sinuzita?

06-02-2012
monalyssa23
Nu este medic/terapeut
monalyssa23
am fost racita 1 saptamana cu secretii apoase care curgeau incontinuu.Apoi acele secretii s-au transformat in secretii de culoare galben verzui asociate cu durere de cap, tot capul, mai ales la rece. asta e sinuzita? am luat parasinus si durerea de cap a disparut. apoi am facut inhalatii cu musetel, galbenele si sare grunjoasa si au disparut si secretiile acelea purulente, insa mi s-a infundat nasul. rar imi curge dar numai secretie apoasa si in cantitate mica. am inceput tratament cu amoksiklav si olinth. mi-e frica ca acele secretii purulente sa nu se adune si sa ramana, din momnet ce mi s-a infundat nasul. ce trebuie sa mai iau? e bun ambroxolul? mi-a recomandat un cadru medical mucosin, dar eu nu tusesc deloc. va multumesc!
1 comentarii
0
06-02-2012, ora 15:59
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Daca nu iti trece dupa ce termini tratamentul, poti face un exudat nazal cu antibiograma, ca sa vezi ce bacterie este acolo.
In antibiograma iti va scrie la ce antibiotic este sensibila bacteria gasita.
Daca nu trece, probabil ca bacteria este rezistenta la antibioticul luat de tine.
Problema este ca, pentru a face exudatul cu antibiograma, trebuie sa astepti sa treaca 10 zile de la ultima pastila de antibiotic, altfel iese rezultatul fals negativ, ca si cum nu ai avea nimic.
Probabil ca ti-a dat mucosin deoarece acesta fluidifica secretiile si se elimina mai usor.
Cand stai culcata ( de ex. cand dormi), secretiile se scurg prin faringe si ajung in bronhii, asa ca, in scurt timp, cred ca ai sa si tusesti :(((
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Am sinuzită? - semne și simptome ce susțin diagnosticul
  • Sinuzita a fost asociată cu un risc crescut de boli reumatice
  •