schimbarea laptelui praf

11-04-2013
teodoratureac
Nu este medic/terapeut
teodoratureac
Buna ziua,
am si eu o nelamurire..daca vreau sa trec de la Nan 1 la Nan 1 HA(hipoalergenic) trecerea trebuie sa o fac treptat???sau pot sa-l introduc direct???
Mentionez ca fetitei mele i-au aparut pe fata, scalp, gat, brate si spare niste bubite rosiatice, tuseste cand mamanca, sughite, da din picioruse cat mananca si nu papa tot, la jumataea biberonului refuz lapte, ma chinui sa-i dau cu seringa, dar nu reusim mereu. are aproape 2 luni si am ganedesc ca poate fi o alergie la proteina din lapte.
i-am facut analize(hemolucograma cu formula, PCR si urocultura si nu are nimic), doar un inceput usor de anemie pt care ii dau fier...
E posibil sa nu-i mai placa lapete sau sa fie o alergie si din cauza asta sa refuze laptele si sa fie agitata cand mananca??
VA rog un raspuns cat mai repede.
Multumesc!
8 comentarii
0
11-04-2013, ora 11:13
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
Trecerea la alta formula se face treptat.
Cu siguranta este o alergie, dar este bine sa fie consultata de un medic, nu putem sti care este cauza.
Incercati sa-i dati sa pape in 2 pasi, faceti pauza, tineti-o in brate si bateti usor pe spate, pentru a da aerul afara din stomac.
Poate fi si un usor reflux gastroesofagian, care dispare spontan cand incepeti sa difersificati.
Ii puteti introduce in alimentatie Humana antireflux.
Repet...trebuie vazuta de medic si incercat toate modalitatile.
Mult noroc si sanatate.
0
11-04-2013, ora 11:14
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna dimineata. Investigatiile efectuate nu pot exclude o alergie alimentara. Pentru confirmarea sau infirmarea alergiei la proteinele laptelui sunt necesare alte analize. Trecerea la formula hipoalergenica amintita se poate face direct, dar v-ati sfatuit cu medicul de familie asupra strategiei de alimentatie? Tehnica alimenatiei este corecta? Sugarul este tinut sa eructeze dupa fiecare masa? Poate fi tinut sa eructeze si la jumatatea portiei. Cate mese ii administrati in 24 ore? Ce cantitate/masa? Sunt multe aspecte care pot fi discutate...Toate cele bune!
0
11-04-2013, ora 11:23
teodoratureac
Nu este medic/terapeut
teodoratureac
Medicul de familie(care este si pediatru) imi spune sa mai asteptam, sa nu-i schimbam deocamdata formula.
Acum papa 7 mese pe zi (din 3 in 3 ore, ultima masa fiind la ora 24). bebe eructeaza la jumatea portiei de fiecare data, apoi imi refuza biberonui si ii mai dau cu seringa cat pot si ma lasa apoi eructeaza iar.
La aproape 2 luni papa intre 50 ml si 100ml( foarte rar) la fiecare masa, daca ar fi sa fac o medie ar fi cam 75-80 ml/masa.
Are doar 1 singur scaun pe zi.
Pe mine ma ingrioreaza ca nu ia in greutate foarte bine. Cand am plecat din maternitate avea 3330grame si acum are 4720 grame.
pfff.nu stiu cum sa procedez, oare nu-i place laptele? e posibil??? citisem ca bebeii nu au gustul dezvoltat inca...
Aaa si medicul de familie imi spune ca ei nu ii pare a fi alergie( s-a intamplat ca atunci cand am fost cu ea la control sa nu aiba asa multe bubite, dar dupa ce papa apar si parca se intensifica)..
0
11-04-2013, ora 12:41
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna ziua. Multumesc pentru informatii. Cresterea ponderala pare a fi corespunzatoare. La aceasta varsta se poate incerca reducerea treptata a numarului de mese (6/24 ore), crescand progresiv intervalul dintre mese (de la 3 la 3, 5 ore, de ex.). Sugarul solicita fiecare masa sau i-ati stabilit un program de alimenatie pe care il respectati cu strictete?
Preparatul Nan HA se poate administra o perioada pentru a evalua si comportamentul eruptiei descrise. Faptul ca are doar un scaun/24 ore este sugestiv pentru o tendinta de incetinire a tranzitului intestinal, situatie frecvent intalnita la sugari si copii mici in ultimii ani. Discutati cu MF privitor la introducerea in alimentatie a sucului de mar in cantitate mica, intre mese, 1 adm/zi. Multa sanatate!
0
11-04-2013, ora 12:50
teodoratureac
Nu este medic/terapeut
teodoratureac
Va multumesc pentru ajutor.
0
11-12-2019, ora 10:41
Merrill
Nu este medic/terapeut
Merrill
Bună ziua, am și eu o întrebare : dacă vreau să trec de la formula de lapte Hipp la formula de lapte Topfer, cum trebuie să procedez? Mulțumesc
0
03-05-2020, ora 23:27
Alice14
Nu este medic/terapeut
Alice14
Bună, tocmai ce am schimbat laptele praf la bebelusul meu de 6 luni fiind ca era foarte constipat de la Hipp Combiotik Pre asa ca l-am schimbat cu Hipp Comfort iar fiind ca laptele e aceeasi marca m-am gandit ca schimbarea se poate face direct iar acum la 2-3 zile dupa schimbarea laptelui bebe are scaunul moale si urat mirositor, intrebarea mea e...trebuie sa ma ingrijorez, sa merg la pediatru? Ps: Sunt in Germania si nu prea stiu limba din cauza asta nu m-am consultat cu pediatrul inainte sa ii schimb laptele :(
0
01-09-2020, ora 01:00
IoanaMaLa
Nu este medic/terapeut
IoanaMaLa
Buna ziua,

Si eu doresc sa trec de la Hipp antireflux la hipp organic. Bebe are 3 saptamani. Cum sa fac trecerea, directa sau treptata amarstecand lp antireflux cu organic? Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul