se poate face sport daca esti operata de cancer mamar?

20-06-2009
roze
Nu este medic/terapeut
roze
Am diag.neoplasm mamar.Sunt operata de 1 an si 4 luni.Operatia a fost conservatoare, nu radicala. In urma operatiei mi-au fost scosi ganglioni axiali.Cu mana stanga, pentru ca am fost operata la sanul stang, nu prea pot face multe.Am o viata sedentara si ma simt prea, , grea".
Asi vrea sa stiu daca pot face sport si care ar fi exercitiile indicate atat pentru mana cat si pentru intreg organismul.Vreau sa mentionez ca nu pot tine mana ridicata decat foarte putin si nu prea sus.
1 comentarii
0
23-06-2009, ora 23:39
alina.iatan
Nu este medic/terapeut
alina.iatan
buna seara! ma numesc Iatan Alina, sunt specialist fiziokinetoterapie ( recuperare medicala), si sincer imi pare rau ca nu ati primit un raspuns pana acum de la un specialist. dvs. aveti nevoie de un program de recuperare medicala, acesta constand in sedinte saptamanle de limfodrenaj ( masaj limfatic), si kinetoterapie ( gimnastica medicala), aceasta din urma va ajuta sa va recuperati mobilitatea articulara. cu cat intarziati recuperarea cu atat va fii mai greu deoarece in timp se va forma un calus vicios care devine dureros si impiedica bratul de a-si efectua armonios miscarile! mentionez ca aveti mare nevoie de limfodrenaj ( ca de aer) si nu glumesc cand spun asta, deoarece in timp se acumuleaza limfa pe bratul stang si se va umfla foarte tare. incerc sa va explic in termeni nemedicali pentru a fii inteleasa, si vreau sa va ajut! am lucrat astfel de cazuri, doamne care credeau ca odata operate totul s-a vindecat si din pacate nu au primit un sfat de specialitate decat tardiv. pentru alte informatii si sfaturi, va rog intrati pe www.fkt.ro unde imi gasiti nr de tel si cu mare drag vom sta de vorba! multa sanatate va doresc si va rog sa aveti grija de dvs. si sa urmati un tratament de recuperare. cu drag, Alina Iatan.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.