sechele in urma unei scolioze operate

24-04-2007
Lumi-br
Identitate neconfirmată
Lumi-br
Buna !Sper sa ma indrume cineva acolo unde trebiue.Am o ruda care in urma cu 13 ani a fost operat pentru corectatre unei scolioze foarte urate.are tija pe coloana incepannd din zona cervicala, cred ca c7, nu stiu sigur, si cu adaos de os. In urma cu 2 luni a facur o pareza de cubital stang (degetul mic), si acum face tratament cu vitamine si stimulenti ptr nerv.a facut reactii adverse la dexametazona si l-am intrerupt.De 4 zile sughita violent si varsa tot ce mananca.La spital ni s-a spus ca e de la dexametazona si sa il intrerupem.Pareza s-a remis un pic dar a ramas acel sughit care in deranjaza f tare.Ni s-a recomandat sa facem R M N.As dori sa stiu daca aceasta investigatie se poate face daca bolnavul este internat si daca se plateste in acest caz, si unde as putea sa merg cu el, in Bucuresti.el are 30 de ani si are handicap gr 2in urma operatiei.A fost operat in Bucuresti de dnl prof dr Dinulescu.Va multumesc de pe acum si astept raspunsuri.E urgent!!!!!
2 comentarii
0
24-04-2007, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Sughitul violent(numit in termeni medical singultus) semnifica o iritatie a nervului frenic printr-un proces patologic sub- sau supradiafragmatic. Mai rar- exista sughit de cauze centrale(corticale- in Tu cerebrale), sau de cauze metabolice(de ex- intr-o stare uremica din insuficienta renala acuta sau cronica de stadiu avansat). Cele mai comune cauze de sughit sunt depistate prin R-grafia toracica PA (gasind de ex un sindrom de revarsat lichidian pleural)si Echografia abdominala(care poate de ex sa gaseasca un abces subfrenic).
In principiu, RMN se plateste si daca pacientul este internat, nefiind in mod obisnuit decontat de CAS.
Nu stiu ce fel de RMN s-a recomandat- presupun ca RMN cerebral, pt a exclude o Tu cerebrala.
0
24-04-2007, ora 00:00
Lumi-br
Identitate neconfirmată
Lumi-br
MULTUMESC F MULT PTR RASPUNS. S-A RECOMANDAT R M N PENTRU COLOANA FIIND O SUSPICIUNE DE PRESIUNE F MARE PE ZONA CERVICALA ACEASTA FIIND SINGURA ZONA NEAFECTATA, LIBERA, IN AFARA TIJEI.DE ASEMENEA S-A PUS O SUSPICIUNE DE IRITARE A NERVULUI FRENIC, DAR DOAR ATAT SUSPICIUNE, NIMIC CONCRET.NI S-A SPUS SA TINA REGIM SI DACA NU CEDEAZA IN 2-3 ZILE SA FACEM UN R M N.NU S-A FACUT ECO.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Scolioza în sarcină
  • Deformările coloanei - explicații și sfaturi utile
  •