sclerodermie... in cap

20-09-2009
cry_yssa23
Nu este medic/terapeut
cry_yssa23
In luna aprilie a debutat aceasta boala.. sclerodermia dar mi a aparut in cap...la aproximativ 2-3 cm de frunteci nu pe maini sau picioare asa cum apare de obicei. initial mi-a cazut parul, am fost la un medic dermatolog care mi-a spus ca am pelada si mi-a recomandat sa fac un tratament cu 2 fiole de diprophos la interval de 15 zile apoi sa astept intre 8-12 saptamani pt a mi se regenera parul.. Problema era ca asteptam asteptam...dar nimic...nici macar un firicel de par nu se zarea..si eram din ce in ce mai disperata avand in vedere ca in octombrie ma casatoresc si va dati seama ca nici o mireasa nu se viseaza "cheala" la nunta...in luna iulie m-am internat la spitalul nr 1 din Craiova la domnul dr Patrascu care mi a facut un set de analize...asta dupa ce a concluzionat ca am o sclerodermie liniara. Mi-a prelevat o proba din locul respectiv pe care a trimis-o la biopsie si care a confirmat diagnosticul.. problema este insa ca in afara de un spray Hairgrow nu mi a dat nici un fel de tratament iar din cate am citit pe net este recomandat urmarea unui tratament pentru a nu se ajunge la cazuri mai grave.
Spuneti-mi va rog ce sa fac..sa merg la un alt medic?...pe cine imi recomandati? Ca nu vreau sa trec din nou printr-o experienta dezamagitoare, sa-mi fac sperante ca imi va da parul si sa fiu din nou intristata de un rezultat negativ.
6 comentarii
0
20-09-2009, ora 13:09
cry_yssa23
Nu este medic/terapeut
cry_yssa23
Am uitat sa specific faptul ca din locul in care mi a cazut parul mi a pornit un fel de sant, canal, pe frunte care se opreste in spranceana dreapta iar medicul mi a spus ca este tot din cauza sclerodermiei si am inteles ca daca nu urmez tratament o sa mi afecteze sinusurile...este adevara?
0
21-09-2009, ora 10:03
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
consultaţi un doctor reumatolog
0
29-09-2013, ora 18:55
mdanna
Nu este medic/terapeut
mdanna
sunt in aceeasi situatie de aproape 5 ani, , , dupa tot timpul a inteles ca boala nu se trateaza dar se stopeaza...la fel ca la tine decurege linia din kap pe frunte spre sprinceana shi intrerupe sprinceana...eu port bretonul pentru nu a fi observat...am mers la un reumatolog, si primesc un tratament la fiecare 2 luni se observa stoparea bolii
cu parere da rau nu prea pot respecta regimurile alimentare..consum practik tot ce este contraindiat...de la 13 ani ma supara asest diagnostic...am avut perioade stresante dar cu timpul te akomodez.evita stresurile si supararile
0
26-02-2020, ora 19:31
aureliaalbu89
Nu este medic/terapeut
aureliaalbu89
Buna seara fetelor.
Cum va mai simtiti ?
Si eu am fost diagnosticata cu aceasta cumplita boala.
Este groaznic sa sti ca nu se poate face nimic
Va rog mult daca vreti sa i-mi raspundeti
0
26-02-2020, ora 20:01
aureliaalbu89
Nu este medic/terapeut
aureliaalbu89
Mesajul era pentru cry_yssa si pentru mdanna.
0
05-11-2023, ora 01:06
r0dy
Nu este medic/terapeut
r0dy
Buna seara!Din pacate, am fost si eu diagnosticata cu sclerodomie.La ce medici mergeti si vedeti imbunătatiri?Am vazut un caz mulțumit la prof.Giurcăneanu.A fost cineva la dr Nedelcu???
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: