scolioza de gradul 2

04-01-2006
dya
Nu este medic/terapeut
dya
Buna ziua!
Sunt iar eu acum cu o problema mai grava.Am 15 ani si medicul de la scoala mi-a spus ca am scolioza de gradul 2 unde este inclusa si o deviatie a coloanei in zona lombara cam "adancita". Am inteles ca este destul de grav. Voi merge la medici in vacanta de vara cand voi avea mai mult timp( daca nu este prea tarziu ). Dar ma tem de tratamentul ce va trebui sa-l urmez.Am inteles ca se fac exercitii si sper din tot sufletul ca nu va fi cazul folosirii corsetului.As dori sa aflu si parerea dumneavoastra asupra acestei afectiuni care a aparut in urma cu patru ani.
Va multumesc din suflet!
3 comentarii
0
05-02-2006, ora 00:00
dr. mihaela
Identitate neconfirmată
dr. mihaela
Fiind atat de tanara eu cred ca sunt mari sanse de recuperare prin exercitii medicale si fizioterapie. Dar nu mai sta pana la vacanta de vara - mai putin sau mai rar este mai bine decat nimic!
Iti urez multa rabdare si vointa si insanatosire completa si cat mai grabnica!
0
21-02-2007, ora 00:00
dimitriu bogdan
Identitate neconfirmată
dimitriu bogdan
nu e de joaca cu coloana. chiar daca ti se recomanda corset e bine sa il porti, mai tirziu poate fi mai grav. coloana se poate corecta maiusor pina la 17-18 ani, dupa care sansele scad drastic.
0
29-08-2008, ora 00:00
adda_01
Nu este medic/terapeut
adda_01
buna loomea:(( am 15 ani fac 16 in decembrie si in martie am fost diagnosticata cu scolioza.Am facut o saptamana.. kinetoterapie.. jh apoi am mai continuat acasa(nu prea des) am facut si un corset nu l-am purtat.. decat la calculator..saptamana asta m-am dus la bucuresti si mi s-a explikt kt d grava poate devi boala.. jh m-am hotarat.. sa continui exercitziile sa fac innot.. ji sa port enervantul asta de corset pana ji cand dorm(la jkoala.. nu-l port orice ar fi mai bn mor) as vrea sa mah ajutzi km c exercitzii sa fac.. am soldul stang mai ridikt.. jh e kiar nasol.. nu prea se observa dekt dak stai atent sa te uitzi jh mai ales dak jtii despre c e vorba.. c exercitzii sa fac sa-mi revina soldul la normal.. jh mai ales coloana:(( la operatzie nu vreau sa ajung yo sunt o fata plina d viatza imi place dansul jh sportul jh n-aj vrea sa renunt la aceste activitatzi.. doar pt o operatzie.. pls help me:((:((
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Scolioza în sarcină
  • Deformările coloanei - explicații și sfaturi utile
  •