sa ma operez sau sa fac niste sedinte de kinetoterapie?

16-01-2010
gotex
Nu este medic/terapeut
gotex
Salut.Am 18 ani, inaltimea 1.84 m si 85 de kg. Am Ruptura Completa LIA, Edematiere 1/3 proximala ligament colateral intern, Leziune osteocondritica fata portanta condiul femural extern.Chist Backer.
As dori niste sfaturi daca ii bine sa ma operez sau sa fac niste sedinte de kineto terapie??
Si daca mas opera cat ar costa operatia si cam cate sapt as face de recuperare?? Multumesc :)
5 comentarii
0
16-01-2010, ora 20:20
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimate Domn,
La varsta D-voastra, ruptura completa a LIA, corect diagnosticata (in primul rand clinic, nu RMN), necesita operatie de refacere a acestui ligament (ligamentoplastie), mai ales in prezenta unei leziuni osteo-condrale.
Nu va pot detalii despre aceasta interventie, asa cum se practica in Romania, din simplul motiv ca n-o mai practic de vreo 6 ani (m-am dedicat exclusiv Chirurgiei Gleznei si Piciorului).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
09-09-2010, ora 15:13
TOCU FINITA
Nu este medic/terapeut
TOCU FINITA
BUNA ZIUA,
AM UN BAIAT DE 10 ANI CARE IN URMA UNEI ECOGRAFII ANUL TRECUT A FOST DIAGNOSTICAT CU CHISTURI BACKER IN SPATELE GENUNCHILOR. LA MOMENTUL ACELA INDICATIA DOCTORULUI CHIRURG A FOST SA MAI ASTEPTAM SA CREASCA PENTRU A FI OPERATE SAU SA SE RESOARBA, ASTA IN CONDITIILE IN CARE ACESTE CHISTURI NU DERANJAU.
INTRE TIMP NU MI S-A RECOMANDAT NICIO INVESTIGATIE.
PROBLEMA ESTE CA CHISTUL DE LA PICIORUL DPREPT A MAI CRESCUT, IAR DE APROXIMATIV O LUNA COPILUL SE PLANGE DE AMORTIREA PICIORULUI DREPT.
DORESC SA AFLU PAREREA DUMNEAVOASTRA CA SPECIALIST.
MULTUMESC.
0
13-09-2010, ora 15:58
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Chistul Baker popliteu nu este o problema in sine, ci doar un simptom al unei alte afectiuni, cum sunt artroza la adult (degenerarea cartilajului) sau artrita (inflamatia articulara) la orice varsta.
Prin urmare, trebuie decelata cauza chisturilor si in nici un caz nu se pune problema operarii lor, urmata clar de recidiva.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
06-06-2011, ora 20:27
Marius George
Nu este medic/terapeut
Marius George
Buna ziua. Am o problema la genunchiul drept, de fapt cred ca este vorba despre muschiul superior stanga al rotulei(aveam durere acolo) si muschiul din stanga rotulei. Am problema din 15 Martie de la snowboard (am mers foarte mult cu snowbod-ul fara pauza. La un moment dat m-am oprit sa mananc cu o pauza de 1 ora si cand sa pornesc simteam muschii coapsei ca sunt incordati la maximum. Abia am ajuns la cabana. Dar a doua zi mi sa umflat foarte tare genunchiul dar dupa 3 zile s-a desumflat cu gheata ramanand o mica umflatura in partea stanga a rotulei) Mi-am facut film normal, chiar si RMN (in 20 Mai) si medicii( mai multi nu doar unul) mi-ai spus ca nu se vede nimic in neregula. Un alt medic mi-a facut o inflitratie cu Diprophos in muschii in data de 27 Mai. Inainte de infiltratie nu puteam face o fandare(simteam cum imi intra un cutit in muschi, nu puteam face pendularea gambei inapoi, genoflexiuni).Dupa inflitratie pot sa le fac dar cand umblu in jur de 1 ora pe jos mi se umfla din nou partea din stanga a rotulei. Daca apas simt ca si cum asa apasa cu degetul ceva ca si gelatina. Am inceput sa fac si inot de 1 saptamana.Doctorul care mi-a facut infiltratia mi-a spus sa nu alerg timp de 1 luna dupa infiltratie. Imi puteti recomanda ceva exercitii pt recuperare eficienta si sigura?
Va multumesc foarte mult!
Cu respect,
Marius
0
06-06-2011, ora 22:10
Viorica Urs
Nu este medic/terapeut
Viorica Urs
Buna seara.
Pe 3 ianuarie a.c., mi-am fracturat degetul inelar de la mana stanga, la baza unghiei. Mi s-a efecuat operatia la cabinetul de chirurgie plastica, mi s-a pus o brosa si timp de 3 saptamani am avut inelarul si degetul mic pe atela de ghips. Dintr-o informare insuficienta, am inceput programul de recuperare ( fizioterapie si gimnastica medicala) destul de tarziu dupa scoaterea ghipsului, iar rezultatele obtinute pana in prezent sunt mai mult decat descurajatoare. Pe termen scurt degetele se fexibilizeaza, dar in cea mai mare parte a timpului aproape toata mana este rigida; acum fac miscarile pe care le-am invatat la sala de gimnastica oricat de des pot, execut miscari chiar in vase cu apa ( alternativ cald, rece), folosesc unguente dar.podul palmei si ultimile trei degete sunt aproape tepene. Sunt in varsta de 57 ani. Aproape ca nu stiu ce intrebare sa pun, intru-cat teama ca am ratat mometul adecvat inceperii recuperarii ma face sa cred ca mana mea nu va ma fi niciodata functionala.. Totusi..ar fi oare necesare in acest momet alte investigatii sau.. sa am rabdare..continuand cu gimnastica ? Va multumesc respectuos.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: