schimbarea anticonceptionalelor: Karissa vs. Jeanine

21-04-2008
alyyss_alyyss
Nu este medic/terapeut
alyyss_alyyss
Buna ziua!
Am luat anticonceptionale karissa timp de o luna, mai exact, sambata am luat ultima pastila. Sunt in pauza de 8 zile, si vreau sa schimb aticonceptionalele. Doctorul dermatolog mi-a recomandat Jeanine. Spuneti-mi va rog, cand incep folia de jeanine?( Am avut sangerari pe durata administrarii anticonceptionalelor. Si acum am, dupa ultima pastila. Pe prospect scrie ca e normal. Am sa merg la medic, dar deocamdata sunt in vacanta acasa, si ajung la medic de abia peste 2 saptamani cand sigur ar fi prea tarziu sa iau anticonceptionalele.)
Daca le iau din a 8-a zi e bine? sau trebuie din prima zi de ciclu?
Anticonceptioanele le iau pentru 3 motive: contraceptie, reglarea ciclului menstrual si mai nou, jeanine pentru o acnee.
7 comentarii
0
23-04-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Folia din noul contraceptiv se ia precum una din vechiul contraceptiv, adică după o pauză de 7 zile. Ţineţi minte ziua din săptămână în care aţi început prima folie: toate foliile le veţi începe în acea zi. De exemplu, dacă aţi început prima folie într-o miercuri, toate foliile le veţi începe miercurea. Asta vă ajută să nu uitaţi.
0
25-09-2009, ora 18:27
x2
Nu este medic/terapeut
x2
Buna ziua,

As dori sa stiu daca dupa ce am luat 4 luni Logest, schimb anticonceptionalele, sunt in continuare (la fel de) protejata? Stiu ca exista protectie "insuficienta" doar la prima folie de anticonceptionale, insa la mine va fi a 5-a (schimband doar felul anticonceptionalelor). Va multumesc anticipat!
0
27-09-2009, ora 08:18
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Da, schimband felul anticonceptionalelor sunteti sub acelasi grad de protectie ca si cand ati continua cu folie noua din primul anticoncpetional.
0
12-05-2010, ora 16:32
suzana_suzi
Nu este medic/terapeut
suzana_suzi
Buna ziua!
as avea si eu o intrebare...acum 4 luni am facut un avort iar dupa o luna mi-a venit ciclu si la o saptamana dupa ce mi-a trecut am inceput sa am niste scurge am fost la medic si m-a diagnosticat cu Ovar sclerotistic..mi-a ziz sa iau timp de 5 zile duphaston dupa care sa incept cu anticonceptionalele Karisa...am inceput cu ele din prima zi de ciclu si m-a tinut doar 2 zile.in a 2 luana m-a tinut 4 zile iar la o saptamana dupa ce mi-a trecut am inceput sa am din nou scurgeri...am fost iar la control si mi-a zis sa iau iar timp de 5 zile utrogesan cate 6 pe zi insa sangerarile nu s-au oprit...si mi-a schimbat si pastilele cu diane 35 nustiu nustiu oare sa schimb pastilele??????
0
24-05-2010, ora 17:30
crzym3
Nu este medic/terapeut
crzym3
buna!am si eu o intrebare!folosesc anticonceptionale karissa de aproximativ 6 luni, la indrumarea medicului!in mod normal le iau la ora 20, dar intr'o seara am uitat efectiv si am luat pastiluta a 2a zi de dimineata la ora 7(adica am intarziat cam 12 ore), apoi am continuat sa iau pastila din ziua respectiva la ora 20(ca de obicei) si la fel si restu!!in acest caz exista riscul unei sarcini?este nevoie de protectie suplimentara timp de 1 saptamana sau mai mult?
0
02-05-2013, ora 14:39
deea.iuly
Nu este medic/terapeut
deea.iuly
buna ziua! am si eu o intrebare! am cistita joasa si sunt in tratament, pot incepe sa iau anticonceptionale Laurina recomandate de doctor?in timp ce iau si antibioticele pentru tratarea cistitei. ar avea vreun efect advers? multumesc anticipat
0
22-06-2015, ora 23:29
corinutza29
Nu este medic/terapeut
corinutza29
Buna seara!Am folosit anticonceptionalele Laurina care nu mi au facut bine iar medicul mi a recomandat Logest.Dupa terminarea foliei de Laurina( vineri) am avut un contact neproteja (duminica) iar luni am inceput folia de Logest.Ce puteti sa mi spuneti?Isi fac efectul, imi ofera protectie?
Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  •