secretie vaginala grunjoasa.. care sunt cauzele?

20-05-2012
Larisa90
Nu este medic/terapeut
Larisa90
Cu toate ca in urma cu 3-4 luni am fost la ginecolog si am facut tratament cu laser timp de o saptamana pentru o inflamatie a colului si pentru o infectie cu colpita micotica, nu am reusit sa scap de o anumita problema: am o secretie groasa si alba in interiorul vaginului iar in timpul actului sexual ramane pe penisul partenerului, se usuca, iar prin frictiune devine grunjoasa, se sfarma.
Care poate fi cauza acestei secretii? Mentionez ca atat inainte de tratament cat si in urma acestuia ma confruntam cu aceeasi problema.
Va multumesc
6 comentarii
0
20-05-2012, ora 22:49
ioana_mla
Nu este medic/terapeut
ioana_mla
Buna ! Daca ai facut tratament pentru o inflamatie la colul uterin, deduc de aici ca ai facut un Pap test. Acolo nu ti-a iesit nimic ?
Poate fi vorba despre o candidoza. Scurgerile acestea sunt permanente?Sunt mai abundente inainte de menstra?

Sanatate! :-)
0
20-05-2012, ora 22:55
Larisa90
Nu este medic/terapeut
Larisa90
Buna! Multumesc pentru promptitudine!
Am facut papa nicolau, a iesit 1. iar inafara de o inflamatie la col si de colpita pentru care am facut tratament local in paralel cu laserul, nu mi-a iesit nimic altceva.
Scurgerile acestea nu sunt chiar scurgeri, sunt defapt secretii care sunt depuse pe peretii vaginului si doar in momentul contactului raman pe penisul partenerului. Si da, sunt permanente, mai abundente inainte de menstra. :(
0
21-05-2012, ora 13:48
ioana_mla
Nu este medic/terapeut
ioana_mla
Si eu am avut probleme de genul asta mult timp. Mie mi-au pus diagnostic de candida si am facut o gramada de tratamente si...nimic ! Evident foloseam si foarte multe absorbante zilnice pentru ca pur si simplu ma dispera sa am tot timpul slipul ud. Dupa controale si vizite la ginecolog si tratamente pt candida cu zecile, mi s-a spus sa nu mai folosesc absorbante zilnice pentru ca ele imi declanseaza intr-un fel secretiile alea abundente. Mi-a explicat doctorul...dar chiar nu stiu sa reproduc exact. Ideea e ca am renuntat la ele si ma simt super ok si nu mai am nici probleme cu secretia aceea. Daca si tu folosesti absorbante zilnice in exces ( adica in fiecare zi ) poate fi de la asta...de unde nici nu iti imaginezi. Dealtfel poate fi vorba de o secretie normala, dar mai abundenta...stii doar ca fiecare femeie e unica in felul ei si din acest aspect...dar e prea putin probabil sa iti ramana atat de multa chiar si pe peretii vaginului (cum mi se intampla si mie ). Astept raspunsul tau, trebuie sa-i dam de capat ! O zi frumoasa !
0
22-05-2012, ora 12:39
Larisa90
Nu este medic/terapeut
Larisa90
Deci nici tu nu ai scapat de aceasta problema! :(
Absorbantele zilnice retin umezeala, la fel si cele pe care le folosim la menstruatie. Eu nu folosesc tampoane zilnice pentru ca scurgerile nu sunt abundente (poate chiar deloc uneori), dar nu se pune problema unei igiene intime stricte. La ultimul control mi s-a spus sa evit spalaturile vaginale frecvente (daca o fac sa fie o data la luna si cu ceai de galbenele), cand ma spal in zona intima sa nu o fac cu sapun, nici gel de dus, asa ca mi-am luat un gel intim (de la Eucerin, ca deh!, in mintea mea era o voce care imi spunea "ce-i mai scump, e mai bun", dar presupun ca orice gel intim, care nu modifica ph-ul florei e ok), urinez dupa contact, ma spal (din fata spre spate)...si intradevar, de 4 luni nu am scurgeri, mancarimi, iritatii alte simptome specifice ciupercilor, dar secretia asta interioara, care "se transforma" in timpul actului sexual e jenanta. Prietenul meu pare obisnuit, nu am avut indrazneala sa il intreb vreodata daca a mai intampinat asa ceva in experienta lui, si nici nu l-am intrebat daca il deranjeaza. Cu toate astea, e o chestiune de sanatate si a trebuit sa ma interesez ce se intampla.Am sa fac o vizita ginecologului, cu conditia sa nu mai dau 6 milioane pe tratament (!!!) si am sa fac o lama, un papa n. si poate gasesc si explicatia. Apropo, discutand problema cu sora mea, am inteles ca a intampinat aceeasi problema la un moment dat, dar nu isi poate explica cum si cand a tratat-o.
Revin cu mai multe informatii (eventual un tratament!) cat mai curand! Multumesc de incurajari si sfaturi! Multa sanatate!
0
22-05-2012, ora 17:56
ioana_mla
Nu este medic/terapeut
ioana_mla
Hey ! App de gelurile astea pt zona intima sunt mai toate prostii indiferent de pret, le-am cam incercat pe toate. Mie mi-a recomandat ginecologul in caz ca am iritatii in zona sa folosesc ulei de masline( pe un dischet demachiant si tamponat in zona ). Mi-a mai zis sa evit pe cat posibil pantalonii cand am probleme de genul pentru ca zona genitale se vindeca cel mai bine "lasata libera " hahah !
Cred ca daca vei repeta Pap testul (papa n. ) te vei lamuri. Daca nu iti iese nimic probabil este ceva normal si nu trebuie sa-ti faci griji.
Eu in schimb am scapat de problema asta renuntand la gelurile astea "speciale" pt zona intima, nu mai port slip decat de bumbac si nu mai folosesc tanga :-D
Iti doresc si eu tie multa sanatate si pe langa asta sa ai parte de o zi minunata !
0
23-06-2012, ora 15:34
Larisa90
Nu este medic/terapeut
Larisa90
Revin cu un raspuns. In urma unui control ginecologic mi-a iesit o micoza. Am primit tratament cu lomexin de 200 timp de 3 zile, si aceleasi indicatii sa nu uitilizez geluri, sapunuri, creme care nu respecta ph-ul pielii, cu atat mai putin sa ma curat in interiorul vaginului, nici macar cu apa-ca este dura!-eventual cu apa fiarta si racita cu bicarbonat!...acum sunt bine. sa sper ca ma mentin!
Sper sa te ajute si pe tine!Salutari!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Constipația
  • Candidoza vaginală în sarcină
  • Nucile ar putea îmbunătăți sănătatea colonului
  • Colonoscopia virtuală 3-D ar putea include și analiza prin holograme
  • Tratamentul candidozei vaginale cu iaurt - funcționează?
  • Candidoza vaginală recurentă - opțiuni de tratament și sfaturi utile
  • Scurgere vaginală - ce e normal și ce nu
  • Secreție vaginală infectată - gravitate în funcție de agentul patogen
  • Secreții / scurgeri genitale la femei - cauze, diagnostic, tratament
  •