stafilococ alfa hemolitic

02-11-2005
andrusca55555
Nu este medic/terapeut
andrusca55555
Soţul meu a fost diagnosticat acum 6 ani cu stafilococ auriu. in urma tratamentelor administrate de-a lungul timpului cu eritromicină, amoxicilină, doxacilină, augmentin şi clabax (după studiul antibiogramei), acum 1 lună, după efectuarea ultimului exudat faringian a rezultat existenţa unui stafilococ alfa hemolitic, singurul antibiotic la care acesta era sensibil - cefuroxim. A urmat tratamentul cu Axycef - 7 zile - 1 capsulă/12h, dar nici o ameliorare: nu poate respira, nasul se infundă "bocnă" in special noaptea. Cunoşteţi vreun remediu? Efectiv suntem disperaţi, mai ales că dorim să avem un copil şi nu ştim in ce măsură acesta ar putea "moşteni" această afecţiune.
3 comentarii
0
24-11-2005, ora 00:00
romedic
Administrator Forum ROmedic
romedic
Trebuie sa consultati un ORL-ist. Poate fi o adenoidita cronica iar problemele de somn sunt indicatie de extirpare chirurgicala a vegetatiilor adenoide. La fel si pentru amigdale.
Nu se transmite genetic.
0
22-09-2006, ora 00:00
andreuk
Nu este medic/terapeut
andreuk
din cate stiu eu stafilococii sunt bacterii si nu au cum sa se mosteneasca.doar se "plimba"si ei de la o gazda la alta.Sunt foarte periculosi iar de cele mai multe ori antibioticele nu au efect asupra lor.Un medic orl-ist bun v-ar putea sfatui ce sa faceti da dak nu scapati va sfatuiesc sa urmati un tratament naturist.Eu am incercat 6 luni sa scap de un stafilococ auriu, cu injectii cu retarpen(moldamin), antibiotice de pe antibiograma si nimic nu a dat roade.
0
15-02-2009, ora 13:38
fofo1983
Nu este medic/terapeut
fofo1983
buna ziua. as dori sa stiu si eu daca iau axycef 500 timp de 10 zile cate 2 comprimate pe zi ce mi se poate intampla? e recomandabil sa se ia asa mult timp?
am auzit ca poti face hepatita toxica. daca e vreo problema cu medicamentul ce pot sa ii fac doctorului care mi l-a prescris?
va multumesc si sper sa imi puteti raspunde cat mai repede
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Peptidele din susan au dovedit că pot combate E. coli și S. aureus
  •