senzatie de arsura solara

13-02-2009
mishu6
Nu este medic/terapeut
mishu6
Buna ziua, de cateva zile simt o senzatie de arsura solara, usturime pe piele fara sa se vada ceva, mii sa mai intanplat cu un an in urma si am folosit un tratament aniparazitar dar nu stiu daca ma ajutat cu ceva...
Simt arsuri in zona pieptului, si se extind spre cea toracica, iar pe membre superioare si inferioare ceva mai slab si pe umeri cateodata
5 comentarii
0
14-02-2009, ora 07:18
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Buna dimineata!

Cel mai bine ar fi, sa consultati un medic internist, nu de alta, dar, puteti avea de la o alergie, pana la o problema senzoriala provocata de o circulatie sanguina sau de o distonie neurovegetativa. In zona pieptului, arsurile, in special cele retrosternale, sunt provocate de catre refluxul gastro-esofagian.
Va rog sa consultati un medic pentru un consult, in urma caruia sa primiti un tratament adecvat afectiunii de care suferiti.

Numai Bine!
0
17-11-2009, ora 10:02
lolinux
Nu este medic/terapeut
lolinux
Buna dimineata!

As dori sa prelungesc putin thread-ul, daca se poate.

Simt si eu, la fel, arsura solara pe obraji, si pe urechi. Urechile, in plus, le simt ca si cand s-ar umfla, si simt o usoara mancarime cand le ating. De asemenea, obrajii mi s-au inrosit, apar pete rosii, ca si cand as fi facut efort.

Aceasta senzatie o am de ieri seara, cand am crezut ca e de la frig, dar iata ca nu a prea disparut. E posibil sa fie o alergie? (nu am mai avut parte pana acum de vreo alergie la nimic)

Va multumesc.
0
17-11-2009, ora 18:12
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Da, aveţi simptomele unei alergii destul de severe (poate să fie chiar o afrigora - o reacţie alergică datorată frigului). Dacă mai prezentaţi simptome, vă rog să mergeţi de urgenţă la camera de gardă a unui spital pentru tratament specific. Dacă nu mai prezentaţi simptome, consultaţi medicul pentru un examen clinic şi analize specifice, inclusiv alergologice!

Toate cele bune şi însănătoşire grabnică!


Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
14-12-2014, ora 13:51
genuine
Nu este medic/terapeut
genuine
Buna ziua, simt o arsura in partea dreapta exact la baza coastelor deasupra ficatului cam un lat de palma de la jumatatea corpului spre stanga, am facut o tuica cu pier si am pus ca-m mult, am zis ca daca consum 20 de grame inainte de masa nu e mult chiar daca e piper mult, mentionez ca aveam ceva probleme inainte cu bila sau ce este acolo, era umpic umflata, si facusem cu ceva timp in urma un tratament...multumesc anticipat.
0
31-05-2016, ora 17:39
ylye
Nu este medic/terapeut
ylye
Buna ziua m-a confrunt cu aceia problema de arsuri pe stingă fata ureche si umăr si brațul parca ar fi o arsura solară si nu am nimic pe fata.? Asta se întâmpla de vreo doua săptămîni sunt puțin speriat sa nu fie ceva mai grav. Va rog daca știe cineva un ras sau un medic specialist.?? Mulțumesc frumos
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Un bronz pregătitor înainte de vacanță te protejează de arsurile solare
  • Monitorizarea expunerii la soare cu ajutorul unui senzor pe suport de hârtie
  • Factori de risc în arsurile solare
  • Cum tratez arsurile solare?
  • Cum tratăm corect arsurile solare în funcție de gravitate
  •