sinuzita maxilara de natura dentara (corp strain in sinus maxilar)

08-01-2013
silv
Nu este medic/terapeut
silv
Buna ziua. In urma unei interventii stomatologice in anul 2007 mi-a fost perforat canalul maselei din dreapta sus.(sper sa ma exprim corect) materialul 'ferfenol' care trebuia sa ramana pe canal pentru plomba a ajuns in sinusul maxilar si de atunci am numai probleme. Seara mi se umfla toata gingia din dreapta sus, mi se infunda nara dreapta, si simt o presiune.
Anul trecut in 2011 am facut o operatie 'sub anestezie generala si control endoscopic antrostomie drepta cu aspirarea continutului patologic' (citez din fisa de externare). La controlul dupa o luna am mentionat faptul ca am aceeasi presiune si inflamatie seara si mi s-a spus ca 'probabil stau in curent'.
In decembrie 2012 am racit si am avut dureri groaznice in frunte si pe partea dreapta. In urma unui consult ORL ( alt medic) mi s-a recomandat o tomografie, scoaterea maselei si 'astuparea gaurii care permite scurgerea lichidului din sinus' (asa mi-a explicat medicul ca sa inteleg). La tomografie am descoperit ca inca am corpul strain in sinus.
Am ajuns din nou la Bucuresti ( la al treilea medic) care mi-a spus ca trebuie sa fac interventie chirurgicala ca sa scoata corpul strain prin gingie-maxilar cu anestezie generala si curatare sinus (nu inteleg de ce nu s-a vazut la controlul endoscopic dupa operatie).
As fi recunoscatoare daca ati putea sa imi dati o parere despre cazul meu.
Va multumesc anticipat!
3 comentarii
0
09-01-2013, ora 00:01
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
e nevoie de o interventie clasica pe sinus facuta la clinica de maxilo-facial
0
10-01-2013, ora 20:13
silv
Nu este medic/terapeut
silv
Va multumesc pentru raspuns!
0
24-08-2013, ora 16:24
silv
Nu este medic/terapeut
silv
Buns ziua. Am revenit cu aceeasi problema. Am fost la chirurgie omf bucuresti unde mi s a facut o cura radicala a sinusului maxilar drept. Au scos şi corpul străin mi l au şi arătat. Maseaua nu au scos o deorece au zis că rădăcina era bună şi nu afecta cu nimic, nu aveam comunicare oro_sinusala.Problema mea este că la o luna după operaţie tot rău ma simt (seara mă umflu în cerul gurii şi obraz pe partea cu operaţia, ma doare capul şi tampla de simt că pocnesc - o presiune foarte mare - mi se înroseste şi ochiul, menţionez că dorm cu 2perne) simtome care le aveam şi înainte de operaţie. La control medicul a zis că este normal să ma simt aşa şi după operaţie 2luni. Dar eu nu inteleg care ar fi procesul de vindecare dacă în fiecare seara mă simt la fel şi dimineata când mă ridic simt cum, , se goleşte, , maxilarul.
Vă mulţumesc anticipat
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.