scleroza multipla | Forumul Medical ROmedic

scleroza multipla

23-06-2010
gabriela-22
Nu este medic/terapeut
gabriela-22
buna ziua.mama mea in varsta de 50 ani a fost diagnosticata azi cu sm.o boala fff crunta si neiertatoare.am inteles ca ar trebui sa faca tratament cu interferon.imi poate spune si mie cineva cam cat costa?am inteles ca e f scump.eu refuz sa cred ca totusi mama mea are o asa boala.nu pot sa accept.nu constientizez ce se intampla.anul trecut a facut un episod de nevtita optica si azi scleroza.eu nu pot sa cred.nu pot.ma ajuta si pe mine cineva cu vreun sfat?va multumesc.
16 comentarii
0
23-06-2010, ora 20:49
lala2004
Nu este medic/terapeut
lala2004
Gabriela, daca mama este diagnosticata cu scleroza multipla, dupa cunostintele mele, trat. ar tb. sa fie gratuit.O sa i se faca un dosar si trimis spre aprobare...de asemenea stiu ca se incadreaza intr-un grad de handicap.Sa ceri informatii de la medicul specialist sau de la cel de familie.Ii doresc multa sanatate !
0
24-06-2010, ora 00:53
gabriela-22
Nu este medic/terapeut
gabriela-22
da, asa ar fi trebuit sa fie, gratuit, dar de cand criza ne-a invadat, casa de asigurari nu mai da tratamentul gratiut.asa i sa spus si din spital.am inteles ca si interferonul este destul de scump.am mai gasit pe net ca exista o terapie cu venin de la albine care ar da rezultater bune.nu stiu ce sa zic si incotro sa apuc.chiar nu stiu.multumesc frumos pt mesaj.sanatate!
0
24-06-2010, ora 16:18
lala2004
Nu este medic/terapeut
lala2004
Cauta pe google fundatia sau asociatia bolnavilor cu scleroza multipla si vei afla mai multe.Multa sanatate !
0
24-06-2010, ora 22:55
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Am citit zilele astea in niste carti din seria "NeuroImmune Biology" ca pe fondul unei vulnerabilitati genetice, ar contribui si suprastimularea sistemului nervos simpatic (stres, abuz de insulina - dulce si carbohidrati in general), este folosita prea mult imunitatea nativa (nespecifica), in detrimentul celei dobandite.
Astfel, elemente care pana atunci erau corect identificate ca SELF (apartinand organismului), la un moment dat sunt identificate ca NON-SELF(intrusi) si sunt deci atacate de catre sistemul imun.

Se pare ca o dieta gen "paleo", ajuta foarte mult in restabilirea echilibrului initial. Este vorba de un regim low-carb, cu un aport decent de vitamine E (in medie 100 UI/zi - pt scurt timp doze terapeutice chiar mai mari) si ce antiox mai sunt. Evident, fara alergeni ce streseaza bariera mucoasei intestinale -grau, secara, orz, porumb, soia si chiar lactate.

Eventual iti mai poti permite quinoa sau hrisca uneori, ca nu ai sa devii sfant peste noapte.
-
Alte directii terapeutice

Remedii (unele foarte importante) :
vitamina D, antioxidantii (ceai verde, vit E, C, seleniu, acid alfa lipoic), curcumina din turmeric, ginkgo biloba, N-acetyl cisteina (NAC), carnitina, glucosamnina, acidul retinoic, omega 3 +antioxidanti, probiotice etc.

Dieta: fara carne rosie, reducerea la un anumit nivel a grasimilor saturate etc.
0
25-06-2010, ora 01:25
Dudela
Nu este medic/terapeut
Dudela
Buna seara.. Mama mea a fost diagnosticata cu scleroza multipla acum 3-4 ani, a facut tratamentul cu interferon si a incercat sa tina sub control situatia prin toate mijloacele posibile. in urma unui RMN facut in urma cu doua zile au aparut niste termeni noi si vrem sa consultam un alt doctor decat cel curent, atat pentru interpretarea RMN-ului, cat si pentru consultari eventuale. In cazul in care aveti cunostinta, va rog sa-mi recomandati un specialist in neurologie si daca e posibil, unele date de contact. Am mare nevoie de un doctor bun. Va multumesc !
0
25-06-2010, ora 23:20
lala2004
Nu este medic/terapeut
lala2004
Dudela de unde esti?
0
26-06-2010, ora 19:48
Dudela
Nu este medic/terapeut
Dudela
Multumesc pentru raspuns; sunt din bucuresti.
0
26-06-2010, ora 21:03
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Cu placere!
Cineva care e medic si a vazut topicul, mi-a dat un studiu foarte interesant despre niste porci de guinea tratati cu TAMAIE (Boswelia Serrata). Fata de lotul de control - netratati, 11 din 20 de porci tratati, au supravietuit dupa ce li s-a provocat demielinizarea autoimuna a axonilor.

