sinuzita cronica acuta, nu poate respira, incepe sa se sufoce...

04-03-2009
dinu_andreea
Nu este medic/terapeut
dinu_andreea
Buna ziua,
Va scriu in incercarea de a gasi o solutie pentru sotul meu care de aproape 10 ani se chinuie cu o sinuzita acuta. A inceput ca o raceala netratata si s-a ajuns in stadiul de dependenta de picaturi de nas (Rinofug pentru ca altceva ii irita sinusurile si ii cauzeaza sangerari). In prezent foloseste o sticla de picaturi la 2 zile. Se trezeste si de 7-8 ori pe noapte iar daca nu isi pune picaturi nu poate respira, incepe sa se sufoce. Are si o usoara deviatie de sept.
L-am mai dus la cativa doctori la consultatie, i-a facut si o endoscopie iar verdictul a fost acelasi: operatie!
Problema este ca la endoscopie i s-a spus ca are un chist deasupra maxilarului ce ii blochaza unul din sinusuri si ca ar trebui sa mearga mai intai la dentist, sa se opereze (asta inseamna sa ii scoata cativa dinti, sa il opereze si apoi sa ii faca implanturi) si abia apoi il va putea opera de sinuzita si deviatie de sept.
Eu vreau sa stiu daca exista vreo posibilitate sa se reduca aceste proceduri, atat dureroase cat si costisitoare, in asa fel incat sa se rezume la o singura operatie sau tratatment si ce anume ar implica toate aceste operatii.
Nimeni nu ne explica riscurile operatiilor sau a folosirii de atata timp a picaturilor pentru nas.
Imi puteti spune, va rog, si la ce sume ar trebui sa ne asteptam pentru asemenea interventii?
Va multumesc anticipat,
5 comentarii
0
04-03-2009, ora 15:11
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
buna ziua!
Dependenta de picaturi este foarte periculoasa. inafara de faptul ca nu mai respira fara ele, picaturile se absorb si in sange provocand.. pusee de tensiune sau cefalee prin vazoconstrictie!
Problema cu sinusul. este putin diferita de problema cu respiratia nazala. Acel chist nu il impedica sa respire pe nas, este alta problema si se poaterezolva mai tarziu.
Cred ca pe primul plan este RINITA CRONICA HIPERTROFICA.. acele cornete nazale care defapt se maresc si infunda nasul.. dupa care se contracta la picsaturi si poate sa respire.
Ele, aceste cornete trebuesc rezolvate cumva.. laser sau Radiofrecventa..sau chiar o interventie clasica cu rezectia lor!
de unde sunteti?
0
05-03-2009, ora 10:00
dinu_andreea
Nu este medic/terapeut
dinu_andreea
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra si pentru promtitudine.
Noi suntem de langa Bucuresti. Ne puteti recomenda un spital sau un medic de aici?
Eu traiesc cu teama ca intr-o zi nici aceste picaturi nu-si vor mai face efectul, insa nu as vrea sa se ajunga pana acolo. Sper sa putem rezolva problema inainte de a fi nevoie sa ne confruntam cu asa ceva.
Problema este ca iarna, cand este foarte rece sau daca este un pic racit, cantitatea de picaturi folosita se dubleaza insa el tot nu poate se respire si asta ma ingrijoreaza pentru ca urmatorul pas este sa nu isi mai faca efectul chiar daca nu este frig sau nu este racit.
Astept cu interes raspunsul dumneavoastra.
Va multumesc,
0
05-03-2009, ora 11:02
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Cred ca pacientii de pe Forum.. sunt mai in masura sa va recomande pe cineva la cine au fost si cunosc situatia mai bine!
0
22-05-2010, ora 11:48
armo
Nu este medic/terapeut
armo
buna ziua dl doctor flueraru. daca nu va deranjez prea mult, as dori o parere competenta si sincera a dv vizavi de cele ce vi le voi comunica;am 50 de ani, din 1995 ma chinui cu o sinuzita cronica maxilara stinga pt care am avut o interventie chirurgicala clasica in 1996, fara rezultat pozitiv.timpul a trecut cu toate neplacerile, am facut si punctii, am facut si operatie de polipi, am luat antibiotice de ultima generatie, iar in iunie 2009 am ajuns sa ma operez prin laparoscopie la victor babes in bucuresti, la prof sarafoleanu junior.am uitat sa specific ca intre timp am facut si la partea dreapta, se pare ca operatia nu a reusit, dovada ca ma chinui si acum cu sinuzita si toate neplacerile ce le provoaca aceasta boala.sant din sinaia. intrebarea mea este daca mai am vreo sansa sa scap de asa ceva, sau ramane sa ma chinui ca si pana acum.antibiotice nu mai suport, mi-am stricat si flora stomacala, am dureri zilnice de cap si nu mai pot sa inghit nimic pt a le combate.exista vreun tratament naturist sau exista vreun alt remediu??? va multumesc pt timpul acordat! daca se mai afla si altcineva in stare asemanatoare si ma poate ajuta, va rog sa o faceti!
0
22-05-2010, ora 22:09
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
care sunt simptomele care va supara ??? secretii purulente//? dureri ??
cu sigurannta exista tratament.
trimite.ti pe mail radiografia saf, tratamentele luate, ce tratament local ati facut|???
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sarcina și răceala
  • Riscul de atac cerebral la copii ar putea crește în timpul unei răceli
  • MIT: Vitamina C previne răceala
  • MIT: Usturoiul previne și vindecă răceala
  • MIT: Dacă ieși afară cu părul ud răcești
  • Riscul de sufocare la bebeluș (asfixia)
  • Sinuzita
  • Răceală sau gripă?
  • Iată care este singurul supliment ce ar putea preveni răceala
  •