diagnosticat in urma cu 8 ani de sifilis, acum ne dorim un copil

21-01-2013
monik86
Nu este medic/terapeut
monik86
Buna ziua! Ma numesc Monica si sunt o tanara de 27 de ani.Sunt impreuna cu sotul meu de 5 ani.In urma unor serii de analize sotul meu a fost diagnosticat in urma cu 8 ani de sifilis. A urmat un tratament cu penicilina, iar acum ne-am decis sa facem un copil.Vrem sa stim daca este posibil sa mai aiba aceasta boala.Am urma si eu o serie de analize in care mi-au iesit negative ambele(VDRL, TPHA).Lui inca i-au iesit pozitive-slab(+) ambele.Am urmat amandoi tratamentul cu 2 injectii cu moldamin 12000.Tin sa aduc la cunostinta ca in tot acest timp de cand suntem impreuna nu am avut contracte sexuale bazate pe protectie.Cum se poate ca eu sa nu fi luat in tot acest timp?Credeti ca el mai are acest microb sau este doar purtator?Ce ne sfatuiti?Putem face un copil, sau inca nu? Astept raspunsul dumneavoastra. Va multumesc anticipat!
6 comentarii
0
21-01-2013, ora 14:39
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sifilisul primar

Sifilisul primar se manifestă după o perioadă de incubaţie de 10-90 de zile (media este de 21 de zile) cu o iritaţie primară. În timpul perioadei iniţiale de incubaţie, indivizii sunt asimptomatici. Iritaţia, denumită sancru, este o ulceraţie a pielii, dură şi nedureroasă, ce apare într-o zona expusă sexual cum ar fi pe penis, în gura sau in regiunea anală. Uneori sunt prezente multiple ulceraţii. Glande inflamate, nedureroase (noduli limfatici) sunt adesea prezente în regiunea sancrului, cum ar fi în zona genitală a persoanelor cu leziuni pe penis. Leziunea primară poate persista timp de 4-6 saptamani şi apoi se vindecă spontan numai pentru ca boala să reapară câteva luni mai târziu ca sifilis secundar dacă cel primar nu este tratat.

Sifilisul secundar

Sifilisul secundar este un stadiu sistemic al bolii însemnând că poate implica diverse sisteme de organe ale corpului. Semnele şi simptomele sifilisului secundar pot începe la 2-10 săptămâni după ce apare sancrul şi pot include :

o iritaţie de culoare roşie sau brun-roşcată, o erupţie de mărimea unei monede mici oriunde pe corp inclusiv pe palme şi talpi. În zonele umede ale corpului, iritaţia se transformă în leziuni albicioase late şi plate numite condylomata lată
febră
oboseală şi un vag sentiment de disconfort
usturimi şi mâncărime (prurit)


Plăgi ale mucoasei pot apărea şi pe organele genitale şi în gură. Un pacient cu sifilis este cel mai contagios cand are sifilis secundar. Alte simptome frecvente în acest stadiu includ durere în gât, indispoziţie, pierdere în greutate, anorexie, dureri de cap, inflamaţii ale meningelui şi ganglioni limfatici măriţi. Rar apar : o meningită acută care se manifestă la aproximativ 2% din pacienţi, hepatita, boala renală, gastrita hipertrofică, proctita, colita ulceroasă, formaţiuni rectosigmoidale, artrita, periostita, neurita oftalmică, irita şi uveita. Aceste semne şi simptome pot dispare în câteva săptămâni sau pot apare şi dispare în mod repetat timp de un an.

Sifilisul latent

La unele persoane, stadiul secundar poate fi urmat de o perioadă numită sifilis latent -în care nu este prezent nici un simptom. Semnele şi simptomele pot să nu mai revină niciodata sau boala poate progresa catre un stadiu tertiar.