Citez :
_
Anti-inflammatory Effects
Wildfeurer and coworkers18 studied Boswellia serrata as a leukotriene synthesis inhibitor of intact human PMNLs and as an herbal medicine for guinea pigs suffering from experimental autoimmune encephalomyelitis (EAE). Mixed acetyl boswellic acids significantly inhibited the ionophore-stimulated release of leukotrienes LTB4 (IC50 = 8.48 m g/ml) and LTC4 (IC50 = 8.43 m g/ml) from the PMNLs. Purified 3-O-acetyl-11-keto-b-boswellic acid was approximately 3 times more potent an inhibitor LTB4 (IC50 = 2.53 m g/ml) and LTC4 (IC50 = 2.26 m g/ml) than the extracted acetyl boswellic acid mixture.

Experimental autoimmune encephalomyelitis (EAE) in guinea pigs is an accepted animal model for multiple sclerosis (MS) due to the similarities between both conditions concerning demyelination and perivascular mononuclear cell infiltration observed in the central nervous system (CNS). The control animals progressively deteriorated, while the clinical symptoms of the animals repeatedly treated with the acetyl boswellic acid extract (20 mg/kg i.p.) subsided between days 11 and 21. At the end of the experiment (day 21), 11 out of 20 animals survived in the treated group compared to 6 out of 20 in the control group18.
_

Oricum, tamaia este si anticancerigena, antiinflamatoare in general, antidepresiva etc. Nu degeabe se foloseste in biserica.
Nu uitati si de suplimentarea cu B12 injectabil, lipsa ei provoaca demielinizarea axonala, prin cresterea nivelui de homocisteina.
Ma intreb daca acidul alfa lipoic folosit in diabet pt refacerea nervilor, este la fel de eficient si in MS.
0
23-07-2010, ora 22:42
simonaaa12
Nu este medic/terapeut
simonaaa12
Buna seara! As vrea sa ma ajute cineva..., cum s-a declansat la alti pacienti scleroza multipla?Eu am inceput sa obosesc, daca mergeam mult inapoi imi trageam piciorul dar nu ma doare nimic.Am inceput sa merg la medic si de aici diferite probleme, diferite analize, toate au iesit bine dar medici nu imi pun nici un diagnostic, sunt impartiali, alti ca ar fi scleroza...altii ca nu..as vrea sa ma ajute cineva, Multumesc mult.
0
24-07-2010, ora 20:03
lala2004
Nu este medic/terapeut
lala2004
Simona, dar punctie in coloana ai facut? Ai fost consultata de un neurolog ?
0
24-07-2010, ora 20:16
simonaaa12
Nu este medic/terapeut
simonaaa12
Da, am facut si mi-a iesit bine rezultatul, dar azi am simtit tot mai mult fasciculatii in tot corpul...
0
25-07-2010, ora 13:46
Costel1
Nu este medic/terapeut
Costel1
lala2004
V-am scris mesaj privat
0
25-07-2010, ora 15:06
lala2004
Nu este medic/terapeut
lala2004
ti-am raspuns Costel1
0
25-07-2010, ora 15:47
Costel1
Nu este medic/terapeut
Costel1
Multumesc mult
0
18-02-2011, ora 15:47
eleonorav
Nu este medic/terapeut
eleonorav
Va informez despre posibilitatea de a fi consiliati de doi medici neurologi f buni.Eu am apelat la aceasta metoda si m-a ajutat.Prof Dr.Academician Constantin Popa tel 0785-195-503, vineri intre orele 13.30-14.30, gratuit.
Dl Profesor este o perosana deosebita si un profesionist de inalta tinuta, incercati sa il contactati.
Dc nu reusiti sa il prindeti pe DL Profesor Popa puteti suna la Prof Dr. Serbanescu -deasemeni un medic neurolog f bun, la tel 0903900300-tasta 6, aici costa 2 euro f tva /min sau puteti sa primiti consultatie de la dsul prin Victoria Med.
Sper sa va ajute informatiile mele.Multa sanatate!
0
01-10-2011, ora 18:53
Dacian Purcarita
Identitate neconfirmată
Dacian Purcarita
Scleroza multipla este o mielita demielinizanta a sistemului nervos central caracterizata prin demielinizare neuronala localizata, multifocala, evoluand cu formarea de placi de scleroza, termenul de ' scleroza multipla" inseamna literal " multe cicatrici".
In scleroza multipla pierdierea mielinei ( demielinizarea) este insotita de o incapacitate a nervilor de a transmite impulsuri electrice de la si inspre creier, acest fapt producand diversele simptome specifice.
Din punct de vedere etiopatogenic se considera ca scleroza in placi este urmarea unei neuroinfectii determinata de un virus neidentificat care actioneaza printr-un mecanism neuroalergic. Mecanismul patogenic al bolii este un mecanism neuroalergic autoimun, de tip intarziat si imediat. In urma dezintegrarii tecilor de mielina, se elibereaza in circulatie un factor antigenic. Ca raspuns la acest fapt, sistemul imunitar al organismului sintetizeaza anticorpi umorali si celulari. Acesti anticorpi se infiltreaza la nivelul sistemului nervos central unde declanseaza o a doua etapa a demielinizarii, tecile de mielina se dezintegreaza si se formeaza placi de scleroza.
Din punct de vedere anatomopatologic trei procese fundamentale se suprapun in scleroza multipla: demielinizari, proliferari gliale si procese infiltrative inflamatorii interstitiale sau in jurul vaselor mici.
Manifestarile clinice majore sunt sindromul piramidal, sindromul cerebelos, sindromul vestibular si suferinta nervilor cranieni. Produse cu efecte benefice in tratamentul sclerozei multiple sunt:
VITAMINELE DIN COMPLEXUL B
METILCOBALAMINA ( VITAMINA B 12)- faciliteaza mielinizarea si regenerarea nervoasa si amelioreaza simptomatologia cu regresia semnelor de neuropatie.
NITRATUL DE TIAMINA ( VITAMINA B 1 )- este implicat in procesele care genereaza energia necesara conducerii nervoase.
CLORHIDRATUL DE PIRIDOXINA ( VITAMINA B 6 ) - este necesar in sinteza unor neurotransmitatori cum ar fi serotonina din triptofan si tirozina. Complexul de vitamine B interfereaza in procesul metabolic si datorita actiunii sale nootrope, se administreaza in patologiile neurologice pentru a reduce stresul oxidativ si a imbunatatii troficitatea neuronala.Combinatii de vitamine B se gasesc in diferite produse farmaceutice, cum ar fi VITALIN sau ALANERV.
LUTEOLIN- este util in reducerea inflamatiei la nivelul creierului.
GERMENII DE GRAU ALAC- au un efect trofic si de tonifiere la nivelul sistemului nervos. Alacul are un efect trofic exact asupra invelisului de mielina, deci implicit asupra unei functionari optime a sistemului nervos si creste capacitatea de regenerare a organismului.
HGH ACTIVATOR SI STEMULIN - cresc capacitatea regenerativa a organismului.
SERRA PLUS- elimina inflamatia, ataca si dizolva materia moarta din organism.
OMEGA 3 6 9 sau ULEIUL DE FOCA- acizii grasi omega reduc productia de prostaglandine pro-inflamatorii, stimuleaza mielinizarea si stabilizeaza membranele celulelor cerebrale, reduc procesele inflamatorii cronice. Omega 3 este un bun protector in prevenirea degradarii neuromusculare in cadrul acestei afectiuni. Tot mai frecvent apare afirmatia ca Omega 3 din ULEI DE FOCA este net superior ca eficienta si mult mai compatibil cu organismul uman decat Omega 3 extras din peste.
NONI- previne evolutia nefavorabila a sclerozei si recidivele, actioneaza direct pe scoarta cerebrala.
SUPER IMMUNE FORTE- este unul dintre cei mai puternici imunomodulatori, contine o combinatie de steroli, sterolini si AMLA.
COLOSTRUM- prezinta efecte imunomodulatoare, contine factor de crestere neuronala, este un bun protector cerebral fiind utilizat ca adjuvant in tratamentul afectiunilor neurodegenerative.
LAPTISOR DE MATCA- este un produs apicol natural ce contine 10 HDA ( acid 10-hidroxi-2-decenoic), avand efect antibacterian, antifugic, antiviral si stimuland producerea de celule stem. Contine acetilcolina care are un rol fundamental in procesul de transmitere a impulsurilor neuronale.Este bogat in complexul vitaminic B. Laptisorul de matca functioneaza ca un stimulent biologic cu actiune energizanta, reface celula nervoasa si joaca un rol deosebit in metabolismul celular.
EXTRACT GLICEROHIDROALCOOLIC DE MUGURI DE COACAZ NEGRU- prezinta o puternica actiune antiinflamatoare fiind indicat in diverse sindroame inflamatorii la nivel local si general.
Combinatia STIMARAL si GYNEX - sunt produse bioinformationale cu efect adjuvant in tratamentul sclerozei multiple.
DRAGS IMUN- este sustinator in tratamentul sclerozei multiple
VITAMARIN- este un produs bioinformational ce are influenta benefica in afectiunile neurodegenerative cum ar fi scleroza in placi, prezinta si efect antiinflamator.
MEDICANNABIS- ulei sau capsule gelatinoase, este indicat indeosebi la calmarea durerilor in bolile cronice, mai ales in cele neurologice.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: