sold in resort

12-01-2008
klops
Nu este medic/terapeut
klops
este necesar un rmn pt diagnosticare sau este suficienta o radiografie.
as dori mai multe informatii despre acest diagnostic: sold in resort.
49 comentarii 12 Înainte ›
0
12-08-2009, ora 14:02
utilizator-50908
Nu este medic/terapeut
utilizator-50908
Buna ziua. Astazi in urma unei radiografii mi s-a spus k am "sold in resort". Mi s-a prescris tratament cu Arcoxia 60 mg 2/zi, Mydocalm 2/zi, Unguent Diclac 5% 2/zi, Omez 1/zi si fizioterapie. Urmeaza sa le incep pe ambele saptamana viitoare dar as dori daca stie cineva sa-mi explice ce anume inseamna sold in resort pentru k peste tot am gasit aceasta denumire asociata cu luxatia de sold. Va multumesc anticipat!
0
12-08-2009, ora 16:02
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Aceasta suferinta este banala si nu necesita in nici un caz RMN, din simplul motiv ca este vorba despre o suferinta in dinamica, la mobilizarea soldului.
Radiografia ar putea fi utila doar pentru studierea articulatiilor soldului, respectiv eliminarea unor cauze articulare.
Nu exista absolut nici o legatura cu "luxatia de sold" (am pus intre paranteze fiindca este vorba mai curand despre displazia luxanta; luxatia veritabila a soldului este un diagnostic de maxima gravitate si urgenta si apare in cazul politraumatismelor).
"Soldul in resort" este dat de catre fascia lata, o structura superficiala laterala a soldului care, in miscarea de flexie, intra "in conflict" cu proeminenta marelui trohanter.
Tratamentul este conservator, iar in cazul persistentei pe termen lung, se poate pune problema tratamentului chirurgical, care consta intr-o operatie banala de sectionare partiala a fasciei lata.
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
01-10-2009, ora 21:35
Anais-anais
Nu este medic/terapeut
Anais-anais
Buna ziua! in primul rand as vrea sa-l felicit sincer pe dl doctor si sa-i marturisesc ca ma simt in siguranta cand mi-e dat sa vad ca exista in tara noastra medici pasionati de profesia lor. Problema mea e una un pic mai complicata adica asupra ei planeaza o incertitudine: pe de o parte, doi medici specialisti pe ortopedie mi-au dat diagnosticul de sold in resort, ba chiar si o discopatie lombara, altul sustine ca ar fi vorba de o fisura de cartilaj si de altfel ca nu se mai poate face nimic. Am facut deja 2 RMN uri, cartilajul pare a fi in regula. Am urmat un program de gimnastica medicala si durerile s-au diminuat, insa nu au disparut complet. Am aceasta problema de 3 ani si jumatate. As vrea sa stiu ce investigatie poate oferi un diagnotic clar.Va multumesc!
0
01-10-2009, ora 22:05
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Diagnosticul este, de obicei, eminamente clinic.
Incercati si alte opinii, la colegi ortopezi.
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
18-11-2009, ora 11:20
nmioana
Nu este medic/terapeut
nmioana
Buna ziua,

Am 23 de ani. La varsta de 17 ani am primit diagnosticul de sold in resort stang ( cand ridicam piziorul pentru actiuni obisnuite ca urcatul starilor, se auzea o trosnituri si o durere surda). Am fost operata la spitalul Budimex. La 19 ani acelasi sold stang a inceput din nou sa trosneasca iar la spitalul Bagdasar au spus ca trebuie sa ma reopereze pentru ca a afectiunea a recidivat.ok, m-au operat din nou. Mentionez ca pana la 17 ani ( aproximativ vreo 3 ani) am facut atletism. In prezent, acuz dureri la soldul drept, la sensul ca sunt zile in care nu pot sta in pat pe partea dreapta sau cu picioare indoite. Mai noi am un diagnostic de hiperlodoza lombara pentru care merg la gimnatica iar unele exericitii care implica soldurle sunt dificile pentru mine. Deoarece in ultima perioada am acuzat in general sureri articulare la nivelul mainilor, umerilor, picioarelor am fost la un doctor reumatolog ( adica la 2) care mi-au zis ca m-am nascut cu colagenul si lichidul sinovial de proasta calitate iar toate problemele mele de natura articulara si ortopedica sunt cauzate de colagenul si lichidul sinovial. Mi-au fost recomandate niste produse naturale si homeopate. Dilema mea ceea mare este de ce ma doare soldul drept si in viitorul apropiat interntionez sa fac un bebe.Dna doctor ginecolog mi-a recomandat intai sa obtin sfatul unui specialist ortoped. Nu stiu ce sa fac si unde sa merg sa primesc un raspuns clar ptr.problemele mele.
Va multumesc
0
17-12-2010, ora 21:22
mary71
Nu este medic/terapeut
mary71
Buna ziua, de cateva luni am dureri la ambele solduri , mai ales in timpul noptii cand dorm pe o parte dari in timpul zilei cand stau mai mult timp pe scaun. Probleme cu anumite miscari am avut de copil (nu pot sta picior peste picior, cand ma aplec am unele dificultati, cand ma aplec, osul pare ca iese din articulatie ), insa miscarile nu erau insotite si de durere. Am fost la medicul ortoped si diagnosticul a fost de "sold in resort bilateral si bursita trohnteriana stanga ". Tratamentul pe care mi l-a prescris este :aflamil, arcoxia si mi-a spus ca problemele pe care le am se pot rezolva chirurgical printr-o interventie de complexitate redusa. Imi este cam teama de operatii insa durerea nu cedeaza, parca chiar s-a mai accentuat. Ma puteti ajuta cu unele lamuriri in ce consta aceasta interventie chirurgicala si in cat timp se realizeaza recuperarea si daca e strict necesara ?
Va multumesc.
0
17-12-2010, ora 21:28
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Daca este, intr-adevar, vorba despre "sold in resort", interventia este minimala, cu recuperare destul de rapida (cateva saptamani).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
17-12-2010, ora 21:41
mary71
Nu este medic/terapeut
mary71
Multumesc pentru raspuns. Va ma deranjez cu o intrebare. Fetita mea in varsta de 10 anicalca cu piciorul drept in interior si acuza unele dureri la efort.Diagnosticul pus: picior plat si tendinita, recomnadarea de orteze -sustinatori plantari (este un copil inalt -1.53 si slabut). Credeti ca se indreapta mersul numai cu ajutorul sustinatorilor ? Este indicata in acest caz kinetoterapia sau este suficienta putina miscare ?
0
17-12-2010, ora 21:49
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Sustinatorii plantari au o anumita utilitate teoretica, cu conditia sa fie executati corect (adica manual, si nu dupa faimoasa "amprenta computerizata"). Din pacate nu am gasit inca pe cineva in Romania sa execute sustinatori utili.
Piciorul plat este un diagnostic benign, care in 99, 99999% din cazuri nu necesita absolut nici o atitudine terapeutica. Ramane de vazut daca fiica are intr-adevar, vreo problema.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
02-02-2011, ora 11:20
dinulescu_r
Nu este medic/terapeut
dinulescu_r
Buna ziua! Imi cer scuze de deranj! Sunt o mama foarte ingrijorata si disperata. Fetei mele i s-a dat diagnosticul de sold in resort. Doctorul a zis ceva de genu ca, capul femurului nu intra perfect in cavitate. Cand merge nu simte ca ii iese femurul, nu o doare, nu are probleme la miscari obisnuite. Doar atunci cand se concentreaza poate scoate femurul, auzindu-se o trosnitura. Este ceva grav "soldul in resort"? Trebuie obligatoriu operatie? Descrierea pe care am facut-o corespunde cu diagnosticul "sold in resort", ca pe internet am vazut ca, capul femurului nu intra bine in cavitate la displazie luxanta si la luxatie congenitala de sold sau si la sold in resort este la fel?? Numai inteleg.Va multumesc mult! Imi cer scuze dar sunt o mama disperata si de catvea zile numai pot dormi din cauza stress-ului.
0
02-02-2011, ora 11:52
dinulescu_r
Nu este medic/terapeut
dinulescu_r
Ce am uitat sa va spun ca la doctor fiica mea a stat intinsa pe pat si in momentul cand indoia piciorul si il intindea se auzea acel zgomot si iesre ciudata a femurului. Dar la mers nu se simte nimic, nu o doare, la miscari obisnuite este ok. Doar ca descrierea pe care a spus-o domnu doctor la sold in resort am citit pe internet si se aseamna cu luxatie congenitala de sold sau cu displazie congenitala de sold sau displazie traumatica. Nu inteleg care este diferenta dintre sold in resort si celelalte doua diagnostiguri.
0
02-02-2011, ora 20:15
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Soldul in resort si displazia coxo-femurala de tip subluxant reprezinta diagnostice fundamental diferite.
Soldul in resort reprezinta tensiunea exagerata a fasciei lata, care aluneca peste trohanter, lasand impresia unei luxatii.
Displazia soldului este infinit mai grava.
Un consult clinic specializat, coroborat cu o radiografie cox-femurala va elcida problema.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
19-02-2011, ora 02:09
dinulescu_rr
Nu este medic/terapeut
dinulescu_rr
Sunt tot autoarea dinulescu_r dar a trebuit sa imi refac contul!
Va multumesc mult pentru raspuns! Imi cer scuze ca va mai deranjez cu 2 intrebari. Diagnosticul pus fetei mele este de sold in resort. Nelamurirea mea este urmatoarea: descrierea pe care a facut-o domnu doctor diagnosticului sold in resort parca nu corespunde cu descrierea dvs desi vorbim despre acelasi diagnostic. Dvs ati spus: Soldul in resort reprezinta tensiunea exagerata a fasciei lata, care aluneca peste trohanter, lasand impresia unei luxatii. Stiu ca domnu doctor a zis ca ceva nu intra bine undeva (imi cer scuze de expresie), ceva de genu.
1. Descrierea diagnosticului de sold in resort pe care a facut-o domnu doctor este identica cu a dvs doar ca dvs folositi termeni medicali???? 2. Fascia lata nu ar trebuie sa alunce peste trohanter sau ar trebuie sau fascia lata ar trebuie sa intre intr-o cavitate???? Cum ar trebui sa fie, in mod normal, fascia lata???? Va multumesc din suflet! Si inca o data imi cer scuze de deranj!
0
19-02-2011, ora 02:12
dinulescu_rr
Nu este medic/terapeut
dinulescu_rr
1. Descrierea diagnosticului de sold in resort pe care a facut-o domnu doctor este identica cu a dvs doar ca dvs folositi termeni medicali???? 2. Fascia lata nu ar trebuie sa alunce peste trohanter sau fascia lata ar trebuie sa intre intr-o cavitate???? Cum ar trebui sa fie, in mod normal, fascia lata???? Va multumesc din suflet! Si inca o data imi cer scuze de deranj!
0
19-02-2011, ora 03:38
dinulescu_rr
Nu este medic/terapeut
dinulescu_rr
M-am uitat acum la radiografiile fetitei si vad ca, capul femurului intra in acea cavitate numita acetabul. Poate se refera acel doctor la fascia lata si la trohanter si a incercat sa imi explice pe intelesul meu iar eu m-am dus cu gandul la ceva mult mai grav.Va rog mult, daca se poate, sa imi mai raspundeti la cele 2 intrebari postate mai sus. Multumesc!
0
19-02-2011, ora 04:04
dinulescu_rr
Nu este medic/terapeut
dinulescu_rr
Nu stiu daca numele radiografiei este radiografie cox-femurala, dar va pot spune ca in radiografie se vede bazinul, cavitatea numita acetabul cat si capul femurului.
0
19-02-2011, ora 09:56
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va raspund punctual:
- diagnosticul "soldului in resort" este 100% clinic si nu necesita radiografie. Asa dupa cum v-am precizat, reprezinta alunecarea unei bande fibroase peste o proeminenta (reg. trohanteriana);
- diagnosticul displaziei luxante coxo-femurale este atat clinic (manevre clinice), cat si radiologic (studierea radiografiilor si masurarea unor unghiuri precise, care va este inaccesibil D-voastra, necesitand pregatire ortopedica specializata).
Daca vreti sa indepartati incertitudinea, cel mai simplu este sa efectuati o noua consultatie, unde sa aveti sansa sa intelegeti mai bine situatia actuala.
Trebuie sa intelegeti ca este absolut imposibil sa inteleg ce are copilul fara examen clinic si fara studiul direct al radiografiilor.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
23-02-2011, ora 02:29
dinulescu_rr
Nu este medic/terapeut
dinulescu_rr
Va multumesc mult pentru raspuns! Am aflat ca este vorba despre sold in resort. Fetita nu prezinta nici o problema clinica, exceptie facand acel pacanit cand doctoru a pus-o sa indoie piciorul in timp ce statea intinsa. Acum ceva timp, din teama, am citit foarte multe postari ale dvs de pe acest forum despre sold luxant. Ma bucur ca am vazut ca ati incurajat persoanele tinere sa nu isi puna proteza la sold si sa amane mai mult timp. Felicitari! Va multumesc pentru raspunsurile dvs! Dar o persoana cu sold luxant poate sa nu isi puna niciodata proteza daca nu doreste????
0
23-02-2011, ora 03:01
dinulescu_rr
Nu este medic/terapeut
dinulescu_rr
O persoana cu luxatie congenitala de sold, displazie congenitala de sold, sold luxant poate sa nu isi puna niciodata proteza la sold daca nu doreste???? Este obligatorie aceasta proteza la sold???
0
23-02-2011, ora 03:31
dinulescu_rr
Nu este medic/terapeut
dinulescu_rr
O persoana cu luxatie congenitala de sold, sold luxant, displazie congenitala de sold poate sa nu isi puna niciodata proteza la sold daca nu doreste???? Este obligatorie aceasta proteza la sold in cazul unei persoane cu luxatiei congenitale de sold, sold luxant, displazie congenitala?? Va multumesc!
0
23-02-2011, ora 12:25
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Discutam despre operatii facultative si nu obligatorii, iar protezarea nu este niciodata obligatorie.
Problema este insa a calitatii vietii, care poate fi substantial imbunatatita prin protezare, la varsta potrivita.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
24-02-2011, ora 06:11
dinulescu_rr
Nu este medic/terapeut
dinulescu_rr
Buna ziua! Domnu Doctor inca o data va multumesc pentru atentia acordata. Apreciez la dvs faptul ca vorbiti pe intelesul tuturor. V-am adresat mai multe intrebari. As dori daca mai puteti sa ma lamuriti cu cateva probleme cand aveti timp. Va scriu pe puncte ca sa se inteleaga mai usor ceea ce as dori sa stiu. Intrebarile referitoare la Soldul in resort sunt pentru fetita mea si celelalte pentru o cunostiinta care, din pacate, e intr-o situatie mai dificila.
1. Soldul in resort se transmite OBLIGATORIU de la o mama cu sold in resort la copilul sau?? Sau exista si sansa ca mama sa aiba acest diagnostic de sold in resort dar copilul sau sa nu aiba aceasta problema cu soldul?
2. Persoanele cu sold in resort pot efectua exercitii pentru intarirea musculaturii si pentru tonus muscular??
3. Displazia luxanta congenitala de sold, luxatia congenitala de sold, sold luxant se transmite OBLIGATORIU de la mame cu aceleasi diagnostice la copiii lor??? Sau exista si sansa ca mamele sa aiba aceste diagnostice si copiii lor sa iasa sanatosi??
4. Persoanele cu displazia luxanta, luxatia congenitala de sold, sold luxant pot efectua exercitii pentru intarirea musculaturii si pentru tonus muscular??
5. Persoanele cu sold in resort, displazia luxanta, luxatia congenitala de sold, sold luxant trebuie sa renunte la anumite lucruri din alimentatie, adica trebuie sa tina vreun regim alimentar?
6. Persoanele cu sold in resort, displazia luxanta, luxatia congenitala de sold, sold luxant au interzis sa faca sport??
Am citit articole ca sportul este interzis. Cum se poate asa ceva, din moment ce este nevoie si de o musculatura intarita.
7. Fetita mea o sa aiba un copil cat mai curand. As vrea sa stiu daca un copil depistat de la cateva luni de la nastere cu displazie luxanta congenitala de sold sau luxatie congenitala de sold sau cu sold in resort se poate trata din timp (de la primele luni de viata) cu SUCES fara a avea sechele la mers cand va creste si daca acest copil poate practica sport??
8. Este vreo problema daca naste prin cezariana, adica daca naste prin cezariana exista un procent mai mare de probabilitate ca copilasul sau sa se nasca cu sold in resort, displazia luxanta, luxatia congenitala de sold, sold luxant??
Imi cer scuze pentru numarul mare de intrebari dar nu am reusit sa va adresez o intrebare care sa le inglobeze pe toate. Acestea sunt ultimile intrebari care ma macina, mai ales ca fetita mea va avea si ea un copilas cat de curand.Cu mult respect!
0
24-02-2011, ora 06:24
dinulescu_rr
Nu este medic/terapeut
dinulescu_rr
Iar referitor la sport, eu consider ca sportul trebuie sa fie facut de toate persoanele pentru ca ajuta foarte mult starea psihica, musculatura, cat si alte beneficii pe care le aduce organismului.
0
24-02-2011, ora 06:41
dinulescu_rr
Nu este medic/terapeut
dinulescu_rr
9. Luxatie congenitala de sold sau displazie luxanta poate reaparea din nou dupa ce a fost tratata ??
Soldul in resort poate reaparea din nou dupa ce a fost tratat?
0
24-02-2011, ora 09:04
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Soldul in resort este o afectiune benigna, insignifianta, iar displazia luxanta este o afectiune serioasa, la limita gravitatii. Prin urmare nu se pot compara, neexistand absolut nici o legatura intre ele.
1. nu se transmite niciodata.
2. poate efectua orice exercitiu doreste
3. nu se transmite niciodata, sansa fiind una doar intre 0, 1% si 1%, ca in cazul oricarei afectiuni din organism.
4. nu stiu la ce exercitii va referiti. Totul depinde de importanta afectiunii.
5. nu exista absolut nici o legatura cu alimentatia, in afara necesitatii evitarii obezitatii.
6. sportul in exces poate agrava o displazie luxanta, prin urmare trebuie evitat. Exercitii normale si o viata cvasi-normala sunt posibile.
7. displazia luxanta se trateaza perfect in primul rand de viata.
8. cezarana este infinit mai putin traumatizanta decat nasterea prin metode naturale, prin urmare exista o probabilitate mai mica de a dezvolva anumite afeciuni legate de nastere.
9. tratata corespunzator, displazia nu recidiveaza.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
24-02-2011, ora 17:34
dinulescu_rr
Nu este medic/terapeut
dinulescu_rr
Domnu Doctor am inteles perfect ce mi-ati spus cu exceptia a doua lucruri care m-au pus serios pe ganduri. Ati spus ca soldul in resort este o afectiune benigna.
1. Sa inteleg ca displazia luxanta, luxatia congenitla de sold, sold luxant POATE DEVENI O AFECTIUNE MALIGNA??? 2. In ce situatii poate deveni displazia luxanta, luxatia congenitla de sold, sold luxant O AFECTIUNE MALIGNA???
3. Persoanele cu sold in resort, displazia luxanta, luxatia congenitala de sold, sold luxant po face sport gen aerobic, culturism pentru intarirea musculaturii??
4. Daca displazia luxanta, sold in resort, luxatia congenitla de sold, sold luxant sunt tratate corespunzator pot lasa sechele la picioare, mers etc????
Cu respect si multe multumiri!
0
24-02-2011, ora 17:55
dinulescu_rr
Nu este medic/terapeut
dinulescu_rr
Domnu Doctor am inteles perfect ce mi-ati spus cu exceptia a doua lucruri care m-au pus serios pe ganduri. Ati spus ca soldul in resort este o afectiune benigna.
1. Sa inteleg ca displazia luxanta, luxatia congenitla de sold, sold luxant POATE DEVENI O AFECTIUNE MALIGNA???
2. In ce situatii poate deveni displazia luxanta, luxatia congenitla de sold, sold luxant O AFECTIUNE MALIGNA???
3. Persoanele cu sold in resort, displazia luxanta, luxatia congenitala de sold, sold luxant po face sport gen aerobic, culturism pentru intarirea musculaturii??
4. Daca displazia luxanta, sold in resort, luxatia congenitla de sold, sold luxant sunt tratate corespunzator pot lasa sechele la picioare, mers etc????
Cu respect si multe multumiri!
0
24-02-2011, ora 19:06
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Am spus"benign"nu referindu-ma la o tumora, ci doar subliniiind caracterul "banal"", ce nu necesita vreun tratament sau vreo preocupare, comparativ cu caracterul serios, de gravitate, al displaziei soldului. Prin urmare, sunt afectiuni fundamental diferite care nu trebuie confundate, nici alaturate.
Sportul in exces poate agrava o displazie luxanta deja existenta, prin urmare trebuie evitat. Exercitii normale si o viata cvasi-normala sunt posibile.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
24-02-2011, ora 19:42
dinulescu_rr
Nu este medic/terapeut
dinulescu_rr
Va multumesc mult! Intrasem in panica cand am vazut cuvantul benign si nu am mai realizat care este conotatia lui corecta!
0
24-02-2011, ora 20:41
cristeaiulia
Nu este medic/terapeut
cristeaiulia
Buna seara! Ma numesc Iuliana si am 32 ani. O sa incerc sa scriu cat se poate de succint pentru a nu va rapi foarte mult timp. Sunt o persoana dinamica, am un serviciu de merchaindeser unde depun efort fizic destul de mare si pot spune ca, chiar ridic greutati la job foarte des, fac chiar zilnic fitness plus ca alerg de 3 ori pe saptamana in parc. In urma unei intinderi musculare am ajuns la doctor, intindere care mi s-a confirmat.
In urma unei radiografii si a unei manevre clinice a picioarele in urma careia s-a auzit un pacanit -parca osul iesea putin din articulatia soldului ( ceva gen scrasnet) am fost diagnosticata cu luxatie congenitala de sold. Diagnostic cu care nu sunt deloc de accord si va si spun de ce. Intr-adevar acea pacanitura am auzit-o acum 8-9 ani la o miscare pe care nu o fac cam niciodata dar nu am dat importanta acelui zgomot. Dar acel pacanit nu se aude cand merg, cand alerg, cand fac fitness, cand ridic la serviciu etc. Luxatia reprezinta o deplasare a doua extremitati osoase ale unei articulatii antrenand o pierdere a contactului normal a doua suprafete articulare. Luxatia este ceva foarte grav. Daca aveam luxatie nu mai puteam face atata miscare fara sa am nici o problema, sa nu am dureri, numai aveam o mobilitate destul de buna, plus ca ar fii trebuit sa simt cand imi iese osul din articulatie etc. Daca aceasta luxatie congenitala de sold care mi-a fost pusa ca diagnostic sau displazie luxanta cum scrie pe internet NU are nici o consecinta fizica (nu exista durere, pot face miscare continuu fara nici o problema, nu simt ca imi iese osul din articulatie etc) asta inseamna ca aproape toata populatia sufera de acest diagnostic dar nu stie ca nu au facut radiografie.
Nu stiu care este diferenta intre displazie congenitala de sold si luxatie congenitala. Din ce m-am documentat copiii au displazie de sold si la maturitate se ajunge la luxatie sold.
Sa cred acest diagnostic din moment ce eu nu am nici o problema fizica (alerg, muncesc, fac sport, nu am dureri, problem la mers, nu simt ca imi iese osul din articulatie la cat efort fizic fac etc)? Chiar asa luxatia asta congenitala sau displazia asta nu are nici o consecinta vizibila asupra unui om? Exista alt diagnostic inaintea acestei luxatii sau displazii congenitale?Ce ma sfatuiti ? Nu pot sa renunt la activitatile pe care le fac de mult timp si au trecut chiar 8 ani si nu am nici o problema. Vad ca dvs ati scris in acest topic ca este ceva grav acest diagnostic de displazie luxanta. Ce inseamna la dvs grav si cum se manifesta acesata gravitate a acestui diagnostic ( un exemplu daca se poate: durere etc)? O seara frumoasa!
Adaugă un comentariu / răspuns
49 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Soldul marcatorului - primul ajutor
  •