soc postoperator- ajutor!

16-12-2007
andromeda
Nu este medic/terapeut
andromeda
Buna ziua! Va rog foarte mult sa ma ajutati, sa-mi explicati ce s-a putut intampla si ce atitudine sa adopt.Mama mea in varsta de 49 de ani a suferit in urma cu aproximativ 1 luna o interventie chirurgicala unde i sa aplicat o anestezie totala.Dupa 3 saptamani de la operatie a inceput sa auda voci sa nu mai stie exact ce este real si ce este imaginar. Ce ma socheaza este ca isi da seama ca are o problema, ca ceea ce povesteste nu este real dar nu se poate convinge pe ea de acest lucru si se intreaba continuu dar daca lucrurile pe care si le-a imaginat sunt totusi reale. Are impresia ca intr-o realitate paralela "in paranormal"cum o numeste ea este o alta persoana este de fapt un monstru. Cand discuta cu alte persoane este lucida nu povesteste cu nimeni despre ceea ce ea crede, doar cu noi, cu familia. Va rog sa-mi spuneti cum am putea sa o ajutam, ce atitudine sa adoptam, de aprobare sau sa incercam logic sa-i demonstram ca nu e real ceea ce zice? Am fost cu ea la un medic de specialitate care a trimis-o sa faca niste teste dar nu i-a prescris inca nici un medicament. Sunt fregvente aceste stari dupa o anestezie totala?Ele pot fi depasite fara un ajutor de specialitate?Vreau sa mentionez ca mama este o persoana realista cu o logica buna, ne mai avand astfel de manifestari. Va multumesc si sper ca raspunsurile dumneavoastra sa ne poata ajuta.
2 comentarii
0
04-01-2008, ora 00:00
Psih. Sorina Voicu
Identitate neconfirmată
Psih. Sorina Voicu
Ce specialitate are medicul la care ati fost? Dupa parerea mea, cred ca un psihiatru ar fi cel mai avizat pentru a investiga aceasta situatie.
Cat priveste atitudinea dumneavoastra, in mod cert ar trebui sa adoptati o pozitie de acceptare. Acceptati-va mama asa cum este ea, cu problema pe care o are. Asta nu inseamna ca este obisnuit ceea ce i se intampla, nu. Este o problema ce trebuie depasita cu ajutor de specialitate dar si cu sprijin si incredere ca ea poate fi depasita din partea familiei.
Aveti un avantaj extraordinar, si anume ca mama dumneavoastra realizeaza situatia in care se afla (fie si partial) si ca doreste sa o rezolve. Mult succes!!!
0
04-01-2008, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Buna ziua,

subscriu la parerea Sorinei, ar trebui sa luati legatura cu un medic psihiatru (bun) de la dvs din oras.

Nu stim daca vocile au aparut exclusiv de la anestezia generala (lucru putin probabil) sau daca sunt rezultatul unei conditii doar activate de evenimentul cu operatia. O discutie scurta despre istoricul familiei si al starii psihice cu mama dvs, va clarifica directia de actiune.

Atitudinea dvs ar trebui sa fie de sprijin in a produce o vizita la psihiatru, si apoi (eventual) la un psihoterapeut cu experienta.

Toate cele bune,
Andrei Dumitrescu
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul