sinuzita maxilara cronica

20-01-2008
corny
Nu este medic/terapeut
corny
Buna seara!
Am facut zilele trecute o analiza RMN la care s-a descoperit ca sufar de sinuzita bilaterala maxilara cronica. Dupa cele citite pe net consider ca simptomele pe care le am nu se potrivesc cu cele ale sinuzitei: ameteli, greata, palpitatii, oboseala, uneori dureri de cap, fara scurgeri nazale sau probleme de respiratie. Este posibil ca aceasta boala sa se manifeste diferit in functie de persoana?Multumesc
177 comentarii 12 ..... 5 6 Înainte ›
0
20-01-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Da, intradevar simptomele care le descrii pot fi asociate cu mai multe boli, mai putin cu sinuzita !
dar fiind confirmata la RMN...inseamna ca cel puti un edem al mucoasei sinusului este. posibil ai o deviatie de sept sau o rinita cronica care ti.a favorizat aparitia acestei sinuzite.
Trebue sa mergi la ORL cu rezultatul de la RMN.
Cat despre simptomele tale. ai invstigat inima ?( EKG, Tensiune arteriala, ) hemoleucograma.in vederea anemiei?
0
21-01-2008, ora 00:00
corny
Nu este medic/terapeut
corny
multumesc frumos de raspuns!
EKG ok, hemoleucograma ok, tensiunea mica 9060 cu puls marit atunci cand ma simt rau, undeva la 115.
0
21-05-2009, ora 13:56
ovidiu_74
Nu este medic/terapeut
ovidiu_74
Buna ziua !
Am facut o radiografie la sinusuri si am primit urmatorul raspuns :
"Sinus maxilar stang cu transparenta complet diminuata, inchistare a mucoasei la nivelul recesului alveolar a sinusului maxilar drept 1, 5/1, 5 cm. Usoara deviatie de sept la dreapta. Sinusuri frontale cu mucoasa ingrosata neomogen, difuz, mai evident dreapta."
Am urmat un tratament cu antibiotic - Augmentin de 1g", timp de 2 saptamani, "Bioparox" - spray nazal si "Olinth" - picaturi nazale.in continuare elimin puroi pe nara stanga si simt nasul infundat .
As dori sa stiu cum poate fi rezolvata aceasta problema !
0
21-05-2009, ora 16:16
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Sinusul maxilar stg. este afectat de o sinzita purulenta.. carese vindeca corect prin punctii sinusale!
daca nu ajuta.. se ajunge la interventie chirurgicala!
trebue sa te vada si un stomatolog.. pentru a exclude o problema la radacina unui dinte care are radacina in sinusul maxilar!
0
30-05-2009, ora 23:38
adrianlupa
Nu este medic/terapeut
adrianlupa
Buna seara. Sunt adrianlupa si vreau sa-mi spuna D-ul doctor daca se poate, incazul unui diacnostic de : veche pansinuzita ; modificari incipiente de intensitate osoasa ale lamelelor etmoidale si ale peretilor seii turce dat in urma unui examan CTsinusuri nativ cat este de grav si ce ar tribui sa fac.Mai spun domnului doctor ca am fost operat de deviatie de sept in septembrie 2005 si in noiembrie 2007 cu diacnostic de rinosinuzita maxilo-etmoidasfenoidala polipoasa(daca inteleg eu bine scrisul medicului) fara a urma un tratament dupa operatie.Starea de respiratie normala si de confort a durat in ambele cazuri 2 luni dupa care am luat-o de la inceput cu nas infundat secretii nazale si in gat si ultima data cu episoade de tuse nocturna de cateva ore pe noapte.Am mers si la plamani si am urmat cu Seretaid, nu m-am mai infundat dar nu aveam miros si astfel am ajuns la CT.Va multumesc in speranta ca ma veti lamuri ce este cu mine si ce trebuie sa fac.
0
31-05-2009, ora 20:06
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
o Pansinuzita.. se trateaza numai in conditii de clinica ORL.
trebue sa mergeti pentru o internare/.. si medicul o sa decida.. daca e necesar sa faca punctii sinusale ca sa inlature infectia din sinus.. sau acele schimbari de la CT.. se datoreaza Polipilor care sunt in sinusurile paranazale !
0
01-06-2009, ora 09:29
adrianlupa
Nu este medic/terapeut
adrianlupa
Buna ziua. Multumesc domnului doctor pentru sfat.Am sa merg zilele acestea la medic.Multa sanatate tuturor.
0
14-08-2009, ora 13:12
dc2009
Nu este medic/terapeut
dc2009
Buna ziua! Numele meu este Dana. Sotul meu a fost diagnosticat cu sinuzita maxilara cronica pe partea dreapta. A facut o radiografie si are opacifiere a sinusului maxilar drept. I-au fost indicate punctii pe care inca nu le-a facut. Am inteles de la alte persoane ca aceasta boala revine mereu chiar daca sunt facute punctiile. As dori sa stiu daca lucrurile stau in acest fel si daca exista un alt tratament care sa nu implice punctii.Trebuie sa mai spun ca nu exista dureri de cap sau scurgeri nazale.Va multumesc mult!
0
14-08-2009, ora 13:36
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
daca este opacitate la radiografie.. inseamna ca in sinus..exista ceva.. care nu poate sa dreneze.
nu se vindeca asa ceva prin pastile.
1. sau punctii ca sa se spele si sa se elimine totul de acolo.
2. sau interventie pe sinus( endoscopic sau clasic..
3. sau o sa se chinue asa pana puroiul acela o sa.si faca loc singur sa dreneze.. sopre nas, sau spre ochio, sau spre creier.
0
14-08-2009, ora 13:49
dc2009
Nu este medic/terapeut
dc2009
Va multumesc pentru raspunsul atat de rapid. O sa se inteneze pentru punctii cat mai curand posibil. O zi buna!
0
05-09-2009, ora 18:22
daniel_volintiru
Nu este medic/terapeut
daniel_volintiru
Buna Ziua!
In luna aprilie 2009 am fost internat in Craiova cu diagnosticul sinuzita cronica maxilo-etimoidala hiperplazica chistiga stg. in urma careia mi s-a facut o punctie dupa care s-a intervenit chirurgical. In iulie am facut din nou un tomograf iar concluzia a fost: stare post operatorie pentru sinuzita maxilara stanga in prezent cu continut semifluid.m-am internat in spital in Cluj si s-a intervenit din nou chirurgical, iar starea mea nu s-a ameliorat f mult...durerile de cap au revenit iar in majoritatea timpului sunt foarte ametit si in plus ma dor si oasele fetei pe partea stanga. Am sunat la spitalul din Cluj unde am fost operat si mi s-a spus sa fac din nou o tomografie. As dori sa aflu si opinia dvs daca se poate va rog...
0
05-09-2009, ora 21:08
fabyo_valcea
Nu este medic/terapeut
fabyo_valcea
Buna Ziua,

Sunt nou pe forumul d-voastra, am si eu o problema de vreo 7 luni de zile care cred ca tine de competenta ORL, am niste ameteli .... cam tot timpul sunt ametit, pe la 18 ani am avut probleme cu o sinuzita ... dar dupa cateva zile de tratament antibiotic si infuzii mi-a cam trecut.. urechea stanga ma doare cam de cate ori trag un pic de aer rece la fel si capul in zona nasului si fruntii. ... dupa ce am fost la tot felul de specialisti ( incepand cu neurologie, cardiologie, endocrinologie ... analize de tot felul.. nu mi-au gasit cauza ametelilor ) in urma cu 2 zile am facut un RMN cerebral la indicatia unui doctor neurolog ... neurologic mi-a iesit totul bine insa la rezultatele RMN scrie urmatoarele : - INGROSAREA MUCOASEI CE TAPETEAZA SINUSURILE MAXILARE BILATERAL, CELULELE ETMOIDALE SI SINUSURILE FRONTALE BILATERAL CU ACUMULARE CU SEMNAL LICHIDIAN LA NIVELUL SINUSURILOR SFENOIDALE SI CELULELE ETMOIDALE ( PANSINUZITA ) ... precizez ca nu am scurgeri nazale .... Credeti ca asta ar putea fi cauza ametelilor ... si daca da ce imi recomandati ...
. si inca ceva acest diagnostic poate da si oboseala excesiva ?


Multumesc anticipat!
0
07-09-2009, ora 23:42
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
daniel.
mii greu sa ma pronunt. durerile de cap si ametelile pot fi si de la alceva( depinde de varsta si tensiunea arteriala. scriemi -.. mai amanuntit despre tine si o sa vad cu ce pot sa te ajut.

fabio.
trerâbue sa vda un ORList acel RMN. este interpretabil rezultatul.
0
10-09-2009, ora 11:12
Nu este medic/terapeut
buna ziua!
sotul meu a fost diagnosticat in urma unui examen RMN cu, o formatiune nodulara situata in grosimea peretelui posterior al sinusului maxilar drept, in hiposemnal T1, hipersemnal T2, FLAIR, bine delimitata, omogena, dimensiuni de 1, 8/1, 4 cm(caractere imagistice de benignitate), imi puteti sugera, unde pot sa merg sa rezolvam cazul.???,
0
12-09-2009, ora 22:47
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
la o clinica ORL.
0
05-10-2009, ora 19:57
strejaru tudor
Nu este medic/terapeut
strejaru tudor
buna seara!

Am fost diagnosticat cu sinuzita maxilara cronica si deviatie de sept nazala.Am luat tratament cu antibioatice si picaturi de 2 saptamani si tot persista durerile de cap.Punctia este o solutie?
Am fost la bucuresti la spitalul panduri pentru operatia de deviatie de sept si ma programat pentru la primavara.Finca mi-a spus ca atunci e mai bn sa fie facuta.
(i-au si un tratament pentru tensiune mare si am inteles ca trebuie sa ma tratez in continuoare ca sa scada tensiunea)

va multumesc!
0
06-10-2009, ora 09:21
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
punctiea este o solutie.. in cazul.. cand sinuzita este confirmata la Radiografiea SAF.
cand aveti secretii purulente din nas, cu miros urat.
in alt caz.. poate fi o sinuzita congestiva si durerile de cap sa fie de la tensiune.. si punctiea poate sa nu fie de folos.
Tratati serios Tensiunea arteriala+ regimul alimentar cuvenit.
0
16-10-2009, ora 18:24
berendei anca
Nu este medic/terapeut
berendei anca
Buna seara !

Ma numesc Berendei Anca am varsta 41 de ani am suportat o operatie pe maduva colanei si am si eu o intrebare pentru dvs. am diagnosticul este sinuzita maxilara si frontala dreapta, etmoidala anterioare.ce este de facut cu accest dignostic, daca ma puteti ajuta.

Va Multumesc.
0
17-10-2009, ora 18:20
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
depinde cine a pus acest diagnostic si pe baza a ce investigatii!
daca este confirmat radiologic sau CT.. ca aveti inflamatie si puroi in aceste sinusuri..
tratamentul corect este cu internare in clinica ORL !
trebue cautata originea acestei inflamatii( cel mai des din cauza unui dinte )
daca este o sinuzita concestiva.. fara secretii purulente din nas, fara miros urata in nas.. si se vede numai edem de mucoasa.. atunci este suficient un tratament local.. ( aerosoli inhalatii Sinupret)
un exudat nazal+ antibiograma si luat antibiotic conform antibiogramei!
0
06-11-2009, ora 01:20
cemah
Nu este medic/terapeut
cemah
domnule fvaleriu, am facut un RMN cerebral - rezultatul a fost sinuzita maxilara dreapta. Eu nu prezint niciun fel de simptome, n-am nasul infundat, nu ma dor dintii. Acum un an am facut o rezectie apicala la dintele frontal de pe partea dreapta (l-am avut spart si s-a infectat in timp, din ce mi-a spus stomatologul).

Este posibil ca aceasta operatie de rezectie apicala sa apara pe RMN si sa arate ca o sinuzita maxilara?

Multumesc mult.
0
06-11-2009, ora 10:06
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da. este o eroare de interpretare.
din 10 sinuzite depistate la RMN.. si descrise de medicii de acolo ca sinuzite...9 sau dovedit a fi mici ingrosari de mucoasa si nu sinuzite in toata regula.
corect ar fi sa vada un ORL.. filmul sau CD.. !
1
06-11-2009, ora 18:51
cemah
Nu este medic/terapeut
cemah
domnule valeriu, pot sa va trimit RMN-ul prin e-mail sa aruncati o privire? in cazul in care identificati ceva tratabil sa ma prezint la dvs.
0
07-11-2009, ora 13:29
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da.
-
0
13-11-2009, ora 10:39
b_nikoleta
Nu este medic/terapeut
b_nikoleta
Buna ziua,
Am facut un RMN si rezultatul a fost acumulare lichidiana la nivelul sinusului maxilar drept. Este ceva pentru care ar trebui sa merg la un doctor ORL-ist sau va trece fara nici un tratament? Motivul pentru care an facut aceasta examinare sunt dureri de cap in zona frontala (cam o data de doua ori pe luna mai accentuate), scurgeri nazale.

Multumesc
1
13-11-2009, ora 11:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Nicoleta!
intreleg ca o vizita la ORL.. nu e cel mai placut lucru din aceasta lume!
DAR.
o acumulare de lichid in sinus.. NU are cum sa se dreneze singura.. ( sar fi drenat deja.. si nu se depista la RMN
in concluzie.. ai o problema grava pe sinus.. ( posibil de la radacina unui dinte pe acea parte a maxilaruli)..
tratamentul este simplu.. Trebue sa faci punctie sinusala si sa elimini acel lichid!
incercarea de a trata numai cu antibiotic.. duce la taraganarea procesului.. la distrugerea ficatului si stomacului.. aproape inutil.
1. ace acumulare de lichid trebue extrasa de acolo.
2. trebue cautata cauza care a dus la acumularea lichidului
mergi la stomatolog.. si dupa aceia la ORL.
curaj.
0
13-11-2009, ora 11:18
b_nikoleta
Nu este medic/terapeut
b_nikoleta
Multumesc frumos,
Inainte sa fac RMN am facut o radiografie a sinusurilor iar dorctorul ORL-ist la care am mers mi-a spus ca fotul e "foarte bine", am crezut ca aceasta acumulare de lichid e ceva obisnuit care trece de la sine. Voi merge la stomatolog.

Multrumesc
0
13-11-2009, ora 12:02
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
trebue sa vada rezultatul de la RMN.. si medicul ORL.
uneori interpretarea de la RMN este eronata.. si o picatura de lichid, nesemnificativa.. ei o descriu ca ceva deosebit!
0
14-11-2009, ora 14:41
Georgiana D.
Nu este medic/terapeut
Georgiana D.
Buna ziua,
In urma cu aproximativ o luna in urma unei radiografii am fost diagnosticata cu sinuzita cronico-maxilara manifestata prin scurgeri nazale abundente si urat mirositoare, dureri de cap. Am urmat un tratament bazat pe Avelox, Aulin granule suspensie orala si Bioparox insa situatia nu s-a ameliorat. Ulterior am trecut pe Cedax ameliorandu-se intr-o oarecare masura secretiile nazale insa durerile de cap persista, mai nou si cu lacrimarea ochiului partea stanga. Daca ma puteti ajuta cu vreo solutie ca sa nu ajung la ultima varianta cu punctiile.
Va multumesc anticipat!
0
14-11-2009, ora 16:37
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
daca nu mergila ORL.. sa faci un tratament corect..
o sa ajungi la Ultima varianta cu Operatie pe sinusul Maxilar!!
0
19-11-2009, ora 20:54
cluj70nicu
Nu este medic/terapeut
cluj70nicu
Buna seara, va rog frumos sa imi fiti si mie de ajutor in urma cu 7 ani am fost operata de 2 ori cu diagnosticul chist sinusal sting si polipoza nazala in urma operatiei am ramas cu nasul infundat si cand sunt racita nu mai pot sa-mi suflu nasul deoarece totul mi se scurge in gat. Atunci medicul m-a mai chemat la o operatie, dar am refuzat. Acuma am dureri foarte mari de cap in zona frontala foarte mari si ameteli.Mi-am facut un RMN si am fost diagnosticata cu sinuzita maxilara polipoida bilaterala.Mi s-a propus sa merg la ORL pt. o sinoscopie si am refuzat deoarece am trecut prin clipe grele acum 7 ani. Medicul neorolog mi-a prescris medicamentul bisogama 5, am luat 10 zile nu m-a mai durut asa tare capul si nici nu am mai ametit, am intrerupt tratamentul si iarasi mi-au revenit simptomele. Dati-mi va rog frumos o parere. Multumesc anticipat.
Adaugă un comentariu / răspuns
177 comentarii 12 ..... 5 6 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: