sinuzita a afectat maseaua sau viceversa?

05-01-2008
adinaadam
Nu este medic/terapeut
adinaadam
Am o maaaare curiozitate!De jumatate de an m-am saturat de doctori si inca nu sunt lamurita.Am oricum probleme mari cu dantura.am inceput cu dureri puternice la un premolar retezat(dreapta sus) si la cel de langa el.Tratamente, obturatii canal, mult antibiotic.in acelasi timp o raceala puternica la cap.in doua sapt am ajuns in spital ptr punctii.maselele erau bine, cu canalele obturate.la o sapt. dupa externare am facut o extractie langa premolarul cu probleme.la o alta sapt, granulatie la extractie, alt chiuretaj.au inceput dureri in zona dintelui de langa extractie duse inspre sinus si acesta devenea din ce in ce mai mobil. dupa vreo 2 doctori, sperieturi cu operatii cu spitalizare la facultate, am ajuns la un medic care mi-a facut rezectie apicala salvandu-mi dintele.mi s-a spus ca radacina e foarte aproape de sinus.as vrea sa inteleg daca infectia a pornit de la sinus spre masele sau invers, daca pot comunica intre ele.am 2 sapt. de la operatie si sunt iar racita rau.i-am spus medicului cand am fost sa-mi scot firele si mi-a spus ca ar trebui sa ma obisnuiesc cu asta.imi este teama de alte complicatii.multumesc celor care imi vor raspunde!
3 comentarii
0
06-01-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Din cele expuse de tine, reese ca infectia a pornit de la dinti, Infectia de la radacina dintelui si granulomul au afectat mucosa sinusului provocand supuratie in sinus. Tratamentul facut este corect, rezectia apicala ti.a salvat dintele, punctiile au curatat sunusurile.
Poti sa faci o secretie nazala cu antibiograma si la urmatoarea raceala sa faci tratamentul cu antibiotic tintit pe flora care o ai.
0
06-01-2008, ora 00:00
adinaadam
Nu este medic/terapeut
adinaadam
multumesc fvaleriu! am luat foarte mult antibiotic.am inceput cu amoxicilina ptr masele, axetin in spital si dupa ptr sinuzita, augmentin la o luna dupa ptr infectia de la masea(am amanat rezectia un timp ca am avut nunta in noiembrie), azitrox inainte si dupa rezectie, toate asociate cu metronidazol si aulin.nu e cam mult antibiotic ptr 5-6 luni?ma gandesc ca as putea deveni imuna la atata antibiotic! nu mai zic de stomac si ficat.si fiecare medic merge pe un anume antibiotic. unde fac oantibiograma ptr secretia nazala? mersi
0
06-01-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
la orice laborator se ia pe loc secretia nazala si se face antibiograma.
Cu bilet de la medic e gratuit(cred). Dar se face si fala bilet de trimitere, contracost.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Soluții pentru calmarea durerilor de dinți
  •