schizofrenie sau nu?

29-09-2006
andreear20
Nu este medic/terapeut
andreear20
Am fost prietena cu un baiat care acum are 29 ani timp de 6 ani.Eu eram studenta si el nu voia sa faca nimic, indiferent cat de mult as fi insistat.Acum 2 luni ne-am despartit pt a nu stiu cata oara si el a incecat sa se sinucida de 2 ori.A fost diagnosticat cu schizofrenie paranoida, desi nu are halucinatii, deliruri.E posibil sa i se puna diagnosticul dupa doar 2 luni si jumatate?Tatal sau a murit avand acelasi diagnostic si ma gandesc ca poate doctorul a fost influentat de matusa lui care l-a infomrat.Acum incerc sa-l ajut cat pot, desi nu cred ca-i fac decat rau, el fiind constient ca nu vom mai fi nicodata impreuna.Am observat ca a inceput sa nu mai vorbeasca cu nimeni, numai dca este intrebat si atunci doar fraze scurte si cuvinte destul de simple.Am doua intrebari:sa-l mai caut si sa incerc sa-l ajut, desi el nu vrea sa fim doar prieteni, ci iubiti?Si a 2-a:acum are in tratament un antipsihotic atipic(Zeldox) si are miscari necontrolate ale picioarelor, nu poate sta locului.E posibl sa fie o reactie?Familia sa e destul de neinformata.
2 comentarii
0
29-09-2006, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Este posibil sa aiba schizofrenie, cred eu. Faptul ca nu voia sa faca nimic ani de zile dovedeste ca nu putea de fapt. Este o faza premergatoare. si izolarea ar fi un simptom, dar de fapt numai Dumnezeu stie exact. Factorul genetic nu este de neglijat, desi uneori nu este obligatoriu sa mostenesti boala. Vezi ca este foarte delicat, este o boala grea, nu cred ca este bine sa mai lungesti relatia, pentru ca poate interpreta multe, de fapt nu stiu, sa te indrume Cel de sus.
0
30-09-2006, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Draga mea, cred ca m-am pripit sa te sfatuiesc, nu sunt medic, mi-am dat si eu pareri dat fiind ca eu am aceasta boala si de-a lungul vremii am intalnit mai multe cazuri. tot un medic trebuie sa te lamureasca si in privinta diagnosticului, si al efectelor secundare. de asemeni nu sunt in masura sa te influentez in a lua decizia de a continua relatia. Numai bine si sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
  • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
  • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
  •