sindrom premenstrual accentuat

31-10-2006
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Am 30 de ani. Intotdeauna am avut intarzieri de menstruatie, in adolescenta imi venea ciclul la doua, trei luni. Pe la 19 ani s-a mai reglat, la 24 de ani in urma unei ecografii s-a vazut ca am ovare polichistice. De altfel am pilozitati abundente pe picioare, abdomen si inghinal. Nu am dureri mari la ciclu, dar ce ma supara este sindromul premenstrual. Cu vreo saptamana, chiar 10 zile, in functie de cat imi intarzie, mi-este rau de la nervi, simt ca am toxine sau hormoni in organism care nu se elimina, sunt iraascibila, nu ma pot concentra, mi-este greata, ma doare capul, am stari de tristete. Iau vitamine si calciu cu magneziu si zinc. In restul lunii, dupa ce am ciclu, parca ma luminez la ochi. Ce as putea sa mai fac ca sa nu imi mai fie asa rau inainte de ciclu?
2 comentarii
0
08-12-2006, ora 00:00
rachel
Nu este medic/terapeut
rachel
O vizita la endocrinolog si ginecolog te-ar putea ajuta.Crede-ma.
0
09-12-2006, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Am fost la ginecolog, care mi-a spus ca nu este grav, ca ciclul intarzie datorita chisturilor de pe ovare. Cat despre pilozitati nu mi-a spus ceva in mod deosebit.
Si la endocrinolog am fost, acum 3 ani dar cand i-am spus ca sufar si de schizofrenie, mi-a spus ca asta este cauza raului si a starilor de sufocare pe care le aveam. Nu este departe de adevar, pentru ca avand nervii slabi, suport mai greu raul.
In orice caz multumesc mult pentru sfat, momentan sunt dupa ciclu si mi-e mai bine. Cat privaste perioada de dinainte de ciclu, imieste rau dar ma mai ajut cu medicamente de nervi, cu rudotel si cu neurolepticul zyprexa. M-am mai obisnuit cu acest rau, imi mai este rau si cand se schimba vremea, cand obosesc sau cand ma supar. Asta este soarta mea, sunt mai subreda.
Inca o data multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Legătura dintre alcool și sindromul premenstrual
  • Tratamentul sindromului premenstrual
  • Diferența între sarcină și sindromul premenstrual
  • Simptomele premenstruale, o problemă de sănătate publică la nivel global
  •