sindrom hipoanabolic | Forumul Medical ROmedic

sindrom hipoanabolic

19-02-2011
adi11cj
Nu este medic/terapeut
adi11cj
Buna ziua,
Desi am avut o constitutie slaba dintotdeauna desi mancam si mananc foarte bine acum m-am hotarat la 26 de ani sa ma duc la un medic endocrinolog sa vad poate gasesc vreo cauza.De-a lungul timpului cand le mai ziceam la doctori desi obserau ca sunt exagerat de slab ziceau ca am arderi mari, si asa sunt eu.Dar vreau sa spun ca acum am 57 kg la 173 inaltime sunt barbat si arat ca un "biscuite in dunga".Desi dupa calculul IMC sunt la limita inferioara a normalitatii totusi ca aspect sunt foarte foarte slab.LA un moment dat aveam 60 dar nu stiu cum desi mananc mult si bine am ajuns la 57, 58.
Asa ca m-am dus la medic mi-a dat sa fac niste analize printre care hormoni tiroidieni(care i-am mai facut si intotdeauna mi-au iesit bine), cortizol, ACTH, si inclusiv de scaun sa vada daca nu cumva nu asimiliez din cauza ca as avea viermisori.Pana acum nu am primit valorile pt ACTH si scaun pt ca acelea dureaza putin mai mult dar valoarea la cortizol a iesit mai mare decat normal.Metoda analizei a fost Electrochemiluminiscenta iar valoarea a fost de 680 nmol/L (val normale intre 171-530nmol/L).De altfel a fost singura analiza care a iesit prost pt ca am mai facut si o serie de analize generale, nespecifice sa zicem pe care mi le-a dat.
Acuma nu stiu ce sa zic, are vreo legatura faptul ca cortizolul e mare cu faptul ca nu acumulez?Cred ca daca era mai mic decat normal se explica dar asa...
Daca pana la urma se dovedeste ca nu am nici vermisori iar aceasta valoare mare de cortizol sa zicem ca e influentata de stress si nu are legatura cu tulburarile mele metabolice atunci chiar nu stiu ce sa mai fac.
Pentru ca trebuie sa existe totusi o cauza pt acest sindrom.Nu poti pur si simplu sa spui ca "asta e sunt arderi calorice mari, nu acumulezi si asa este organismul tau."Pana la urma si aceste arderi mari au o cauza, acest metabolism accelerat are o cauza.Trebuie sa se poata face ceva.
Voi ce ziceti?
10 comentarii
0
19-02-2011, ora 13:03
zanebune
Nu este medic/terapeut
zanebune
Problema legata de constitutia ta nu este cunoscuta inca in medicina, sau mai bine zis ignorata.
In medicina homeopata insa se stiu foarte multe lucruri legate de aceasta constitutie cat si remedii care ajuta la astfel de oameni. Ea este numita constitutie "sifilitica" sau "oxigenoida", o constitutie cu ardere mare de oxigen. Este o mostenire de la strabunici, bunici sau arinti care au avut odata sifilis (cam 60-90% din populatie cred) si care nu se mai vindeca, chiar tratat, si de da mai departe la copii. Ajunge daca cine din strabunii tai a avut sifilis.
Si cancerul este o noua forma sifilisului mostenit, care nu mai poate fi depistat de medicina ca sifilis din cauza schimbarii simptoamelor. Pentru astfel de constitutii si problemele asociate exista remedii homeopatice. Daca mergi la un medic homeopat bun, care practica homeopatia clasica (si nu un amator in homeopatie) te poate eventual ajuta in functie de cat de bun este medicul si ce simptome mai ai. Nu iti poate schimba insa constitutia ci numai ameliora anumite probleme sau incetinii arderea. In acest fel te poti ingrasa un pic.

Astfel de oameni ca tine trebuie sa evite:
a) alimentele iuti, alcoolul si tot ceea ce este similar, iute sau focos
b) sarea rafinata si mai ales cea iodata caci clorura de sodiu pura si iodul accelereaza arderea. Cumpara sare de mare nediodata si nerafinata pt. acasa, restul des sare si iod din alimente nu ai cum sa eviti.

Astfel de oameni nu prea pot trai fara carne din cauza arderii prea rapide si asta inseamna ca dietele numai cu legume si fructe pentru ei nu sunt bune.
Succes
0
19-02-2011, ora 14:04
adi11cj
Nu este medic/terapeut
adi11cj
Va multumesc pt raspuns.Tot respectul dar teoria dvs nu prea are in spate argumente solide si practica care sa vina in sprijin.Pentru ca spre exemplu ce explicatie este pentru persoanele care pana la o anumita varsta au fost piele si os si iar apoi brusc metabolismul lor s-a schimbat si nu-ti mai venea sa crezi ca ele au fost vreodata altfel.Si sunt multe astfel de persoane.Sunt curios daca nue cu suparare pe ce se bazeaza teoria dvs pt ca am vazut ca ati implementat-o cu multa hotarare pe toate site-urile cu astfel de topic-uri.Nu ca nu as crede in ea sau ca as fi sceptic dar sunt curios pe ce se bazeaza.Pt ca pe de o parte mi se pare ciudat sa nu existe remediu la un astfel de tip de metabolism dar pe de alta parte cum de homeopatia "breveteaza" o stare de fapt care ar trebui sa-si aiba bazele intr-o cercetare stiintifica si sa apartina medicinei.Adica ce spuneti dvs ar trebui sa fi vut cineva ambitia sa descopere in laborator.Astazi genetica este extrem de avansata, chestii ereditare pot fi la o adica foarte usor de dovedit.Si totusi spuneti ca sunt chestii nebagate in seama de medicina.Oare de ce aceasta lupta alopatie.vs homeopatie?De ce homeopatii sunt cei care "ataca" intotdeauna.Oare isi cauta si ei un statut in societate, pentru ca scuzati-ma dar adeptii homeopatiei ca teorie nu ca si practica(practicanti sunt si din genul celor disperati acre ar face orice sa se vindece) sunt foarte putini.
Teoria expusa de dvs repet mi se pare una foarte interesanta dar credeti ca medicina refuza de ciuda o cercetare a caror rezultate se cer validate oarecum de homeopati? Pare ceva copilaresc scuzati-ma.

Eu as dori pt ce am eu ceva mai palpabil care sa sune mai pamantesc, mai logic si mai demonstrabil in contextul actual al medicinei pt ca metabolismul unui om se poate schimba asa cum spuneam la 180 grade cateodata fara a se intervenii.Inseamna ca exista totusi un mod de control undeva.
0
19-02-2011, ora 15:27
zanebune
Nu este medic/terapeut
zanebune
Teoria mea nu este nicidecum. Este teoria la peste 50.000 de doctori deosebiti din lumea intreaga si valabila de peste 200 de ani, de la descoporirea ei acum cca. 200 de ani de doctorul Hahnemann. Daca le sti mai bine pe toate nu ai decat sa-ti raspunzi si sa te tratezi singur sau sa apelezi la stiinta in care crezi. Cand o sa cresti deajuns sa intelegi ce este homeopatia poti sa mergi la un homeopat, dar se pare ca mai este pana atunci. Succes la autoevaluare.
0
20-02-2011, ora 09:22
adi11cj
Nu este medic/terapeut
adi11cj
Stimata doamna, incercati sa nu va luati de mine pentru ca exista doctori care nu agreeaza, ca sa ma exprim elegant, acest mod de tratament.Si ei sunt doctori si au crescut mai mult decat mine.Asa ca nu incercati sa puneti intreaga vina pentru statutul homeopatiei pe seama mea.Daca chiar vreti sa stiti eu am facut tratamente homeopate si nu unul cand a fost posibil(pentru ca ma gandesc ca stiti ca-si are si homeopatia limitele ei dovedite si recunoscute chiar si de adeptii ei).Si a facut si sotia mea chiar si fetita mea de un an.Asa ca nu ma invatati pe mine homeopatie.Familia mea mai exact mama isi bazeaza tratamentele in general pe homeopatie.Dar cand a descoperit ca are o tumoare la creier homeopatia nu era nici macar ultima solutie(sau credeti in teoria spanzului).Sigur ca este buna si homeopatia si rolul ei este dovedit cu mentiunea ca in general rezultatele tratamentelor homopate se vad mai greu pentru actiunea este mai lenta uneori si sunt in general tratamente de durata care necesita multa rabdare.Si medicii homeopati ajung uneori pe mana alopatiei si inca cum.
Asa ca una e una si alta e alta.Faptul ca sunt medici alopati renumiti care sunt mai rezervati cand vine vb de homeopatie nu e nici vina mea si nici a altora si asta e un fapt care nu ma face pe mine mai imatur sau mai matur.
Dar eu nu am combatut homeopatia, v-am intrebat pur si simplu p[e ce va bazati teoria si de ce sunteti asa sigura ca e valabila in cazul meu, ca nici nu m-ati vazut si nici nu stiti rezultatul final al analizelor mele.Eu din cate stiu chiar si medicii omepati iti cer sa mergi cu rezultatul analizelor.
Si nu inseamna ca homeopatia este salvarea mea in acest caz.Poate fi o solutie dar nu este de genul ca daca nu vrei succes in continuare.Nu sunteti dvs persoana care detine adevarul universal valabil, sper ca se vor gasi si altii sa-si dea cu parerea.Nu inseamna ca parerea dvs(pe care va multumesc ca v-ati exprimat-o) este singura valabila si buna in toata povestea asta.Si apropo, sa stiti ca nu stati de vorba cu vreun incult care n-a invatat cand i-a fost vremea.
Inteleg ca militati cu vehemena pt homeopatie ca am vazut ca din 40 de postari 36 sunt bazate pe asta dar trebuie sa vedeti si dincolo de asta.Nu totul trebuie vazut prin intermediul homeopatiei.Sigur ca poate aveti dreptate si in cazul meu( nu pot fi 100% ca nu aveti) dar nici dvs nu puteti fi sigura de faptul ca unul din hormonii mei nu este dat peste cap si asta deregleaza metabolismul.Pentru ca s-ar putea sa descopar asta(exista macar 1%) si atunci...se duce teoria sifilisului.Haideti sa ne respectam si sa nu dati verdicte pana nu termin investigatiile.
Si daca mai sunt si altii, care pot emite o parere va rog nu ma lsati sa ma "autoevaluez".
0
20-02-2011, ora 09:24
adi11cj
Nu este medic/terapeut
adi11cj
Imi ce scuze am zis doamna poate sunteti domn.
0
20-02-2011, ora 10:37
zanebune
Nu este medic/terapeut
zanebune
Tu vad ca ai postat aici mai mult sa ti dizertatii despre homeopatie decat despre problema ta. Ce ti-am spus eu mai sus este adevarul, nu am nici o intentie sa-l dovedesc unui om care oricum este convins de altceva si nici nu este locul pentru asa ceva. Ai intrebat, ti-am raspuns. Crezi ce vrei.
Schimbarile de metabolism de care vorbeai se pota semana cu aanalogia de mai jos:
O masina noua are mai multe filtre, de ulei, de benzina. Masina merge bine catva ani, dupa care aceste filtre daca nu sunt curatate sau schimbate, masina nu mai merge bine.
Asa este si la oameni. Oamenii nu.-si ingrijesc deloc corpul si nici nu au grija ce mananca, ce beau, ce fumeaza.
Filtrele multiple ale corpului se infunda cu trecerea timpului si un om de constitutie sifilitica (ca tine) nu mai poate elimina in aceeasi masura din substantele care trebuie eliminate si dintr-un "biscuite in dunga" ajunge sa se umfle si sa devina gras. Aceasta schimbare se poate observa des la femei dupa nastere si la barbati pe la 35-40 de ani.
Chestia asta nu are nimic de aface cu teoria de mai sus fiind un lucru care se intampla la toate tipurile de constitutie care traiesc pe dos. Acest lucru nu o sa-l intalnesti la popoarele care traiesc natural si conform ordini divine.
De la cantitatea crescuta de chimicale din mancaruri acest lucru se intampla in ziua de azi pana si la copii mici.
Inainte gaseai un copil obez intre 30-100 de copii( eu am avut unul singur in scoala generala si nici unul la liceu),
acum arunca o privire intr-o clasa sa vezi ca situatia s-a schimbat.

Faptul ca ai folosit homeopatie nu iti da nicidecum mintea sau intelepciunea ca sa intelegi ce ti-am spus mai sus, cu atat mai mult cu cat ai deja niste idei fixe cu privire la homeopatie care nu au de a face cu realitatea.

Ca sa intelegi ceva nou, indiferent despre ce este vorba, iti trebuie deschidere la minte, inteligenta, intelepciune, cunoastere. De aceste lucruri nu ai nevoie daca il intrebi pe cineva care le detinea dejaoate aceste lucruri. Dar daca pornesti deja de la ideea ca tu ca "intrebator" le sti mai bine decat cel care iti raspunde in cunostinta de cauza, la ce rezultat poti ajungi ? La nimic, doar la pierdere de timp. Studiaza 10 -20 ani medicinile care exista si vezi la ce concluzie ajungi tu personal.

Intreaba orice medic homeopat de pe lume si o sa-ti raspunda la fel (daca are habar de homeopatie). Daca te crezi mai destept si mai cunoscator decat medicii care pe langa facultatea de medicina sau straduit sa invete si ceva in plus ca sa foloseasca oamenilor cu adevarat, vazand neajunsurile medicinii scolastice, atunci ramaii la intrebarea ta fara raspuns. Caci nu-ti va da nimeni vreun raspuns la cei ai intrebat, caci toti (inclusiv medicii ne-homeopati) sunt la fel de nestiutori ca si tine care faci pe desteptul. Asa ca raspunde-ti singur la intrebari daca esti atat de destept.
0
21-02-2011, ora 09:31
Dr Cris
Nu este medic/terapeut
Dr Cris
Zanebune, daca iti inchipui ca intri pe un site medical si ponegresti medici si medicina, te inseli amarnic.S-ar putea ca accesul tau sa fie restrictionat.Expresii de genul medicii sunt nestiutori nu-si au locul aici-sa fie clar!
Daca nu crezi in medicina nu ai ce cauta aici.Sunt site-uri specifiece homeopatiei unde nu este nevoie sa dai in medici si poti sa-ti aperi doctrina.

Adi11cj
Daca nu ai toate rezultatele inca mai bine stai si vezi poate intradevar este o problema hormonala.N-ar fi rau sa consulti si un medic nutritionist pentru ca nu stiu in ce masura consumi 2500 calori pe zi cat este cantitatea necesara.
Si acest metabolism accelerat care are cu totul alte explicatii in medicina decat ce explica zane bune poate fi asociat in mare masura cu trasaturile de caracter, modul in care mananci, cat iti sta capul la mancare cat mananci, ce fel de viata duci.De ex daca mananci pe fuga si esti o fire agitata, iute e cam greu sa asimilezi ceva.Daca e ceva cu ce te-ar putea ajuta homeopatia este sa-ti incetineasca putin metabolismul, daca vrei sa vezi rezultatele mai repede de 30 de ani cand acesta se va incetini oricum.Explicatiile pentru care metabolismul se incetineste in jurul acestei varste sunt prea complexe ca sa le pot explica aici.
In concluzie poti consulta un nutritionist sa vezi ce zice si el dar stai sa-ti vezi rezulattele analizelor.Succes!
0
21-02-2011, ora 10:26
zanebune
Nu este medic/terapeut
zanebune
"Explicatiile pentru care metabolismul se incetineste in jurul acestei varste sunt prea complexe ca sa le pot explica aici."
Ce scuza este asta domne ?
Suntem prea prosti ca te te intelegem sau nu poti redacta nici macar un mic sumar al "teoriei" matale ?
Va confirmati doar nestiinta sau chiar aroganta daca nu sunteti nici macar in stare la un raspuns simplu la o intrebare simpla.

Astfel de oameni mananca in general cat 3 si matale vrei sa-i spui ca nu mananca destul ?

"poate fi asociat in mare masura cu trasaturile de caracter " - o sa gasesti si oameni grasi, normali, solizi, obezi cu acelasi caracter. Ce explicatie este asta ?

".De ex daca mananci pe fuga si esti o fire agitata, iute e cam greu sa asimilezi ceva" - asta duce la probleme cu stomacul de regula nu la o constututie ca a omului de aici sic are este din din nastere. Vreti sa spuneti ca bebelusii mananca in fuga ?

Mai bine taceai decat sa iti confirmi nestiinta sau aroganta. Teorii de 3 lei si 10 bani.
"mergi la nutritionist" nu este o explicatie stiintifica ci o scuza ca nu stim sa eplicam nimic. As dori sa vad nutritionistul care il ingrasa pe acest om. Ii dau 10.000 de euro din buzunarul meu daca reuseste.
Iar matale iti dau 20.000 euro daca estei in stare sa ne dai o explicatie consica, logica si fara nici o contrazicere.
0
21-02-2011, ora 10:41
zanebune
Nu este medic/terapeut
zanebune
Omul a si scris: "LA un moment dat aveam 60 dar nu stiu cum desi mananc mult si bine am ajuns la 57, 58."

Asta cum o mai explici ?
0
21-02-2011, ora 10:46
zanebune
Nu este medic/terapeut
zanebune
Pacientul este mai inteligent decat medicul care a raspuns mai sus, pt. ca scrie ceva foarte inteligent:

"Pentru ca trebuie sa existe totusi o cauza pt acest sindrom. Nu poti pur si simplu sa spui ca "asta e sunt arderi calorice mari, nu acumulezi si asa este organismul tau."Pana la urma si aceste arderi mari au o cauza, acest metabolism accelerat are o cauza.Trebuie sa se poata face ceva."

Bineinteles ca totul are o cauza si o explicatie. Insa intrebarea este de ce nici un medic alopat sau profesor nu poate sa explice cauza acestui fenomen fara sa spuna prostii sau sa dea explicatii contradictorii care explica doar manifestatia si nu cauza. (sunt afectiuni mult mai banale care nu pot fi explicate, de ex. hipertensiunea esentiala si daca ne uitam intr-un lexicon medical putem vedea ca sunt zeci de mii de boli simple cu cauza necunoscuta numite des "esential")
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Fructul întreg vs. sucul natural din fructe pentru o greutate sănătoasă
  • Administrarea glucocorticoizilor È™i creÈ™terea în greutate (Studiu)
  •