schizofrenie, delir mistic, halucinatii auditive si vizuale

19-09-2006
Ani3lla
Nu este medic/terapeut
Ani3lla
Este vorba de sora mea, are 38 de ani si acum o luna a facut prima criza foarte urata - delir mistic, halucinatii auditive si vizuale -, am fost nevoita sa o internez apeland la politie si salvare. A fost internata o luna, iar medicatia pentru acasa consta in doua capsule de zeldox de 40 mg dimineata si seara si cate un depakin tot dimineata si seara. Ea acum constientizeaza boala si respecta cu sfintenie tratamentul, insa nu se simte bine ( furnicaturi, mancarimi ale pielii, senzatia de amortire a limbii, stare de confuzie, ochi incetosati, batai puternice de inima, insomnii, o stare generala mai mult decat proasta). Eu ma gandesc ca este posibil ca organismul ei sa nu tolereze zeldoxul ( stiu ca da reactii neplacute, insa la ea e mai mult decat atat), insa medicul insista ca nu este posibil asa ceva ( in timpul cat a fost internata a mai facut o criza urata desi era sub tratament - tot zeldox si medicamente complementare care ajuta la inlaturarea efectelor neplacute ale neurolepticului). Cunoasteti cumva vreun caz in care acest medicament nu a fost tolerat de pacient? Este posibil sa faca alergie la ziprasidona? S-a externat vineri dar nu pentru mult timp, astazi s-a prezentat din nou la spital si s-a internat. Diagnosticul exact este tulburare psihotica acuta cu simptome SCH (debut SCH).
6 comentarii
0
11-11-2006, ora 00:00
drvirgilsimi
Nu este medic/terapeut
drvirgilsimi
ZIPRASIDONA SAU ZELDOXUL ESTE UN NEUROLEPTIC DE ULTIMA GENERATIE, CARUIA I SE ATRIBUIE EFECTE TERAPEUTICE INCONTESTABIL SUPERIOARE CELORLALTE NEUROLEPTICE. INSA, NICI ZELDOXUL NU ESTE SCUTIT DE EFECTE SECUNDARE ! ACEST FAPT ESTE DATORAT STRUCTURII RECEPTORIALE DIFERITE, SPECIFICE FIECARUI INDIVID. ESTE POSIBIL CA SORA DUMNEAVOASTRA SA NU RASPUNDA LA ACEST PREPARAT, INSA ACEST LUCRU NU-L POATE STABILI DECAT MEDICUL CURANT. EL ESTE SINGURUL IN MASURA SA CANTAREASCA GRAVITATEA EFECTELOR SECUNDARE IN BALANTA CU EFECTELE ANTIPSIHOTICE ALE ZIPRASIDONEI. ASADAR, VA SFATUESC SA AVETI INCREDERE IN MEDICUL CURANT SI, FOARTE IMPORTANT PENTRU REUSITA TRATAMENTULUI, SA IMPLEMENTATI ACEASTA INCREDERE SI IN SUFLETUL PACIENTEI. SUCCES !!!
1
05-11-2007, ora 00:00
denis19827
Nu este medic/terapeut
denis19827
scizofrenia e o boala urata eu ma speri de gandurile mele pt ca am tendinta sa ma gandesc exact la lucrurile imorale (ca viol, pedofilie, zofilie )si cam tot ce tine de sex si este imoral e ca si cum daca ma gandesc sant si vinovata de asa ceva si atunci intru in atacuri de panica si incep sa fiu cu cei din jur un pic mai agresiva.
0
05-11-2007, ora 00:00
denis19827
Nu este medic/terapeut
denis19827
am mai patit asa ceva si acum 5 ani mia trebuit 1jumate sami revin si sa scap de obsesi si sa privesc lucrurile astea cu calm.
0
23-12-2007, ora 00:00
denis19827
Nu este medic/terapeut
denis19827
toata lumea stie ca in aceasta boala auzi voci ale mele miau creat fobi nu mai pot sa comunic cum trebuie pt ca ce aud este gelozie nu pot sa ma uit in ochi oamenilor nu mi se intampla la toti iar asa cum am spus fobile sau obsesile te fac sa te comporti ciudat.
1
23-12-2007, ora 00:00
denis19827
Nu este medic/terapeut
denis19827
oricum acum ma simt mult mai bine si cand spun mult mai bine ma refer ca am fost pusa fata in fata cu fricile mele si nu a fost chiar asa rau dupa estimarile mele cam in 3 luni daca merge tot asa sunt pe picioarele mele.
0
04-05-2010, ora 22:06
nina_c
Nu este medic/terapeut
nina_c
Sora mea are 40 de ani si a fost diagnosticata cu schizofrenie. Boala a debutat de la varsta ded 18 ani. Acum urmeaza un tratament cu cipralex, rispolept solutie de 10, dar e mai fixiista acum, iar de nu le ia intr-o zi a doua zi sigur e nervoasa si incepe sa vorbeasca fara sa-i pese de vecini sau alte persoane straine. A incercat si cu zyprexa in loc de rispolept, dar era prea adormita si a vazut ca are multe contraindicatii si a refuzat sa mai ia,
Si aceste pastile am vazut ca nu prea vrea sa le mai ia, ca se simte mai molosita si doarme pana la ora 11-12 plus ca s-a ingrasat.
Nu stiu despre ZIPRASIDONA SAU ZELDOXUL or fi mai eficinte?
Nu stiu ce tratament sa urmeze sa aiba efect si in timp, nu doar cat urmeaza tratamentul. Nu accepta nici sa mergem la un alt medic sa vedem si parerea altui specialist.
Ea nu aude voci, singurul defect al ei este ca poate sa o irita ceva fara insemnatate sau ceva ce nu-i convine si apoi vorbeste lucruri reale dar care nu au legatura cu momentul respectiv (aduceri aminte)si o dorinta nebuna sa jigneasca verbal pe cei din jur nerealizand ca ea este cea penibila.
Nu stiu daca acest compartament discordant se incadreaza in schizofrenie sau depresie, iar aceste medicamente sa-i accentueze starea ei. Cum am spus, daca nu le ia intr-o zi, devine mai agresiva verbal.
As dori si o alta schema de medicamentatie pe care sa o discut cu doamna doctor la care merge ea.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul