soţul meu s-a schimbat

28-06-2015
botorea
Nu este medic/terapeut
botorea
Am născut acum 2 luni un băieţel şi simt cum soţul meu se îndepărtează pe zi ce trece de mine.Are un loc de muncă unde 2 zile merge (12ore) apoi 2 zile stă acasă.Problema e că nu-şi mai petrece timpul cu mine, cu noi...nici cu bebe nu prea stă.Mereu are scuza că e obosit, am ajuns să dormim în camere separate pe motivul că nu se odihneşte de bebe, far nici în alea 2 zile petrecute acasă nu doarme cu noi în camera, ce să mai zic cu mine în pat.Ieri şi-a petrecut toată ziua la părinţi ajutându-i să se mute, iar când a venit acasă a stat 2, 3 ore cu noi apoi s-a retras în cealaltă cameră pt că iar era obosit.Nu ştiu cum şi ce să fac sau poate exagerez eu??????? (n-avem nici 1 an de când ne-am căsătorit şi deja se întâmplă toate astea..) :-(
2 comentarii
0
28-06-2015, ora 12:42
Psiholog Roxana Alina Olaru
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Roxana Alina Olaru
Buna ziua,

Va recomand sa incercati sa aveti rabdare. Atat pentru dvs, cat si pentru sotul dvs au aparut multe schimbari si lucrurile pot sa para mai dificile. De asemenea, va recomand sa ii spuneti ca atunci cand este pregatit sa incercati sa vorbiti si sa intelegeti amandoi ce se intampla. Aceasta discutie ar trebui sa fie una linistita, calma, fara reprosuri, tipete, invinuiri etc. Amandoi aveti nevoie de sprijin in aceasta perioada, nu doar unul.
0
29-06-2015, ora 17:47
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Felicitari pentru baietelul vostru botorea.

In multe cupluri, initial ambii parteneri par ca-si doresc un copil in egala masura, dar odata cu nasterea copilului situatia se poate schimba, in special daca nu au existat discutii prealabile legate de ceea ce implica prezenta acestui unui nou membru al familiei. Adesea aceste situatii pot avea la baza opinii diferite in privinta cresterii copilului, diferente ce sunt influentate de experientele fiecarui parinte in familia de origine. Aceste diferente devin si mai semnificative daca bunicii au tendinta de a-si impune unele puncte de vedere.

Nu rareori in aceste cazuri se petrece astfel o "˜retragere"™, o "˜indepartare"™ a barbatului, al carui orgoliu oricum poate fi afectat de faptul ca partenera sa ii ofera acum mai multa atentie bebelusului. Mama are tendinta initiala de a se refugia in afectiunea oferita celui mic iar asta poate zdruncina si mai multe echilibrul cuplului si poate conduce chiar catre ganduri de genul: e oare acesta omul cu care m-am casatorit? O serie de sesiuni de psihoterapie pot ajuta familia sa gaseasca o cale de a depasi aceasta perioada mai dificila.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata familiala & profesionala
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul