scleroza in placi?

02-01-2009
Racolta
Nu este medic/terapeut
Racolta
Buna ziua,

As dori sa stiu ce analize se pot face pt depistarea sclerozei in placi?? Numai din RMN se poate depista sigur prezenta acestei boli?

Mentionez ca am urmatoarele simptome:
- simt un tremur aproape in toate zonele corpului (cap, maini, picioare) - tot timpul, inclusiv noaptea, nefiind observabil din exterior.
- durerei ale picioarelor in special partea de incheieturi:gambe respectiv genunchi- pentru acestea din urma am fost la un reumatolog care mi-a recomandat urmatoarele analize, rezultatele fiind:

-VSH 5- 20 nm/H - valoare normala

- Fibrinogenemie: 260 mg/dl - valoare normala

- Factor rheumatoid:negativ

- Proteina C Reactiva:negativ

- IG G Seric: 1900 - valoare ridicata limita maxima fiind 1800

- Complement seric: 174 - valoare normala

- Anticorpi nucleari (screening ENA gG EliA - FEIA): 0.1 - valoare normala

- S100: 0.071 - valoare normala

- CT: rezultat pozitiv





Printr-o conjunctura de factori nu am ajuns cu rezultatele la medicul respectiv, acesta fiind concediu acum.

Dumneavoastra ce parere aveti de rezultatele mai sus mentionate?

Sunt necesare si alte analize? (RMN..)?
3 comentarii
0
03-01-2009, ora 07:58
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
RMN este o analiza foarte buna pentru diagnosticul acestei boli.Neurologul pune diagnosticul usor pe baza simptomelor bolii si a RMN, analiza cu care se vad bine placile de tesut conjunctiv depuse pe fibrele nervoase.Se fac si o serie de analize de sange, analiza lichidului cefalo-rahidian, sunt testate imunoglobulinele.Electroencefalograma va detecta, in timp, o eventuala afectare cerebrala.RMN este obligatoriu pentru diagnostic.In afara de IgG, care e peste limita superioara normala si CT care trebuie vizualizata de neurolog, celelalte analize sunt normale.Asteapta sa se intoarca specialistul neurolog si mergi la el.Numai bine!
0
04-03-2009, ora 18:26
Mladen
Nu este medic/terapeut
Mladen
scleroza poate aprea si in urma unei depresii netratate?precizez ca m-am consumat foarte mult timp de 2 luni cu depresia asta si de vreo 3 zile simt cum ma doare coloana, pierdere se memorie, vorbire ingreunata, scaderea apetitului sexual, cateodata dificultati de mers, confuzie, imi amorteste mana, degetele.
va rog, ajutor
0
16-10-2010, ora 19:28
balaioara
Nu este medic/terapeut
balaioara
Sora mea a fost diagnosticata la inceputul anului cu scleroza in placi. A avut un episod de ameteli, pierderi de echilibru, rau general. Ea locuieste in Franta. I s-a facut RMN sau CT, nu i-au spus de la inceput daca e scleroza in placi, sau ce e. I-au dat repede tratament cu cortizon, apoi au chemat-o la punctie lombara. La analiza respectiva nu stiu ce a iesit, dar i-au spus ca e scleorza in placi. A repetat RMN ul, dupa o luna, avea si mai multe leziuni demielinizate. La primul avea o leziune mare, ca o pata, si ceva micute. Acum insa cred ca are peste 9 leziuni, numarul de la care se considera confirmat diagnosticul... Asta e o parte a povestii surorii mele, acum face tratament zilnic, isi administreaza singura o injectie. In plus, mai sufera de paradontoza, endometrioza in stadiul 4, cu trei interventii chirurgicale, plus psoriazis. E o coincidenta ca sunt afectate toate zonele de piele/mucoase? Sa fie aceste afectiuni la un loc semne ale unei alte afectiuni, care le provoaca pe toate?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Scleroza in placi

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: