ROmedic - Forum medical | Forum medicina | Intrebari medicale, raspunsuri medicale, discutii medicale
Regulament forum ROmedic | Prezentare ROmedic | Colaboratori | Promovare pe site | Linkuri utile | Contact
Prima pagina Boli & Afectiuni Semne & Simptome Ghid de sanatate Dieta Forum medical Medicamente Dictionar medical Stiri medicale Index medical
Forum medicina | Forum sanatate

Lista categorii » Semne si simptome » Diagnostic online

spasmofilie

Autor: Edina Data: 30-04-2008
De 6 ani mi s-a diagnosticat spasmofilia.atunci mi-au prescris 10 injectii de Ca si Mg .....si dupa aceea medicamente,
Dar nu mi-a trecut.Mi se amortesc mainile si picioarele ,am atacuri de panica, transpiratii, insomnii, obosela ,lipsa de concentrare, intepaturi langa inima, senzatia ca nu pot sa inghit.Cu timpul am dezvoltat diferite fobii, si mi e frica sa ma duc undeva , ca mi se face rau mai tot timpul.
Iau si acuma pastile de mgB6 dar nu ajuta.
Toate analizele mi-au iesit ok, am fost si la psiholog, dar nu mi-au gasit nimic.
imi puteti indica un tratament......e foarte nasol sa traiesti asa...am 25 de ani.....si de 6 ani trag de boala aceasta.

Comentarii / raspunsuri: 15 |

Autor: alex_g Data: 30-04-2008, ora 00:00 |  Raporteaza continut inadecvat
Buna
Si eu ma confrunt cu aceiasi problema.
Ia Ca + Mg zilnic 3 pastile pe zi.
Poti sa incerci si Calmogen (pt stari de anxietate)
Incearca sa gandesti pozitiv..daca esti sanatos nu o sa mori.
Eu cred ca mi-am facut zeci de analize, am fost cred ca la 50 de doctori. Totul este pe fond psihic. Tine-te de Calciu si Magneziu. Nu lua MGb6 ca nici pe mine nu m-a ajutat.
Te cred cand te apuca crizele uiti de autocontrol si zici ca faci atac de cord...dar incearca sa te linistesti si sa te gandesti ca ai facut atatea analize si ekg-uri si nu ai nimic. Nu lua Xanax, pe mine unul nu m-a ajutat si incepusem sa simt nev sa iau incontinuu.
Spasmofilia este de la lipsa de calciu.
Un calciu ionic (analiza) ai facut?

Incearca sa iei asa:

Calmogen: 3/zi (din, la pranz si seara)
Ca+MG: 3/zi timp de 20 zile....apoi 10 zile ia T10 pt a pastra calciu in organism.

Sanatate multa...nu te speria ca suntem mii ca tine cu problemele astea. Asta e boala sec XXI.

Autor: alex73and Data: 02-05-2008, ora 00:00 |  Raporteaza continut inadecvat
Nu sunt medic si deci nu pot sa recomand ce medicamente sa iei.
Dar daca vrei sa te tratezi du-te la Spitalul Obregia din Bucuresti la Prof Rogozea. E f bun si daca il asculti vei scapa sigur. -dar sa respecti cu strictete ce spune El.
Ca si conduita este interzisa CAFEAUA, CIOCOLATA, ALOCOOLUL.
Recomandat fructele, respectarea orelor de masa, a orelor de somn, si fara nervi.
SUCCES SI SANATATE MULTA

Autor: reni_80 Data: 02-05-2008, ora 00:00 |  Raporteaza continut inadecvat
Linisteste-te, nu te speria si eu am avut aceleasi probleme. De 6 ani fac lunar tratament cu calciu, magneziu, vit. D.
M-a ajutat si Calmogen, dar pe perioada scurta.
Ce iti recomand este reflexoterapia care m-a ajutat foarte mult si incearca sa te controlezi, nu te speria! Multa sanatate!

Autor: Edina Data: 05-05-2008, ora 00:00 |  Raporteaza continut inadecvat
Va multumesc pt ajutor
o sa incerc calmogenul!

Autor: user59584 Data: 27-06-2008, ora 00:00 |  Raporteaza continut inadecvat
as avea si eu o intrebare dc se poate va rog frumos..si eu am aflat de vreo 4 ani ca am spasmofilie,asa cum mi-au spus doctorii lipsa de calciu...am luat un timp calciu si mg..si mi-a trecut..apoi nu am mai luat un timp..si am mai avut cateva crize..intrebarea este..trebuie sa luam mereu aceste pastiile?si dc nu luam se poate agrava?te saturi de atatea medicamente la un moment dat nu?

Autor: reni_80 Data: 28-06-2008, ora 00:00 |  Raporteaza continut inadecvat
iau calciu aproximativ la 2 luni, cel putin 10 zile, mai mult primavara si toamna simt nevoie. recent am fost la un control, la endocrinolog, deoarece am niste probleme si cu tiroida, iar doamna doctor mi-a spus sa iau lunar calciu cu D3 macar 5 zile, inainte de ciclu. asta e! m-am resemnat si cu pastilele doar sa nu mai fac acele crize cumplite!

Autor: salajan Data: 15-09-2008, ora 00:00 |  Raporteaza continut inadecvat
buna!eu de vreo 2 ani am aceasta problema.nu respir normal,obosesc repede,de vreo 2 luni am avut o criza cand aveam o respiratie f agitata si mi s-au contractat muschii de la maini,degetele...mi-am facut analize de inima,la plamani,de sange si mi-a iesit lipsa de calciu.am facut tratament cu 10 fiole injectabile de calciu.m-am simtit mai bine vreo 2 zile dipa care chiar daca faceam injectiile ma simteam tot asa rau.medicul mi-a zis ca am spasmofilie,nu mai stiu ce sa fac si la ce medic sa merg.....

buna!eu de vreo 2 ani am aceasta problema.nu respir normal,obosesc repede,de vreo 2 luni am avut o criza cand aveam o respiratie f agitata si mi s-au contractat muschii de la maini,degetele...mi-am facut analize de inima,la plamani,de sange si mi-a iesit lipsa de calciu.am facut tratament cu 10 fiole injectabile de calciu.m-am simtit mai bine vreo 2 zile dupa care chiar daca faceam injectiile ma simteam tot asa rau.medicul mi-a zis ca am spasmofilie,nu mai stiu ce sa fac si la ce medic sa merg.....

buna!eu de vreo 2 ani am aceasta problema.nu respir normal,obosesc repede,de vreo 2 luni am avut o criza cand aveam o respiratie f agitata si mi s-au contractat muschii de la maini,degetele...mi-am facut analize de inima,la plamani,de sange si mi-a iesit lipsa de calciu.am facut tratament cu 10 fiole injectabile de calciu.m-am simtit mai bine vreo 2 zile dupa care chiar daca faceam injectiile ma simteam tot asa rau.medicul mi-a zis ca am spasmofilie,nu mai stiu ce sa fac si la ce medic sa merg.....

da,am uitat sa zic si de senzatia de parca as avea ceva in gat,ameteli si dupa ce imi trecea criza aveam o stare de somnolenta.....

Autor: anca dimi Data: 04-02-2010, ora 15:05 |  Raporteaza continut inadecvat
Buna! si eu am avut si din pacate mai am senzatii de lesin, imi transpira palmele, palpitatii, stare de rau general. Am facut analizele de sange si au iesit bune. Am fost la medici de unde am iesit diagnosticata ba cu spasmofilie ba cu distonie nerovegetativa. Nu stiu ce sa mai zic. Daca intradevar boala asta o am, e o boala foarte grea. Mai ales ca starea de rau, de greata, de.......nici eu nu mai stiu cum sa o descriu nu ma mai lasa de vreo 2 luni. Iau in continuare cal d vita si magne b6 + neuromultivitamine dar fara mari rezultate. Am in continuare o frica de moarte sau de vreo boala grava. O sa mai si continui cu analizele....sa vedem. As dorii sa mai vorbesc cu cineva care are astfel de sintome.

Autor: alex_g Data: 05-02-2010, ora 09:43 |  Raporteaza continut inadecvat
Consultati un doctor psihoterapeut.
Nu va mai chinuiti singuri. Si eu am avut simptomele de mai sus + atacuri de panica..etc.
Dupa cateva sedinte de psihoterapie si exercitii de relaxare este mult mai bine.

Autor: anca dimi Data: 05-02-2010, ora 09:53 |  Raporteaza continut inadecvat
Ar fii bine sa se rezolve asa usor. Dar pentru cei care mai suferim de boala asta (daca suferim de aceasta boala) este esential sa inlaturam si celelalte posibile cauze. Eu una saptamana viitoare o sa merg sa imi fac un tomograf pentru starea de buimaceala si presiunea care o simt in cap. A mai ajuns careva la tomografie craniana cu simtomele astea?

Autor: Edina Data: 07-02-2010, ora 15:31 |  Raporteaza continut inadecvat
Buna,

Dupa 8 luni de psihoterapie si cipralex am ajuns sa fiu cat de cat ok. Lunar iau 10 zile calciu si in fiecare dimineata in Magnerot (sau 2). Este o boala cauzatat de stress, nu mori, nu este nimic grav.
Cu tomograful.....eu am avut aceeasi senzatii, dar dupa ce m-am calmant mi-au trecut, nu ti-o recomand.

Trebuie sa inveti sa traiesti cu aceasta boala, totul este cauzat de nervi si stressz: amorteli, senzatia de nod in gat, senzatia ca faci atac de cord, ca nu primesti aer, amorteli de limba si de buze, intepaturi in zona inimii, o apasare mare in piept etc.....

Eu am inceput cu psihoterapia si cipralex si timp de 6 luni calciu in fiecare zi 3 pastile si magneziu 2 dimineata. De atunci urmez tratamentul de mai sus.

Pot sa va recomand caciu additiva, un pliculat cntine 1000 mg Ca + vit D se absoarbe usor si este f eficient.

Va recmand si psihoterapia, am invatat multe despre mine, despre cauza bolii;

Eu asa de rau am fost ca am intrat in agorafobie, si eram gata sa mor.......

Dzeu nu da nimenui o povara pe care nu o poate gestiona.......ne-a fost trimis cu un scop aceasta boala.

-------------*

Va doresc multa sanatate.

(*modificat de administrator)

ADAUGA COMENTARIU

Pentru a putea adauga un raspuns / comentariu trebuie sa va logati
(formularul din dreapta sus)
Daca nu aveti cont , inregistrati-va de aici

Publicitate:

Logare membri:

Utilizator:
Parola:
Am uitat parola!
Prima data? Inregistreaza-te!

Statistici forum:

Utilizatori inscrisi: 69524
Ultimul utilizator: carlo1
Total mesaje: 144154
Ultimul mesaj: 17-03-2010
4 useri inregistrati;
275 vizitatori neinregistrati;

Detalii
Vrei sa beneficiezi de o consultatie gratuita? 25% reducere la o ecografie abdominala? Si 1 ECG gratuit? Intra si ia-ti talonul!
MEDICINA INTERNA, ECOGRAFIE, GINECOLOGIE CLUJ
Inapoi Inainte
0264.522.255
Detalii
Gulere moi sau mai rigide pentru diferite afectiuni cervicale ce necesita sprijin si/sau imobilizare
50 RON
BENTRIS PLUS
Inapoi Inainte
Citeste mai multe
Cauta pe ROmedic:
Cauta in articolele de medicina Cauta pe forumul medical ROmedic Cauta termen medical in dictionar Cauta medicament

Dictionar de sanatate si medicina - explicatii termeni medicali
Cauta in articole

Cauta articole dupa anumite cuvinte cheie.
Forum de medicina si sanatate Cauta pe Forumul ROmedic
Cauta in cele peste 3000 topice de pe forum
Dictionar de sanatate si medicina - explicatii termeni medicaliCauta in Dictionarul medical
Nu intelegi un termen medical? Cauta-l in dictionar.
Medicamente - indicatii, contraindicatii, administrareCauta Medicament
Cauta medicamente dupa denumire sau dupa afectiunea in care sunt indicate.
Dupa denumire: sau
Dupa indicatii: