sifilis dupa un an si ceva... sfaturi

13-04-2010
mara2010
Nu este medic/terapeut
mara2010
am avut o relatie de doi ani cu un baiat. in acest timp el a avut o aventura si a contactat sifilis. s-a dus la medic dupa cateva zile si a primit tratament. m-am dus si eu sa-mi fac analizele si au iesit negative insa pt ca am fost expusa am primit si eu tratament injectabil, mi se pare ca 4 injectii. dupa tratament el nu si-a mai repetat analizele, in schimb mi le-am repetat eu dupa o luna si tot negative au iesit. acum, dupa un an si ceva, am simptome care seamana cu cele ale sifilisului: ciuperca in gura, dureri dese de cap, ganglionii de la gat mi se maresc des si pe barbie mi-au aparut doua " cojite" am crezut ca sunt de la cosuri dar vad ca nu trec. e posibil sa am sifilis ? acel tratament pe care l-am primit eu nu putea sa omoare bacteria din moment ce era la inceput?
6 comentarii
0
13-04-2010, ora 14:35
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Antibioticele nu au cum sa omoare sifilisul. Sifilisul odata luat ramane si la stranepoti chiar daca dispare aparent. Cred ca 80% din populatie are sifilis latent care nu se mai manifesta ca cel normal proaspat luat caci patigenii evolueaza si nu stau pe loc. Insa nu este deloc asa de grav, problema este insa ca medicamentele chimice nu prea ajuta deloc si ca trebzie sa te scapi de el altfel. Daca mergi la un medic homeopat exista tratament homeopat vindecator.
0
13-04-2010, ora 14:37
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
Putea să se recontamineze, sau chiar să nu se fi vindecat de la început- sa nu fi fost de ajuns tratamentul. Ar trebui să refaci analizele şi tu şi el
0
13-04-2010, ora 14:51
Geaninaleabu
Nu este medic/terapeut
Geaninaleabu
Ce zice scarface este cea mai mare aberatie pe care am auzit o de multa vreme!! Normal ca sifilisul nu se vindeca daca te dai pe ceaiuri si pilule vodoo!
Daca faci frumos tratament cu antibiotic trece- de obicei penicilina, ei bine trebuie urmarita evolutia, sa faci analize sa fie sigur ca a trecut si ca a functionat terapia. si evifdent sa ai grija cu cine umbli ca poti lua din nou.
Nu il luati in seama pe acest individ pt ca nu cred ca stie nici cauza sifilisului- daca ar fi adevarat, inseamna ca toti oamenii din lume care se trag din... Cristofor Columb care este cel care a adus sifilisul in Europa ar fi trebuit sa mosteneasca. Si cum se face nebunule ca pana acu 100 de ani mureau pe capete oamenii de la sifilis??? Si brusc ca coincidenta o data cu aparitia penicilinei s-a sinucis germenele si e totul bine si frumos. Homeopatii ce faceau atunci? Si nu zice ca lumea nu stia de homeopatie pt ca intr-un sat sau oras mic se duce vestea rapid- vezi ca fata lu Mitica de la colt stie ceva cu medicina- si atunci daca era un homeopat ar fi fost gasit. Doar homeopatia traieste de sute si mii de ani. Dar ca sa vezi! nu vindeca sifilisul decat de cand au aparut antibioticele! wow surprinzator!!! Nu-mi vine sa cred.
Nici nu cred ca stii ce e un antibiotc sau de la ce a provenit. mi-e mila de oamenii care te asculta pe tine orbeste
0
13-04-2010, ora 15:02
mara2010
Nu este medic/terapeut
mara2010
Da, chiar maine am de gand sa ma duc la analize. Din cate stiu acesta este tratamentul, penicilina injectabil. Si din moment ce am urmat acest tratament, am considerat ca bacteria a fost distrusa si nu a mai putut sa evolueze.
0
13-04-2010, ora 17:10
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
da dar există mereu riscul recontaminării- faptul că ai avut şi te a vindecat nu te apăra pe viaţă de recontaminare!! poţi lua din nou oricând, dacă azi te ai vindecat, mâine poţi lua din nou. Iar dacă prietenul tău nu a rpimit dovada vindecării- adica nu şi făcuse atunci analize putea fi infectat în continuare
0
13-04-2010, ora 21:13
mara2010
Nu este medic/terapeut
mara2010
A da, imi dau seama ca pot lua oricand. De aceea nu voi mai avea nici un contact sexual neprotejat. Oricum am de gand sa-mi fac analizele ca sa inlatur orice dubiu. Multumesc pt raspunsuri.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Bărbați: semne precoce ale unei boli transmise prin sex - cum să le recunoști și ce să faci
  • Un nou studiu relevă beneficiile testării acasă pentru sifilis
  • O posibilă renaștere a epidemiei de sifilis
  • Bolile cu transmitere sexuală la vârstnici - o povară pentru sistemele de sănătate
  •