10:11
Stefanut
Nu este medic/terapeut
Stefanut
Din greseala am scris Fortul, dar antibioticul se numeste Fortum
0
18-05-2011, ora 12:16
stoeneasca
Nu este medic/terapeut
stoeneasca
Buna ziua, si copilului meu i/a iesit la examenul secretiilor nazale stafilococul auriu si as vrea sa stiu daca acesta este cauza rinitelor frecvente pe care le/a avut in sezonul rece si daca trebuie neaparat tratament cu antibiotic.va multumesc
0
19-05-2011, ora 22:13
coco 70
Nu este medic/terapeut
coco 70
Buna seara. Am stafilococul auriu de un an. M au consultat doi medici din Valcea fara nici un rezultat. Am luat zinat, ciprolen, klacid, ACC. Nu stiu ce sa mai fac, sunt disperata. Va rog sa ma ajutati!Multumesc.
0
04-12-2012, ora 14:57
nadane
Nu este medic/terapeut
nadane
unde pot gasi bacteriofag pentru stafilococ auriu prezent in sputa
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Peptidele din susan au dovedit că pot combate E. coli și S. aureus
  •