sfaturi pt gastrita

10-05-2011
maro
Nu este medic/terapeut
maro
buna seara, am avut microbul helycobacter pylori am urmat un tratament si am scapat de el.si am ramas cu gastrita fac un tratament cu nexium, maalox, si ceai de galbenele, tei si sunatoare, da nu ma ajuta deloc dupa ce mananc putin si des am foarte tare acru in gura, am slabit foarte mult iar cand mananc putin mai mult adica cand aproape ma satur imi simt capul foarte greu si mie rau la cap.va rog cine poate sa ma ajute cu niste sfaturi ce sa mai fac ce sa mai iau ca sa-mi revin cat de cat.va multumesc anticipat
2 comentarii
0
10-05-2011, ora 21:31
Bestiutza23
Nu este medic/terapeut
Bestiutza23
Buna Maro.Ar fi foarte multe de spus despre asta.Si eu am avut acea bacterie.
Am sa iti spun si eu tie ce mi-a fost spus mie, si ce am citit pe acest forum, de la oameni care au si ei sau au avut gastrita.


O sa-ti scriu pe scurt, concis:

1.Despre Helicobacter Pylori, nu o sa spun niciodata nimic impotriva unui tratament prescris de medic DAR antibioticele ptr eradiarea HP sunt criminale. In prezent, orice gastroenterolog decent si la zi cu niste studii va recunoaste ca schemele cu antibiotice au o rata de insucces de peste 80% daca tirul e mare si nu fac decat sa faca insensibil HP.Trebuie sa eviti acru, cruditati, dulciuri cat poti.

2.E bine sa iei antiacide o perioada. Incearca dimineata cu juma de ora inainte sa mananci Venter, o jumatate, cu multa apa. E numai 3 lei 10 pastile. Mi-a spus cineva de pe acest forum Eclectica, ei ii face bine.

3.Si daca totusi preferi ceva naturist, ca si mine de altfel, ai aici o reteta, eu mai am cateva zile si o termin, apoi vreau sa mai iau o tura, e EXTRAORDINARA, am primit-o tot ce la Eclectica, si ei i-a facut foarte bine.Am sa iti scriu reteta:

"Se ia un sfert de litru de ulei de floarea-soarelui care se amesteca cu 250 g miere poliflora, cu 250 ml tuica (de prune - ar fi ideal) si cu 250 ml ceai concentrat de sunatoare. Ceaiul de sunatoare se prepara astfel: intr-o jumatate de litru de apa se pun doi pumni de floare de sunatoare (pojarnita) uscata si se fierbe pana cand scade la jumatate. Se obtin astfel 250 ml ceai concentrat. Se amesteca cele 4 componente si se obtine 1 l de emulsie. Se agita bine si se pune sticla la macerat, la intuneric (sau invelita intr-un ziar), pentru doua saptamani. Se agita zilnic. Dupa macerare, se agita sticla din nou si se administreaza de trei ori pe zi cate 50 ml de emulsie, inainte de mese. Dupa terminarea tratamentului se face o pauza de doua saptamani si se poate relua, daca mai este nevoie. Eu mi-am vindecat astfel o gastrita acida care m-a chinuit efectiv ani de zile si nu a cedat la nici un tratament alopat. Reteta este aproape miraculoasa. Acum mananc orice (cruditati, tocatura, ceapa, usturoi) si am dat uitarii cumplitele dureri care mi-au facut viata un calvar (am repetat de doua ori reteta)."


E cu alcool, nu-l face daca iei alt tratament cu medicamente mai ales antidepresive. Incepe cu o lingura, nu musai 50 ml.Eu am luat cate 50 de ml.

Reteta am gasit-o mai apoi si in Formula AS: http://www.formula-as.ro/2004/647/sanatate-35/sufar-de-sindrom-mallory-weiss-si-sunt-purtatoare-de-virus-hvc-5619.
Doamna care a scris reteta este: Corina Anisia - str. Dr. Gheorghe Iacomi nr. 5, bl. H12, ap. 24, Piatra-Neamt, jud. Neamt, cod 610150.

Pe mine m-a ajutat enorm.Aveam senzatie de foame dureroasa, ma trezeam noaptea si mancam, ziua mancam, m-am ingrasat 20 de kg din cauza acidului de la stomac.

Multa sanatate si daca mai ai intrebari nu ezita sa ni le adresezi.
1
11-05-2011, ora 10:24
maro
Nu este medic/terapeut
maro
multumesc mult pt sfaturi si pt reteta.nu stiu daca pot sa iau reteta daca fac tratament cu nexium si maalox.doar sa intrerup.dar o sa fac reteta sper sa ma ajute ca pur si simplu sunt disperata.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici