singulair la copil de 4 ani

30-11-2007
sorinat
Nu este medic/terapeut
sorinat
am o fetita de 4 ani si am fost cu ea la un medic specialist in pneumonologie, mi-a prescris singulair de 5 mg sa-i dau depistand-o de bronsiolita, dupa prima administrare a avut reactii foarte urate si anume stari de voma, va rog sa-mi spuneti daca e bine sau nu
116 comentarii 12 3 4 Înainte ›
0
03-12-2007, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Singulair este util in tratamentul reactiilor de tip astmatic la copil, care pot insoti sau urma un episod de bronsiolita. Reactiile digestive sunt rar intalnite. Starea de voma se poate datora altor medicamente asociate (ex. antibiotic). Incercati sa spatiati medicamentele la o ora interval, sa i le administrati dupa masa, cu multe lichide, sa consume iaurt in perioada tratamentului. Daca persista varsaturile putei incerca sa-i administrati Debridat sirop 1ml pe kg greutate corporala in trei doze zilnice. Exista si comprimate masticabile de Singulair, poate le tolereaza mai usor.
0
05-12-2007, ora 00:00
sorinat
Nu este medic/terapeut
sorinat
Acum ii administrez la fetita singulair masticabil ne mai avand stari de voma , dar nu ii trece tusea si are o respiratie putin suieratoare si grea, impreuna cu singulair ii mai dau si un sirop de tuse ( sirop de patlagina), va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa-i dau si altceva in afara de cele de mai sus pentru ai trece tusea si respiratia suieratoare.
0
05-12-2007, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Dupa o infectie tusea poate persista cateva saptamani, in aceasta perioada ii puteti asocia si Erdomed sirop de doua ori pe zi. Daca totusi persista respiratia suieratoare (wheezing), poate fi necesar si un spray inhalator gen Flixotide pentru copii, dar asta numai dupa ce va sfatuiti cu medicul pneumolog. Multa sanatate!
0
27-06-2008, ora 00:00
yulyan09
Nu este medic/terapeut
yulyan09
Buna ziua, ce se intampla cu aceasta bronsiolita asmatiforma.am un baietel de 2 anisori care pe 10 mai 2008 mi-a facut o criza de insuficienta respiratorie insotita de un rosu in gat.bineinteles ca tratamentul de baza a fost...vestitul C-fort, cu ventolin spray si aerosoli.toate bune, copilul s-a facut bine dar numai pentru o luna, apoi a facut iarasi rosu in gat urmat de o alta criza de bronsiolita asmatiforma, fapt ce a determinat luarea de la capat a tratamentului. M-am informat tot pe internet si in urma consfatiri cu medicul pediatru si am descoperit ca aceasta bronsiolita asmatiforma are caracter repetativ, si ca unii copii sunt la a 7-10-a criza de genul asta. As dori sa stiu ce se intampla, ce anume declansaza aceasta boala destul de infricosatoare.si daca la Bucuresti pentru ca eu sunt din Slatina-OLT, se poate face un examen amanuntit al tractului respirator si pneumologic si daca se poate face ceva concret in combaterea aceste boli. Cu respect Iulian.
0
29-06-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
De obicei bronsiolita la sugar si copilul mic este determinata de virusul sincitial respirator care se transmite pe cale inhalatorie si, de multe ori, problemele respiratorii dispar fara tratament antibiotic. Insa, frecvent, aceasta infectie virala destul de comuna sensibilizeaza mucoasele cailor respiratorii, determinand suierat (wheezing) si fenomene astmatiforme, fara sa vorbim de un astm alergic propriu-zis. Daca nu exista alergii asociate, si chiar si in acest caz, majoritatea copiilor depasesc aceste probleme dupa varsta de 5-7 ani. Pe langa vaccinarea antigripala (care nu protejeaza impotriva tuturor virusurilor respiratorii) se pot face tratamente de crestere a imunitatii in fata infectiilor de tract respirator cum ar fi Luivac sau Bronhovaxon sau Lantigen B, eventual in asociere cu Septilin sirop. Daca whhezing-ul persista dupa ce raceala trece se poate recomanda timp de mai multe luni Singulair sau corticosteroizi inhalatori pentru diminuarea inflamatiei de la nivelul cailor respiratorii.
0
17-12-2008, ora 12:05
tatiana78
Nu este medic/terapeut
tatiana78
Am si eu mare nevoie de ajutor din partea dvs.Am un copil de 6 ani si jumatate si din luna iulie a tot tusit, eu incercand tot felul de siropuri naturiste si homeopate.Pe moment i-a trecut dar dupa cateva saptamini incepea iar tusea dar in special dimineata(seara doarme bine nu tuseste deloc).Acum dupa un recent rosu in gat i-am administrat 7 zile augmentin si acc plicuri ptr ca tusea incepea sa se rupa.La fel i-a trecut pe moment iar acum a inceput iar cu tusea sacaitoare mai ales dimineata dar si stranuta in acelasi timp.Am fost cu el la pediatru si mi-a zis sa-i fac aerosol cu ventolin 2-3 zile si daca nu-i trece acel suierat trebuie tratament cu singulair.Pot sa-i dau fara a consulta un alergolog sau pneumonolog? Va multumesc1
0
20-12-2008, ora 07:36
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Pediatrul va poate recomanda tratament cu Singulair fara probleme.
1
19-02-2009, ora 09:57
bialex
Nu este medic/terapeut
bialex
Am o fetita de 5 ani(17 kg), dr. mi-a recomandat singulair de 5 mg. In prospect scrie ca singuler de 5mg se administreaza copiilor intre 6-14 ani. De ce nu mi-a prescris singulair de 4 mg.(2-5 ani)? Acesta se administreaza in functie de greutate sau varsta?
0
02-03-2009, ora 21:54
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Exista forme masticabile sau care se inghit si probabil ca si acesta a fost un criteriu.
0
04-03-2009, ora 16:45
aaaaaaaa
Nu este medic/terapeut
aaaaaaaa
Am si eu un baietel in varsta de 2 ani si jumatate ii administrez SINGULAIR de 4mg pentru copii intre2-5 ani comprimate masticabile. As vrea sa stiu cum este corec sa i le administez. Pana acum i le-am dat sa le roada. Va rog sa imi spunei daca este bine asa sau mai bine sa i le dau cu vreun aliment. AS vrea sa imi mai spuneti cat timp sa i le administrez.
Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.
0
23-03-2009, ora 10:59
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Comprimatele masticabile se pot rontai, insa referitor la durata de tratament, depinde de diagnostic. Daca e vorba de un wheezing recurent dupa o bronsiolita, cu o tuse persistenta, se poate administra tratament 1-3 luni. Daca sunt fenomene de tip astmatic, insotite de rinita alergica sau alergii in general, durata poate fi mai lunga, incluzand perioada primaverii cand apare polenul.
0
25-03-2009, ora 21:11
DIN
Nu este medic/terapeut
DIN
Buna ziua, am si eu o fetita de 2ani jumate, si are o rinita alergica, dar si o dermatita atopica.Mi s-a prescris SINGULAIR de 4mg, comprimate masticabile, AERIUS, NASONEX, pentru 3 luni.Diagnosticul l-a pus fara sa i se faca analize.(are bubite pe corp si o mananca nasul)Pentru analize ne ducem dupa o luna.Dupa o zi de tratament fetita a inceput sa tuseasca, poate sa fie un efect advers la un medicament?la control nu se auzea nimic pulmonar, nici rosu in gat nu avea.(doar nasul infundat)
0
03-04-2009, ora 10:25
geobc
Nu este medic/terapeut
geobc
Buna ziua,
Am avut 2 raceli in urma cu 4 respectiv 2 saptamani tratate cu antibiotice. De 4 saptamani am avut congestie nazala iar din nas imi curgea continuu lichid transparent. De o saptamana iau Flixonase, recomandat un puf in fiecare nara dimineata si seara. Acele secretii nazale au disparut, congestia nazala a trecut si ea dar nu complet. Problema este ca medicul mi-a recomandat impreuna cu Flixonase si Singulaire 1/zi, 28 pastile de 10 mg. Am indoieli cu privire la administrarea acestui medicament mai ales ca medicul de familie a spus ca trebuia scrisoare medicala pt recomandarea lui. Mi a dat totusi reteta. Ce ma sfatuiti? Sa iau Singulair doar pentru acest simptom? Sau sa termin tratamentul cu Flixonase si poate se va remedia total congestia nazala? Mentionez ca nu am astm si nici nu am facut niciodata alergii.
0
22-04-2009, ora 08:28
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Pentru DIN - la copilul mic, testarile alergologice cutanate se fac cu dificultate, insa tratamentul ets bine conceput. Tusea a aparut poate prin suprapunerea unei viroze.La 10 zile dupa intreruperea tratamentului cu Aerius puteti sa-i faceti teste la sange pentru a identifica la ce este alergica (imunoglobulinele E totale si Imunoglobulinele E specifice - mix de alergeni).
0
22-04-2009, ora 08:32
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Singulair se recomanda, intradevar in rinitele alergice, cele care prezinta stranut, secretii apoase, mancarimi nazale si conjunctivale. De obicei se recomanda intai un antialergic gen Aerius sau Xyzal impreuna cu Flixonase, iar daca nu este suficient, se adauga Singulair. Luati o luna de proba si vedeti cum evolueaza situatia. Tratamentul rinitei alergice se face timp de 3 luni de obicei primavara.
0
19-11-2009, ora 08:12
bebeluca
Nu este medic/terapeut
bebeluca
Baietelul nostru are 1 an si 2 luni avea pe fata usoare urme de roseata si sufera de rinofaringita. In urma unui control ni s-a spus ca are si dermatita atopica si ni s-a prescris tratament cu Aerius sirop 2.5 ml pe zi, Singulair 1 cps/zi, si injectabil Dexametazona( doza de atac 3ml la 24h-2/zi, dupa care 2 ml la 24h si in final 1 ml la 24 h).Am inceput tratamentul de2 zile si puiul nostru respira ca dupa efort, este mai somnoros, se fosiete mult in somn si a devenit mai rosu in obraji decat era la inceput.Intrebarea noastra este daca medicamentele sunt compatibile si daca aceste efecte(roseata mare din obraji si respiratia greoaie) nu sunt de la recatiile adverse ale medicamentelor.
0
09-12-2009, ora 09:14
clona
Nu este medic/terapeut
clona
sunt racita si am luat un pliculet de theraflu si mai tarziu 2pastile de trachisept. am facut o alergie puternica. ce sa fac?
0
28-12-2009, ora 11:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Aerius poate da somnolenta, dar uneori se amelioreaza acest efect pe parcursul tratamentului. Altfel Aerius si singulair sunt utile pentru tratamentul dermatitei atopice.
0
28-12-2009, ora 11:04
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Pentru o alergie medicamentoasa, luati 10 picaturi de clorocalcin, 1cp de aerius sau claritine (de continuat 10 zile) si daca fenomenele perista trebuie sa va adresati unui alergolog. daca alergia este localizata in zona fetei, situatia e mai severa si poate necesita un consult in urgenta, mai ales daca va umflati brusc in zona buzelor sau a ochilor.
0
21-02-2010, ora 12:43
andrass
Nu este medic/terapeut
andrass
Buna ziua ! Iau Seretide si Singulair de doi ani de zile pentru tratarea astmului bronsic si in ultimile 3 luni am avut 3 reactii alergice, in pragul socului anafilactic. Mi se umflase fata, gatul, limba si mainile, imi lacrimau ochii. Credeti ca ar putea fi din cauza reactiilor adverse ale acestor doua medicamente?
0
08-03-2010, ora 13:13
shinning
Nu este medic/terapeut
shinning
Buna ziua,
Baietelului meu, in varsta de 2 ani i s-a recomandat pentru tuse persistenta, Singulair granule. Este corect sa-i administrez medicamentul dizolvat in lichid? Multumesc
0
08-03-2010, ora 15:20
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Da, se poate administra in lichid.
0
12-03-2010, ora 20:40
andreimarian
Nu este medic/terapeut
andreimarian
BUNA SEARA!BAIETELULUI MEU I-A FOST PRESCRIS SINGULAIR 4 MG 1 CP PE ZI SEARA TIMP DE 6 LUNI, DIAGNOSTICUL LUI FIIND:ALERGIE LA PROTEINELE LAPTELUI DE VACA, CONSTIPATIE HABITUALA HIPER IgE SI HIPOCALCEMIE CARENTIALA.I S-A MAI PRESCRIS SI PERITOL SIROP SI MINEVITA.AS VREA SA STIU DACA SINGULAIR-UL ESTE UTIL IN CAZUL NOSTRU.VA MULTUMESC!
0
13-03-2010, ora 05:37
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Singulair-ul se indica in diferite afectiuni alergice respiratorii, digestive, cutanate.
