scolioza, spina bifida etc

08-04-2010
aura_p
Nu este medic/terapeut
aura_p
In urma unei radiografii la coloana am primit urmatorul diagnostic - scolioza in S, spina Bifida S1, ingustarea spatiului intervertebral T10-T11 cu osteofite incipiente la nivelul corpurilor vertebrale adiacente si mica hernie intraspongioasa platou inferior T10. Va rog sa-mi spuneti ce efecte ar putea sa aiba aceste afectiuni asupra organismului meu si care ar putea sa fie tratamentul.este nevoie de medicatie, de proceduri... ce proceduri se pot aplica in acest caz? Mentionez ca in urma unei cazaturi am avut mari dureri de coloana pe care la recomandarea unui medic de recuperare medicala le-am tratat cu tador injectabil si algozone forte. In prezent durerile au cedat si imi permit sa desfasor activitatile zilnice, sa ma odihnesc insa sunt zile in care simt o durere difuza in zona lombara! Mentionez ca am 28 de ani si ca toate tinerele imi doresc pe viitor un bebe. Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru ca aceste afectiuni ale coloanei sa nu-mi dea pe viitor batai mai mari de cap! MULTUMESC FRUMOS!
1 comentarii
0
08-04-2010, ora 23:13
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Ceea ce conteaza nu este rezultatul interpretarii imaginilor radiografice, cat o consultatie clinica la ortoped sau neurochirurg.
Puteti face totala abstractie de aceste radiografii daca nu aveti o simptomatologie care sa presupuna un tratament adecvat.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Scolioza în sarcină
  • Deformările coloanei - explicații și sfaturi utile
  •