senzatie de sufocare

31-07-2013
cata2o06
Nu este medic/terapeut
cata2o06
Buna ziua, ma numesc catalin si am 32 de ani. In urma cu cateva zile fiind in sala de antrenament am simtit o lipsa acuta de aer, bine asta la momentul respectiv mi s-a parut normal venind dupa un antrenament mai intens. Dar imposibilitatea de a respira a fost insotita la un moment dat de un junghi in piept. Dupa cateva minute mi-am revenit. Dupa doua zile de repaus am mers din nou la sala de forta si am facut un antrenament mai intens la sacul de box care a durat in jur de 30 min. Tin sa precizez ca merg la sala de foarte mult timp. Dupa antrenament am luat o portie de proteine, iar dupa mai bn de o jumate de ora am simtit o problema in a respira care se repeta la intervale de 5-10 min dupa care am am vomat. Senzatia s-a mentinut aprope tot restul zilei si chear si a doaua zi dar la intervale mult mai mari. Care ar putea sa fie cauza, proteinele luate pe stomacul gol sau a antrenamentului? Va multumesc!
7 comentarii
0
31-07-2013, ora 17:53
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna ziua. Va sugerez sa consultati un medic specialist in cardiologie. Ar fi bine sa nu faceti eforturi mari pana la evaluarea cardiologica. Si caldura poate fi implicata in aparitia simptomelor descrise, deci este recomandabil sa evitati expunerea la soare, etc. Multa sanatate!
0
31-07-2013, ora 22:05
cata2o06
Nu este medic/terapeut
cata2o06
Astazi am fost din nou in sala de forta si cum am intrat pe usa mi-au revenit simtomele. Se pate sa fi suferit un atac de panica? Va multumesc!
0
01-08-2013, ora 00:39
blajan_andrei
Nu este medic/terapeut
blajan_andrei
Depinde ce ganduri ti-au venit in minte si inainte de a merge la sala...Daca e atac de panica, de obicei se repeta in anumite circumstante, creierul aducandu-si aminte de faptul ca a mai avut "probleme" in astfel de situatii. Ai mai avut si alte simptome, ganduri ? Faptul ca ti-au revenit senzatiile cand ai inceput antrenamentul poate insemna ca e ceva pe plan psihic probabil. Iti spun din experienta, cel putin la mine asa a fost..
0
01-08-2013, ora 13:09
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ cata2o06

Pot fi in proportie de 90 % simptome de anxietate si de atac de panica.
Daca te stii cu asa ceva, sigur asta este.
Daca nu te stii cu asa ceva, nu ai precedent in familie vreo persoana cu afectiune psihica, trebuie sa te adresesi medicului de familie sa te trimita sa faci un consult si niste investigatii fizice mai amanuntite.
0
11-08-2013, ora 20:59
cata2o06
Nu este medic/terapeut
cata2o06
am fost la consult la cardiolog si am o valva bicuspida. cardiologul mi-a spus ca starile mele de rau nu sunt date de aceasta problema, mi-a recomandat sa mai reduc din efort pentru a nu avea probleme in viitor. am urmatoarele simtome: stare de agitatie, senzatie de voma si chear voma, balonari dar nu exagerate. dupa ce vomez ma linistesc pentru o perioada. vreau sa specific ca strile mi-au aparut dupa ce am luat niste proteine(suplimente alimentare) intr-o dimineata dupa antrenament. ar putea ca simtomele sa imi fie provocate de fiere?
0
11-08-2013, ora 21:03
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ cata2o06

Sigur ca pot fi si de la fiere.
Faceti neaparat o ecografie abdominala.
0
11-08-2013, ora 21:09
cata2o06
Nu este medic/terapeut
cata2o06
maine o sa merg sa fac si alte controale. am mers doar la cardiolog pentru ca am crezut aici ar fi problema.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Riscul de sufocare la bebeluș (asfixia)
  • Un alt posibil efect al menopauzei: scurtarea respirației?
  • Urgențele respiratorii (pulmonare) - cum să le recunoști și ce să faci
  • Senzație de sufocare - ce ar putea fi
  •