0
18-03-2010, ora 19:12
myryster
Nu este medic/terapeut
myryster
buna ziua, am o fetita de 4 ani si 7 luni, am tot avut pneumonii interstitiale si acum o saptamana am fost la alergolog si a fost diagnosticata in urma analizei IgE care era f.mare cu astm bronsic.Am primit ca medicatie singulaire 4mg timp de 3 luni si nasonex 1 luna.Tin sa mai precizez ca atunci cand a fost diagnosticata noi abia iesisem dintr-opneumonie tratata cu augmentin 7 zile si nasucu ii curgea si avea inca si tuse;noi de 4 zile am inceput singulaire si inca tuseste sii curge nasu, daca o pun sa scuipe dupa o tuse are si flegma, ce pot sa-i dau sa-i treaca tusea asta care desi nu e prea tare, pe mine ma nelinisteste.Multumesc.
0
19-03-2010, ora 05:04
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Ig E-ul mare indica o componenta alergica. De asemenea, pneumoniile insterstitiale la copil pot declansa un fel de astm tusiv, care insa seremite in timp. Poate ar fi util de adaugat Aerius sirop sau Xyzal ca antialergic si un siropel de Prospan pentru tuse timp de o saptamana. Singulair-ul nu a apucat inca sa-si faca efectul.
0
22-03-2010, ora 17:13
myryster
Nu este medic/terapeut
myryster
buna ziua, revin cu o intrebare, medicul de familie mia zis sa_i facem sapt.asta vaccinu pneumo 23, adica maine ea are inca tuse, nu se asculta nimic la plaman., ce parere aveti si daca da in caz de febra ce sa-i adm.ea fiind fetita myryster de 4, 7luni cu singulaire.Multumesc mult pt.rasp.la primul comentariu.Conteaza f.mult pt.noi raspunsul dv.
0
26-03-2010, ora 11:09
gabriela_geani
Nu este medic/terapeut
gabriela_geani
buna ziua am si ieu o intrebare am un baietel de 3 ani si doctoru lui mia dat sai dau singulair si azi da dimineata mama mea ia dat o pastila de singulair si a plecat la munca si nu mia zis ca ia dat si cand mam trezit io iam mai dat una ca nam stiut ca ia dato ie ceva grav astept raspuns urgent
0
05-04-2010, ora 18:03
daniela07
Nu este medic/terapeut
daniela07
buna ziua, am un baietel de 2 anisori, care in perioada de la 9 -14 luni a facut mai multe bronsite,
cam la 2 trei saptamani tusea revenea, insotita de o respiratie suieratoare, rosu in gat si febra, l-am tratat cu antibiotice, salbutamol, aerosol cu flixotide si ventolin, am consultat 2 medici pediatri, unul dintre ei
mi-a recomandat tratament cu flixotide sprei pt 6 luni cate 2 pufuri pe zi iar altul tratament cu singulaire de 4mg granule tot pt 6 luni, eu i-am dat singulair 6 luni iar copilul se simte bn nu a mai facut bronsita decat
o viroza respiratorie in toata aceasta perioada de tratament, intrebarea mea este cat timp ar mai trebui facut tratamentul cu singulair, am iutat sa mentionez ca tusea mai mult in somn decat cand era treaz
astept un raspuns multumesc
0
10-04-2010, ora 18:00
marinusa
Nu este medic/terapeut
marinusa
Buna ziua. Baiatul meu are 20 ani, si de aproape 3 luni are o tuse foarte urata care se mai estompeaza in anumite perioade, dar revine dupa o simpla baie de exemplu. In perioadele de criza are accese de tuse care aproape ca ii taie respiratia. Bineinteles ca am facut nu stiu cate tratamente, am fost la mai multi medici si in urma consultului ni se spune ca nu are nimic la plamani. Am facut si un exhudat faringian, in urma analizei s-a sesizat prezenta unui stafilococ auriu, am facut timp de 10 zile tratament cu ciproquinn, perioada in care se observa o oarecare imbunatatire a starii lui. Dupa tratament (sfarsitul lunii ianuarie) la putin timp tusea a revenit. I s-a recomandat tratament cu eurespal, 80 mg, biseptol, sirop Dr Mom, etc. Zilele trecute a fost din nou la un consult si i s-a prescris singulair. El s-a speriat citind prospectul si vazand ca este un medicament folosit in tratarea astmului. Mentionez ca nu are respiratie suieratoare si nici alte simtome de raceala. Spune ca nu il doare in gat si totusi tuseste. Va rog mult sa-mi spuneti punctul dv. de vedere referitor la ce am scris. Si de asemenea mentionez ca este student la o facultate unde se cere conditie fizica, unde se face sport serios. Iar tusea lui este un mare inconvenient.
Va multumesc din suflet!
Adaugă un comentariu / răspuns
116 comentarii 12 3 4 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: