sputa cu sange!

25-06-2008
punkid
Nu este medic/terapeut
punkid
Buna ziua. m-am trezit de dimineata si ca de obicei ma duc la baie sa ma spal pe dinti si de obicei scuip "flegma" din gat dar de data asta am observat sange si iritatie in gat sub mar. Culoarea era normala rosie. De tusit nu tusesc deloc si da sunt fumator. poate fi grav? multumesc
2 comentarii
0
25-06-2008, ora 00:00
musaraf
Identitate neconfirmată
musaraf
Daca ati avut o iritatie in gat si nu ati tusit, este probabil din gat (pseudohemoptizie), poate de la o faringita sau laringita. Fumatul poate duce la o bronsita cronica, si aceasta da sputa cu sange (hemoptizie adevarata).
Ce varsta aveti? Aveti boli cardiace (stenoza de mitrala? hipertensiune?). Trebuie o radiografie toracica, un consult ORL si niste analize de sange.
Foarte probabil ca nu este cazul sa va ganditi la ceva grav, exista o gramada de cauze banale pentru sange in gat. Examinarile, insa, tot trebuie facute. Era un semn mai serios daca se scuipa singe timp de o saptamana sau mai mult, la dv. se pare ca a fost doar un singur episod.

Numai bine !!!
0
25-06-2008, ora 00:00
punkid
Nu este medic/terapeut
punkid
Va multmumesc mult ptr raspuns. am 18 ani... da vad ca mi-a trecut iritatia si numai am sange in sputa, m-am speriat si am inceput sa caut pe internet si m-am speriat ca este cancer dar nu am simptome de tuse. O sa mai urmaresc si daca mai apare o sa consult un medic ORL.

Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.