sint agorafoba, mai scap de ia?

08-05-2007
ramona italia
Nu este medic/terapeut
ramona italia
sint Ramona, am 39 de ani, casatorita, o fata de 17 ani.De 5 ani ma zbat cu o forma de fobie (agorafobie).Am incercat zeci de tratamente, cu efecte pe perioade scurte.Nu stiu ce sa fac?Asi dori sugestii, sau sfaturi sa-mi pot relua viata normala.Acum iau ca-mg si lexotan dar tot nu pot iesi din casa decit insotita si nu departe de casa.Am fost la pshiatru si la psiholog, nu ma ajutat f. mult.Am auzit de un med.CAL-MAG GNLD si FORMULA IV:UNDE IL GASESC?
12 comentarii
0
10-05-2007, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Draga Ramona, asa cum a spus nu mai stiu cine, la alt topic, fobia ta este data dintr-un motiv, fie ti-a fost rau odata in spatiu deschis si ti-a ramas o fixatie si o teama de a nu mai reveni raul, fie alt motiv dar te vei vindeca cu timpul, incearca sa nu te gandesti intens la acest lucru, si astfel vei reusi sa iesi din casa fara sa constinetizezi prea mult ca o faci.
Cauta-ti niste preocupari frumoase cum ar fi practicarea unui sport sau a picturii sau sa canti intr-un cor, o activitate care sa necesite deplasarea altundeva, dar ceva care sa iti placa asa de mult incat sa uiti ca iesi ca sa indeplinesti acle ceva.
Pe de alta parte nu te forta neaparat, ci treptat, pe nesimtite, fara sa te gandesti intens ca iesi.
Numai bine si sanatate tie si familiei!
0
10-05-2007, ora 00:00
teocezi
Nu este medic/terapeut
teocezi
Draga Ramona,
Am 34 de ani si anul trecut am avut o perioada mai grea. Atacuri de panica si anxietate. Am consultat mai multi specialisti si in final am ajuns la psiholog. Atacul de panica a generat mai multe fobii: agorafobia, claustrofobia, frica de mijloace de transport, frica de sange (nu stiu cum se numesc ca fobii). Am facut psihoterapie 7 luni si am scapat de aceste fobii, mai putin de frica de sange deoarece nu i-am spus psihologului meu si despre acesta fobie intrucat nu era atat de stresanta ca celelalte (mentionez ca aceasta fobie s-a declasat odata cu celelalte desi acum 3 ani mi-am taiat degetul la feliator).
Doream sa-ti spun ca totul depinde de cat de mult iti doresti sa scapi de aceasta fobie. In principal pe mine m-a ajutat autosugestia si credinta. Conteaza foarte mult sa te autosugestionezi pozitiv in permanenta si sa crezi cu putere ca te vei face bine.
Nu vreau sa-mi amintesc prin ce-am trecut. Cand plecam de acasa trebuia sa mobilizez toata familia. Sotul ma ducea la servici iar mama sau nepotul venea sa ma ia acasa. Mergeam pe strada si aveam impresia ca n-am aer, ca blocurile cad pe mine, ca pomii se incolacesc pe mine, ca pamantul se deschide si ma inghite. In final mi-am dat demisia ca nu se mai putea. Parca eram handicapata.
Mergand la psiholog am invatat sa depasesc aceste momente. Mergeam pe strada si imi spuneam: "Hai draga ca toti oamenii merg pe strada si nu patesc nimic. Sunt curajoasa si ambitioasa si pot sa ajung singura la medic. Pot sa merg singura pe strada nu am nevoie de insotitor. Bunul D-zeu ma ajuta, ma sustine si ma ocroteste."
Si crede-ma ca dupa 3 luni de terapie am reusit sa merg singura pe strada, sa pot intra in magazine, sa pot merge cu metroul, cu tramvaiul... Acum m-am angajat si imi e foarte bine. Ma descurc singura fara insotitor. Desi starile de panica mai apar cateodata, ma incurajez in permanenta, ma autosugestionez si ma rog cu credinta la D-zeu. Totul depinde de noi. Trebuie sa constientizam ceea ce ni se intampla si sa cautam metode de a trece peste aceste fobii. Eu merg in continuare pe gandirea pozitiva, autosugestie, meditatie si rugaciune. Eu am putut. Sunt convinsa ca si tu poti. Curaj!
Cu sincera prietenie, Cezarina
0
11-05-2007, ora 00:00
ramona italia
Nu este medic/terapeut
ramona italia
va multumesc din suflet pt.incurajari, o sa incerc din nou, dar sincer, si voi stiti asta, am incercat de nenumarate ori, mi-am revenit un timp dupa care iar cadeam.Eu am stat, 10 ani singura in tara, sotul meu fiind plecat in Italia.In acest timp eu am lucrat la constructia casei noastre.Acum este gata dar eu am ramas cu ce este mai de pret in viata.De 3luni sint la sotul meu, la recomandarea pshihiatrului.Cezarina, in afara de sed.la psh. ce tratament faceai? Eu cind am plecat din tara mi-am facut toate analizele si toate valorile erau f.bune.Va pup si inca o data multumesc!Cu respect Ramona-Italia.
0
11-05-2007, ora 00:00
teocezi
Nu este medic/terapeut
teocezi
Draga Ramona,
Si analizele mele de sange sunt f.f.f bune, inclusiv cele de tiroida si encefalograma. Panica sau diverse fobii nu se reflecta in analize, deoarece sunt manifestari ale subconstientului nostru.
Pe langa sedintele de psihoterapie am facut miscare (bicicleta medicinala, abdomene, flotari, exercitii simple de intretinere), plimbari in aer liber, m-am indopat cu calciu, magne B6 si sedocalm V. (te sfatuiesc sa nu iei xanax pentru ca, creeaza dependenta si e mai rau ca un drog).
Psihologul meu mi-a recomandat Sedatif PC care este un produs homeopat de la Boiron indicat fara rezerve si fara efecte adverse in tulburari de somn si stari de anxietate. Mie mi-a fost recomandat cate 2 pastile de doua ori pe zi (dimineata si seara- se pun sub limba), dar poti sa iei pana la 8 pastile pe zi. E adevarat ca nu sunt foarte ieftine (cam 120.000 lei 2 folii) si in cateva zile le termini, dar merita. Pe langa acest medicament am baut zilnic cate 3 cani de ceai de sunatoare, busuioc si rozmarin. Am mancat multe legume, fructe si lactate si am citit foarte multe carti de psihologie, deoarece psihologia te ajuta sa te descoperi pe tine ca persoana. Iti recomand “Spre culmile succesului “ de Pavel Corut, sau orice alta carte de acelasi autor din seria arta succesului.
Zilnic, chiar si acum, seara inainte de culcare meditez 15-30 minute, si citesc cateva pagini dintr-o carte cu tenta psihologica.
In permanenta, cand ma ia ameteala, ma incurajez si ma autosugestionez ca totul va fi bine. Ma laud si ma felicit singura pentru orice mic pas pe care-l fac in viata de zi cu zi. Ma rog cu tarie la D-zeu sa ma ajute in tot ceea ce gandesc si fac.
Am stat 7 luni acasa, timp in care n-am facut altceva decat sa toc banii pe medicamente si doctori. Recunosc ca e foarte important sa ai sustinerea si intelegerea familiei. Eu am avut-o din plin. Fara ei nu stiu daca as fi reusit.
Cu prietenie, Cezarina
0
11-05-2007, ora 00:00
ramona italia
Nu este medic/terapeut
ramona italia
Ce sa spun Cezarina, sotul meu este aproape tpata ziua la servici, fiica mea are activitatile ei ca un adolescent de 17 ani si sincer ma simt cumva ca o povara pe spatele lor.Cumparaturile tot ei le fac, eu doar cos. Este singura mea placere si sursa de venit aici.Eu iau CA MG in completare cu lexotan(2cap de 2 ori pe zi).povestea trista este ca aici stau la bloc si in tara stateam la casa.Seara mai ies cu sotul meu cu bicicletele dar uneori nu ma pot indeparta prea mult de casa. Multumesc din suflet pt.incurajare, si sper ca intr-o zi sa pot face lucruri de care mie f.dor. Te pup si-ti doresc o zi buna!
0
11-05-2007, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Buna Ramona,

nu stiu cum au decurs intalnirile cu psiholoaga la care ai mers, insa ati discutat cumva si situatia ta si a familiei tale ?
Ideea nu e sa-ti revii din cand in cand (acest lucru e oricum un proces natural) ci sa inlaturi ceea ce mentine starile astea si le face posibila reaparitia.
Nu este usor sa realizezi ce anume din felul tau de a fi sau a gandi intretine situatia, si de aceea ai nevoie de contactul cu un profesionist.
Pe de alta parte, si mersul la psihoterapie nu e tocmai gratis, dar poate fi o investitie in tine care sa merite banii, odata ce i-ai adunat...

Succes,
Andrei
0
12-05-2007, ora 00:00
ramona italia
Nu este medic/terapeut
ramona italia
corect ce spui, andrei, dar cumva ai inteles ca nu am continuat sed. din cauza banilor sau crezi ca in toti anii acestia nu am cheltuit o avere?am spus ca momentan sint in italia si nu pot merge la psiholog ca nu stiu limba corect, si in cazul asta, eu sint nevoita sa fac medicatie. sincer, sint un pic confuza.multumesc pt.sfat.
0
20-08-2007, ora 00:00
cbs
Nu este medic/terapeut
cbs
de multi ani (aprx 6 ani sufar si eu de agorafobie) cu atacuri de panica.am urmat diferite tratamente (xanax, efectin, seroxat, mai de curand iarasi xanax cu cipralex) dar tot nimic. pe efectin mi s au mai ameliorat starile dar eram extrem de nervos si am renuntat la el. dupa 4 luni mi ai revenit starile la loc, am avut o perioada f stresanta + f mult stat la soare si rezultatul a fost o stare de anxietate cu ap ca pur si simplu ba imi era frica sa dorm in casa, ba imi era frica sa ies din casa.INGROZITOR!!!!!!!!!!!!
am primit acum sa iau sedatif pc si am ceva retineri din punctul acesta de vedere in sensul ca am cautat pe net plantele din care este facut si 5 dintre ele sunt toate plante otravitoare.!!!!!
am inceput sa fac acupunctura + psihoterapie.astept sa vad ca se intampla dar simt ca pur si simplu nu mai am rabdare si imi vine sa innebunesc.
papa
0
24-08-2007, ora 00:00
ramona italia
Nu este medic/terapeut
ramona italia
acum am vazut mes tau cbs! stiu cum te simti, si eu am avut de multe ori stari de genul cum descrii tu, dar diferenta era ca eu nici nu stiam despre ce era vorba...mai exact eram in ceata totala. Am mai citit intre timp sa stiu exact despre ce e vorba si dupa aceea am trecut la atac. nu te mai seria ca alimentezi si mai mult atacurile ce panica.
, nici eu nu mai reveneam in locurile unde i-mi fusese rau, sau evitam spatiile mari, deschise. erau perioade cind nici nu puteam iesi din camera, peste tot ma simteam rau, nu puteam merge absolut nicaeri singura...asa e GROAZNIC!!!!. acum sint in italia de 7 luni, m-am hotarit in urma unui esec sa plec cu fam. aici m-am lovit de aceleasi probleme, dar incet am inceput sa-mi revin, ince sens, aici nu mai era stresul asa mare, sint cu fam mea si nu mai am acele stari de rau. nici acum nu prea ies dar am o anume multumire ca am mai scapat de medicamente...acum nu iau decit lezotanil si ca cu mg.sa-mi spui si mie cum sint sedintele de terapie la care mergi si sper din suflet sa-ti fie de ajutor. sanatate!
0
24-08-2007, ora 00:00
cbs
Nu este medic/terapeut
cbs
da mi id-ul tau de mess sau skype sa vb acolo
numai bine,
papa
0
24-08-2007, ora 00:00
ramona italia
Nu este medic/terapeut
ramona italia
id cristiana_rmn,
1
25-01-2018, ora 02:09
Ali19
Nu este medic/terapeut
Ali19
Buna, as vrea sa stiu daca s-a vindecat vreunul dintre voi de agorafobie... Multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: