sindromul ochi uscat

26-06-2010
Adriaa
Nu este medic/terapeut
Adriaa
La jumatatea lunii decembrie 2009 au inceput sa mi se umfle cumplit pleoapele, in fiecare zi! nimic in rest, nu roseata, nu mancarime.numai umflaturile pleoapelor!!!!!!!!.Am inceput cu analizele :sange ok, endoc rinologie ok(aum 11 ani am avut hipertiroidie, am fost operata, a ramas tesut lucrativ suficient ), ginecologie ok, coproparazitologie repetata ok, examen bacteriologic al ochiului relativ ok-streptococ alb pt care am facut tratament cu Tobrex iar apoi am mers la oftalmologie deparece toate erau bune in schimb pleoapele extra-umflate!
In luna febr a acestui an am fost diagnosticata cu sindromul ochi uscat si am facut tratament cu, Xanternet, Optive, Bluegel A, Systane.tot cam 3 saptamani, maximum o luna, timp in care mi-am dat seama ca e si o alergie la mijoc!!!!Bun, la recomandarea medicului am scos lacrimile artificiale, testul pt ochi uscat a iesit super, deci urma sa rezov alergia cu Opatanol, a fost ok 3 saptamani iar acum incerc Alergodill-ul, +cate o tableta de Aerius deoarece intre timp am facut teste si vad ca ma ataca si polenul pe langa chimicale, metale si parfumuri la care stiu ca sant alergica de 15-20 ani.Bun, intrebarea mea este de ce cu picaturi oftalmice Alergodill si o tableta de Aerius la zi, un ochi este ok iar celalalt curge non stop si afara si in casa, fara ca pleoapele sa se mai umfle si fara mancarimi, inrosiri...etc.E in continuare alergia??poate fi si altceva??????
Va multumesc mult!
3 comentarii
0
27-06-2010, ora 07:43
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Va recomand si un lavaj al cailor lacrimale, lacrimarea unui singur ochi sugereaza o obstructie a cailor lacrimale. Va mai recomand si investigatii pentru glaucom. Numai bine
0
28-06-2010, ora 20:14
Adriaa
Nu este medic/terapeut
Adriaa
Va multumesc,
maine dimineata voi merge in clinica pt lavajul cailor lacrimale si as dori sa stiu daca este un procedeu dureros??n-am prea obtinut informatii, medicul doar a zambit cand l-am intrebat.deci, nu stiu la ce sa ma astept!!!!
Multumesc inca o data !
0
28-07-2010, ora 14:19
rasmeritoaia
Nu este medic/terapeut
rasmeritoaia
Buna ziua!
Am fost diagnosticata cu sindromul ochi uscat la o clinica din Iasi la d-l profesor doctor Dorin Chiselita.
Mi-a fost recomandat drept tratament permanent o solutie oftalmologica numita RESTASIS, produsa de firma ALLERGAN din Sua.
Am cautat in faramacii si pe la distribuitori de medicamante dar nu am aflat nimic despre acest medicament.Daca ma poate ajuta cineva, care a folosit sau o posibilitate de-a cumpara acest medicament astept raspuns -

va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: