solutii amanuntite pentru afectiuni generale

15-02-2010
tibby49
Nu este medic/terapeut
tibby49
Am 52 de ani, 1, 61m si 117 kg pe care le-am pus in ultimii 2 ani si jumatate. Aveam 83 de kg. In 1996 aveam 53 de kg, in 1999 aveam 76 kg. Si tot asa. Greutatea a tot variat in timp, pana cand am ajuns la aceasta fatidica cifra de 117, care ma ingrozeste. Unii spun ca este de la mercurul acumulat in corp si "trimis" de cineva care imi vrea raul. La analiza metalelor grele au gasit intre 76% si 84% mercur la nivelul tuturor organelor. Are vreo legatura?
Oricum, am mare nevoie de ajutor in toate sensurile. Am tinut tot felul de diete dar nu am ajuns la nici un rezultat.
Mentionez ca am si un fibrom de 10, 8 cm, hipotiroidie cu noduli crescuti pe tiroida, steatoza la ficat, tromboflebita profunda, coloana vertebrala cu ciocuri, lombosciatica, colita de putrefactie, artroza, noduli la sani.
Am nevoie de mare ajutor.
Va multumesc.
3 comentarii
0
15-02-2010, ora 10:04
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
urmati vreun tratament? în special pentru tiroidă?- să ştiţi că dereglarea de hormoni tiroidieni poate să ducă la creştere în greutate
0
15-02-2010, ora 11:12
tibby49
Nu este medic/terapeut
tibby49
Buna, draga Iulia. iti multumesc ca mi-ai raspuns.
Da, iau Eutirox 100. Mi-am facut analizele la tiroida si TSH-ul este mai mare decat ar trebui.
Am si noduli pe tiroida. Asa au iesit la ecografie.
Eu cred ca am dereglare generala, adica si cu celelalte glande. Doctorita la care am fost nu mi-a dat sa fac investigatii si la alte glande. I-am cerut dar m-a luat peste picior zicand ca ar fi bine sa las glandele in pace si sa pun mana sa slabesc. Asa raspuns n-am mai pomenit de la un medic endocrinolog. Daca nu-mi da trimitere ca sa fac investigatii la toate glandele, cum sa pot afla care e problema.
Orice mananc, chiar si apa cand beau sau ceai, se depune. De la o zi la alta ma umflu.
La cabinet particular de endocrinologie as prefera sa merg, dar la cineva care sa fie de acord sa imi dea toate investigatiile sa le fac la toate glandele. Si mi-ar trebui si un nutritionist foarte bun, care sa imi faca o schema de dieta in functie de grupa mea sanguina, adica A2, caci asa am auzit la TV.
Oricum, stiu ca se poate slabi doar cu legume si fructe, cereale si peste slab.
Dar cand, cum, in ce fel, asta nu stiu si ultima oara m-am anemiat pana la 6 hemoglobina, ca am mancat aiurea si internistul care m-a tinut sub supraveghere m-a certat atunci si m-a pus sa mananc.
Doctorii astia, fiecare spune in felul lui, fiecare isi da cu parerea si toti fac experiente, ba cu analize, ba cu pastile.
Si mai e o problema, ca eu sunt alergica la chimicale si mi-e foarte greu sa fac tratament medicamentos cu chimicale, caci ma umflu, mi se face rau, fac iritatii pe piele si atunci renunt la tratamente. Macar de ar fi cel just, dar nici nu e pentru ca la 100 de doctori daca am fost in viata mea pentru diferite afectiuni, toti mi-au dat altceva si eu am fost cobai timp de vreo 25 de ani.
Stomacul, intestinele, ficatul sunt in "piuneze".
Draga Iulia, astept un mesaj de la tine cu sfaturi pe care mi le-ai putea oferi. Iti multumesc si iti trimit intreaga mea consideratie.
Adriana
-*

(*modificat de administrator)
0
29-03-2010, ora 11:12
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
Acum am revăzut şi acest subiect, v-am scris la celălalt un nume de endocrinolog. Şi cred că ar putea să vă ajute, este specializată pe tiroidă deci începând de la asta s-ar putea să fie bine, dacă nu, o să mă mai interesez de cineva de la o clinică privată care să poată să vă ajute. Problema cu glandele este că sunt un domeniu foarte complex şi dacă umbli undeva poţi deregla altceva- şi de aceea variază foarte tare de la om la om, şi de la medic la medic.
La fel o să caut un nutriţionist bun, care să vă poată ajuta.
Mai lăsaţi-mi mesaje cu ce aţi rezolvat până acum şi văd ce pot să mai aflu.
Multă sănătate şi o zi bună,
Iulia
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.