siringomielia este considerata o invaliditate?

13-10-2009
badrian
Nu este medic/terapeut
badrian
Buna seara. Vreau sa va intreb daca siringomielia este considerata o invaliditate ( pentru pensionare) sau un handicap. Multumesc.
5 comentarii
0
14-10-2009, ora 15:04
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Din câte ştiu eu, nu, dar aşteptaţi şi alte răspunsuri! Toate cele bune şi însănătoşire grabnică...


Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
06-09-2010, ora 02:49
revital
Nu este medic/terapeut
revital
As dori un raspuns problemelor mele. Am dureri groaznice de cap, ceafa, durerile de ceafa sunt f. puternice in partea dreapta sub occiput, coboara pana la c8, t, rapez, umar drept, deltoid si se contiua pana pana la degetul inelar si mic dar aici mai mult ca o amorteala. De catva timp am si arsuri in zona toracala medie dorsala si dureri la osul sacru in pozitie sezanda.Amorteala inelarului si degetului mic o resimt si la mana stanga.Am si spasme la ambele picioare si cateodata la umeri.Simt dureri si pe fata exterioara a gambelor, mai accentuate pe gamba dreapta. Am uitat sa precizez ca durerea de ceafa coboara si la scapula dreapta si romboid.
Am facut teste imagistice si analize de sange, da hai sa va spun ce a iesit la CT: zona cervicala arata subluxatie rotativa intre c1c2 cu presiune pe ligamentum flavum ce conduce la distantarea legaturilor c1c2. tot peCT cervical se vede o mica protruzie discala centrala, usoara intre c5c6.Pe CT lombar se vede apropiere usoara a vertebrelor l5s1 si sacralizatie usoara l5 si modificari incipiente sij stanga. Pe Rmn cervical apare protruzia c5c6 si syrinx usor central. Pe Rmn creer totul e perfect. Pe RMN coloana toracala si lombara aparare protruzie t6t7 cred ca faza a 2 a si in acelasi loc pe maduva syrinx mediu mai mare ca cel cervical. Tot aici se vede o scolioza toracolombara si asimetrie lombosacrala. Am facut roentgen cervical flexie extensie si arata perfect. Acum va spun ce zic doctorii: subluxaie atlantoaxiala, syringomyelie, multiple protruzii usoare, nu doar cele 2 mentionate pe CTsi Rmn, artita a incheieturilor fatetale, iar un doc de la pain clinic spune ca vede zone f. mici de demielinizare si a spus ca am si MS.CE ma sfatuiti sa fac, am dureri invalidante, fac tratament cu lyrica care nu ajuta. Va multumesc ptr rabdarea de a fi citit postarea mea si va rog sa-mi dati un sfat. Trebuie facuta o diferentiere clinica, eu cred ca am suferit un atac autoimun, ori am o colagenoza mixta, ori osificare de ligamente care duc la deformarea coloanei si implicit la probleme neurologice ori un virus pitit in lichidul cefalorahidian. Medicii de familie habar n-au ce sa faca cu mine. Eu alerg de colo-n coace. Va multumesc!!
0
06-09-2010, ora 03:11
revital
Nu este medic/terapeut
revital
Sunt revital si l-as ruga pe Dr. Uscatu daca poate sa-mi ea un indiciu la postarea mea. Multumesc!!
0
11-09-2010, ora 00:16
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Revital,

D-nul Dr. Uscatu M., vă poate răspunde, dar, cel mai probabil, nu a observat posting-ul dvs., pentru că nu a avut cum (nu v-aţi postat problema în cadrul secţiunii în care activează d-nul Uscatu şi nici nu aţi deschis un topic nou, pe care să-l fi putut avea în vizor).
Vă rog să vă postaţi întrebările pentru dânsul, în cadrul topicului "Dureri îngrozitoare de genunchi". În cadrul acelui topic, d-nul Uscatu răspunde foarte frecvent tuturor oamenilor care-i cer ajutorul (accesaţi link-ul de mai jos, pentru a pătrunde în topic-ul despre care v-am informat, şi pentru a-i cere ajutorul).

http://forum.romedic.ro/prod/dureri_ingrozitoare_genunchi_031477.html



Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu respect,
Nick
0
12-02-2015, ora 11:39
adriana46
Nu este medic/terapeut
adriana46
buna ziua, as dori sa aflu mai multe informatii despre aceasta boala recent gasita mie, si ce se poate face in acest caz, am inteles ca necesita interventie chirugicala si m-ar interesa unde se poate face, ce urmari pot aparea dupa aceasta interventie, daca este decontata de casa de asigurari de sanatate, sau se poate face si in afara tarii, unde anume, un sfat, o parere este foarte binevenita, va rog foarte mult sa ma ajutati sunt putin disperata pentru ca sunt o persoana cu handicap locomotor (boala de fond a mea este maladia lobstein cu mu;tiple fracturi vicios consolidate, cu sechele multiple, cifoscolioza dorso-lombara, cu si acum am descoperit recent si acest diagnostic:
REZULTAT: IRM Coloana Cervicala
Tonsile cerebeloase coborate prin foramen magnum cu aproximativ 8 mm, ce comprima trunchiul cerebral (bulbul rahidian), cu vizualizarea unei cavitati fluide intramedulare, in cadrul canalului ependimar, in hipersemnal T2, avand aspect de cavitate hidrosiringomielica cervicala- aspect de malformatie Chiari I. Ventricul IV in pozitie normala, cu dimensiuni normale.
Corpi vertebrali cervicali aliniati posterior, cu inaltime pastrata si accentuarea lordozei cervicale.
Modificari degenerative de tip spondilartrozic, cu vizualizarea de osteofite marginale anterioare etajate C3-C7. Modificari degenerative de tip Modic II la nivel C2.
Fara stenoza degenerative de canal spinal vizibile.

CONCLUZIE:
Malformatie Arnold Chiari tip I, cu cavitate hidrosiringomielica ependimara.

Va multumesc si astept un raspuns cat mai urgent daca se poate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: