spirulina ajuta la slabit?

24-05-2008
corintzza
Nu este medic/terapeut
corintzza
ce parere aveti despre spirulina?ajuta la slabit?cam cat se slabeste intr-o luna?ms
5 comentarii
0
05-08-2008, ora 00:00
amyirina
Nu este medic/terapeut
amyirina
nu stiu mare lucru despre spirulina, dar sunt sigura ca nu neaparat ajuta la slabit, poate taia pofta de mancare si de asemenea crea dependenta.oricat de naturista e, cere sfatul farmacistului, citeste prosteptul...eu am luat cateva astfel de pastile iar corpul meu nu a reactionat in nici un fel la ele, nici in perioada aceea, nici dupa:)
0
27-08-2008, ora 00:00
julia_myneeds
Nu este medic/terapeut
julia_myneeds
Asta am gasit eu pe : www.farmaciata.ro

Spirulina, o alga magica

In natura exista creatii de-a dreptul uimitoare. Spirulina, alga microscopica marina de culoare verde, este parintele a tot ce-i viu, cea mai veche planta de pe pamInt (de 3, 5 miliarde de ani).

Spirulina (Spirulina Platensis) contine o puternica combinatie de substante esentiale pentru organismul uman, unele dintre ele fiind extrem de rare si neintilnite In hrana vegetala.
Se stie ca legendarii asceti ai Americii de Sud si aborigenii africani, care locuiau In jurul lacului Ciad, se diferentiau prin sanatate deosebita si prin longevitate tocmai datorita faptului ca foloseau In alimentatie spirulina.
PRINCIPIILE ACTIVE
Microalgele se afla undeva la hotarul dintre regnul vegetal si cel animal, oferind avantaje nutritive unice. In stare deshidratata, pe lInga clorofila, mai gasim si o bogata sursa de proteine, beta-caroten si acizi nucleici pe care le contin orice alte alimente din carne sau vegetale. Cantitatea foarte mare de ARN si ADN justifica Increderea specialistilor In calitatile de regenerare celulara si Incetinire a proceselor de Imbatrinire. Se remarca, totusi, ca excesul de acizi nucleici aduce si riscul cresterii nivelului acidului uric In organism, provocind astfel pierderea calciului, aparitia calculilor renali si instalarea gutei. De aceea, este nevoie de o dozare atenta In administrarea acestora.
CE CONTINE SPIRULINA?
Spirulina este foarte bogata In proteine: 100 g spirulina contin 60 - 70 g proteine (de 3 ori mai mult decIt carnea de porc, de 2 ori mai mult decIt carnea de vita, peste si de 1, 5 ori mai mult decIt boabele de soia). In plus, toate proteinele din spirulina sint asimilate foarte usor de organismul uman (pIna la 80 %) deoarece contin 18 aminoacizi necesari omului dintre care 8 esentiali care, spre deosebire de ceilalti, nu pot fi sintetizati de catre organismul uman si trebuie obtinuti din hrana zilnica. Spirulina mai contine o multitudine de micro si macroelemente, inclusiv fier, calciu, magneziu, zinc, fosfor, seleniu, o mare cantitate de vitamine, inclusiv beta-carotenul, acizii nucleici (ADN şi ARN).
PREVINE SI VINDECA
Conform principiilor nutritiei si dietoterapiei chinezesti traditionale, spirulina are urmatoarele proprietati: mireasma usor sarata, energie racoroasa, creste secretia de fluide de tip Yin, foarte nutritiva, detoxifianta a rinichilor si ficatului, Imbunatateste calitatea sIngelui, inhiba dezvoltarea fungiilor, bacteriilor si fermentilor.

Spirulina se asimileaza foarte bine, normalizeaza microflora intestinului, curata intens organismul, avInd ca rezultat micsorarea continutului toxic rezultat din schimbul de substante In articulatii, muschi, limfa, care intoxica nu numai diferite organe ci si creierul. Actiunea benefica a spirulinei se manifesta sub forma de Intarire a muschilor, Imbunatatirii vederii, starea parului, elasticitatea pielii, normalizarea nivelului de colesterol In sInge, Imbunatatirea functiei ficatului, Intarirea sistemului nervos, etc.
Spirulina este folosita deja In 60 de tari ale lumii. Organizatia Mondiala a Sanatatii prognozeaza folosirea pe scara larga a spirulinei In calitate de tratament profilactic, drept componenta In hrana secolului XXI.
EFECTE MIRACULOASE
Spirulina se foloseste ca mijloc de profilaxie si tratament Impotriva anemiei feriprive si maligne, ca mijloc de Intarire generala si detoxifiere In timpul si dupa radioterapie si chimioterapie, pentru minimalizarea riscului de a iradia celulele normale.

In cazul persoanelor cu imunitate scazuta, boli inflamatorii cronice, hepatita, tuberculoza, bronsite cronice, spirulina adminstrata pe termen lung Imbunatateste statusul imun. De asemenea este folosita pentru profilaxia si tratarea bolilor articulatiilor, miozita, stimularea cresterii In perioada adolescentina si ca mijloc profilactic, In tratarea miopiei progresive, cataractei si a altor boli ale organelor vizuale, leziuni ale irisului, ochiului la diabetici, In completarea tratamentului de diabet.

Are efecte benefice In profilaxia si tratarea arterosclerozei, ischemiei miocardului, iar dupa infarct si accident vascular cerebral, ajuta la reglarea tensiunii arteriale la hipo si hipertensivi.
Regleaza tensiunea sanguina, ajuta la cresterea celulelor, preIntimpina procesele inflamatorii de orice gen, reglează glicemia.
Imbunatateste starea pielii, preIntimpina Imbatrinirea prematura, Inlatură ridurile, ajuta la tratarea eruptiei acneice. In cazul bolilor cutanate legate de hipovitaminoza, ridarea precoce, uscaciunii pielii, hipercheratoza, efectele pot fi spectaculoase dupa citeva cure.
Spirulina ajuta la dezvoltarea sistemului reproducator si la restabilirea microflorei normale In cazul disbacteriozei si al bolilor cronice ale intestinului gros.
DIETELE DE SLABIRE SI SPIRULINA
Rezultatele In programele de scadere a greutatii corporale sint foarte bune, mai ales daca se respecta recomandarea de a lua comprimatul de spirulina cu o jumatate de ora Inaintea mesei pentru efectul de reducere al poftei de mincare. In acest sens, dar si pentru alte patologii, spirulina poate fi folosita timp Indelungat dar ea nu trebuie sa substituie alimentatia, nici chiar In curele severe de slabire.

Spirulina in ciuda efectelor pe care le are ca adjuvant In multe situatii, nu trebuie Insa considerata un panaceu, mai ales In cazul bolilor grave, acute. Ea se poate administra timp Indelungat, cu conditia sa nu se depasesca 2 g pe zi. In conditii de convalescenta, efort fizic deosebit si pe perioade scurte se poate ajunge la maxim 6 g pe zi.
Dr. Razvan Constantinescu
0
27-08-2008, ora 00:00
corintzza
Nu este medic/terapeut
corintzza
mulumesc mult pentru informatii
0
18-01-2011, ora 16:07
euclaudia
Nu este medic/terapeut
euclaudia
buna, o prietena de a mea a facut o cura de ingrasare cu spirulina si catinofort 6 luni si a urcat de la 55 kg la 75kg, in concluzie spirulina ingrasa sau slabeste?
0
24-01-2011, ora 19:13
zzzzz
Nu este medic/terapeut
zzzzz
REFERITOR LA SPIRULINA!uite ce am gasit -*.Se poate slabi cu spirulina chinezeasca.eu am achizitionat-o si dupa o luna am slabit cam 8 kg si nu m-am fortat.
sper ca informatia sa va fie de folos.


(*modificat de administrator)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.