Sifilisul terţiar

Apoi, cu sau fară un stadiu latent, care poate dura 20 de ani sau mai mult, se poate dezvolta stadiul terţiar al bolii.
Sifilisul terţiar este tot un stadiu sistemic al bolii şi poate cauza o varietate de probleme în tot corpul inclusiv :

o dilatare anormală a vasului care pleacă de la inimă (aortă), ceea ce duce la probleme coronariene ;
dezvoltarea de noduli mari ( inflamaţii) în diferite organe ale corpului ;
infecţia creierului care conduce la accident vascular cerebral, confuzie mentală, meningită, probleme de simă sau slăbiciune (neurosifilisul) ;
implicarea urechilor conducând la surditate


Deteriorarea înregistrată de organism în timpul stadiului terţiar al sifilisului este severă şi poate fi mortală.
Unele persoane cu sifilis nu au nici un semn al infecţiei. La alte persoane, semnele pot fi foarte uşoare. Aceste persoane ar putea chiar să nu ştie că au sifilis.

Dar, chiar dacă nu au semne, sau semnele dispar de la sine, germenii totuşi sunt vii. Ei pot cauza serioase probleme de sănătate mulţi ani mai târziu.

Autor Dr. Roxana Rosca
medic ginecolog
0
21-01-2013, ora 14:55
monik86
Nu este medic/terapeut
monik86
Deci pana la urma tot nu am inteles. Ce credeti ca vom putea face? Putem sa ne apucam de conceperea unui copil sau inca nu?A disparut sau nu acest microb? As vrea sa-mi dati un raspuns mai concret. ceea ce scrie mai sus am inteles si de pe internet, doar ca nu sunt indeajuns lamurita cu problema noastra.
0
21-01-2013, ora 15:08
monik86
Nu este medic/terapeut
monik86
.Va multumesc.
0
29-01-2013, ora 15:20
ank_808
Nu este medic/terapeut
ank_808
buna ziua in urma cu 10 ani am fost depistata cu si fils si am urmat un tratament cu penicilina intravenos si moldamin.intre timp mi-am mai facut analize si totul era bn.in 2008 m-am casatorit si in 2011 am ramas insarcinat si la analize mi-a iesit vdrl si tpha pozitiv iar sotului i-a iesit negativ in timpul sarcinii am mai urmat iar un tratament cu moldamin, la nastere copilul a fost sanatos.in decembrie 2012 am ramas iar insarcinata si mi s-a spus ca vdrl-ul e pozitiv iar si cel mai bn ar fi sa fac intrerupere de sarcina dupa care am facut iar tratament dar in continuare rezultatele imi ies pozitive, repet sotul meu nu are nimic.ce e de facut
0
04-03-2013, ora 19:05
msdr3045
Nu este medic/terapeut
msdr3045
Buna Ziua.
Sora mea, a fost depistata cu sifilis, destul de tarziu dupa ce aceasta l-a contactat. Mai exact dupa aproape un an, in care nu a manifestat nici un simptom, boala descoperindu-se accidental in urma unui control medical. A facut tratament trei ani cu sumamed. Serologia a ramas stabila dar pozitiva si i s-a spus ca nu mai are rost sa mai faca tratament, ultimul fiind facut in asociatie cu medrol fara nici un rezultat. I s-a spus ca poate duce o viata normala, ca poate face copii, dar ca la unele persoane asa se intampla, dar nu se pot considera bolnave. Eu as intreba, cat de reala este aceasta informatie si daca in timp serologia se poate negativa fara continuarea unui tratament? Tin sa mentionez, ca nu a mai facut tratament de 6 ani.
0
14-03-2013, ora 23:01
eli2014
Nu este medic/terapeut
eli2014
buna seara!dl.doctor in urma cu 11 ani am fost depistata cu sifilis, am urmat diverse tratamente cu penicilina, zyrtec, moldamin, augumetin, ultima analiza facuta atunci mi.a iesit negativ, ieri mi.am repatat analizele :, rpr. negativ, tppa.pozitiv 1/6, fta abs pozotiv, inseamna ca boala mi sa reactivat, sunt din nou purtatoare, intezionez sa merg la medicul de famile pentru a urma inca un tratament shi sa.l duc shi pe viitorul meu sot sa.si faca analizele.vreau sa stiu daca voi intampina probleme la eliberarea certificatului prenunptial shi cand voi putea face un copil.va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O posibilă renaștere a epidemiei de sifilis
  •