spotting LOGEST

20-01-2011
110987
Nu este medic/terapeut
110987
Buna ziua,

Va rog frumos sa-mi spuneti daca este normal ce mi se intampla. Am facut test Papanicolau si a iesit bine, nu am nició infectie si am hotarat sa iau anticonceptionale. Medicul meu mi-a recomandat Logest. Am luat din prima zi de menstruatie Logest (prima zi fiind pe 14 ianuarie). Pe mine in mod normal ciclul ma tinea maxim 5 zile, insa am observat ca astazi desi sunt in a 7a zi de cand iau Logest, inca mai am mici scurgeri de sange, de culoare deschisa. Este normal sa am aceste mici sangerari ? Pot face sex in aceasta perioada ?
7 comentarii
0
20-01-2011, ora 15:56
110987
Nu este medic/terapeut
110987
Am uitat sa mentionez ca nu ma simt rau, ba chiar bine, nu am avut durerile pe care le aveam in mod obisnuit in timpul menstruatiei. Singura problema sunt aceste mici sangerari si nu stiu daca in caz ca voi face sex se vor intensifica.
0
20-01-2011, ora 22:25
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Este normal, in sensul ca este o reactie adversa foarte frecvent intalnita, mai ales la anticonceptionale cu doza mica de estrogen, asa cum este logest. De regula nu este necesara intreruperea tratamentului hormonal, iar spottingul dispare de la sine dupa cateva saptamani.
2. Da, efectul contraceptiv este deplin instalat, iar spottingul este independent de activitatea sexuala, originea sangelui fiind uterina si nu vaginala.
0
21-01-2011, ora 11:37
110987
Nu este medic/terapeut
110987
Va multumesc frumos pentru raspuns !
0
24-01-2011, ora 22:31
lala1989
Nu este medic/terapeut
lala1989
Buna seara! Am si eu o problema...de luna aceasta am inceput sa iau Logest, mai exact de pe data de 5 ianuarie. mai am o pastila si trebuie sa astept sa imi vina ciclul. Problema este ca de cand l-am inceput, in fiecare zi am avut niste scurgeri maronii si uneori sangerari (dar foarte rar) pe care inainte nu le aveam. Sincer nici nu am stiut ca se poate sa ai scurgeri de genul acesta dupa ce ai avut ciclul. As dori sa stiu daca este normal, si daca imi vor trece. Precizez ca nu am avut decat o singura data probleme ginecologice cand mi-a fost gasita o infectie dar a trecut ceva timp de atunci. Ar trebui sa ma ingrijorez? Va multumesc anticipat!
0
25-01-2011, ora 01:20
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Spuneam mai sus ca este o reactie adversa frecvent intalnita. Dupa cum vedeti. Din fericire, nu face parte dintre reactiile adverse cu adevarat serioase ale anticonceptionalelor.
0
04-04-2011, ora 15:07
di_diana
Nu este medic/terapeut
di_diana
buna ziua! ma numesc diana. anul trecut am avut o sarcina care s-a oprit in evolutie. de atunci am niste scurgeri inainte de menstruatia normala, uneori maro, alteori rosii (fara miros. nu am nici o durere, nu ma deranjeaza fizic) - aceste scurgeri dureaza aproximativ o saptamana jumatate inainte de menstruatie, apoi menstruatia vine normal. nu inteleg de la ce apar. am fost la control, totul pare in regula, nu am chisturi sau fibrom, mi s-a spus ca nu am nimic anormal, dar... nu inteleg de la ce apar aceste scurgeri (mentionez ca avea astfel de scurgeri si inainte de a pierde sarcina, dar durau 2 - 3 zile). nu folosesc anticonceptionale sau alte pastile. ma puteti ajuta cu un raspuns?! va multumesc!
0
21-04-2011, ora 14:36
di_diana
Nu este medic/terapeut
di_diana
As mai avea o intrebare! In a cata zi a ciclului menstrual se face analiza de progesteron! Va rog frumos sa imi raspundeti! Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Secrețiile vaginale
  • Testul Papanicolau
  • Am făcut testul Papanicolau. Ce înseamnă rezultatul?
  • Testul Babeș Papanicolau ar putea ajuta la depistarea mai multor tipuri de cancere ginecologice
  • Cum se depistează cancerul de col uterin?
  • Rezultat Papanicolau anormal - ce urmează?
  • Scurgere vaginală - ce e normal și ce nu
  • Secreție vaginală infectată - gravitate în funcție de agentul patogen
  • Ce înseamnă celule endocervicale prezente (explicații)
  •