de cand ii dau supica a inceput sa faca scaune verzi

19-10-2009
morona
Nu este medic/terapeut
morona
Buna ziua,
bebe al meu are 6 luni si de putin timp am inceput diversificarea alimentatiei.Suntem inca la capitolul morcov cu mar si supica de zarzavat. Am observat ca de cand ii sau supica a inceput sa faca scaune verzi, adica verde mai inchis decat facea pana acum cand ii dadeam doar lapte praf (Humana 1)si fier si acid folic pentru anemie. Dimineata, primul scaun este de verde inchis spre negru, amestecat cu putin "morcov", apoi pe masura ce papa scaunul isi modifica culoarea (devine galben, amestecat cu "morcov" si foarte putin verde.Nu are un miros deosebit.Nu sunt scaune diareice.Din contra, a cam avut probleme tot timpul cu constipatia.Acum de cand diversificam s-au mai reglat scaunele, face pana la trei pe zi.
Ar trebui sa ma ingrijorez ?
5 comentarii
0
19-10-2009, ora 16:16
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
buna ziua,

ar trebui sa va ingrijorati mai degraba din cauza fierului cat si a acidului folic pe care i l-ai dat pana acum si de la care copilul poate avea multe probleme mult timp. Atat fierul anorganic dat de doctori cat si acidul folic sunt daunatoare si nici nu vindeca nimic din ceea ce promit sa vindece si mai rau agraveaza totul.
O sa constatatai singura mai tarziu aceste lucru daca sunteti atenta.
Din cauza la fierul acesta apar mai tarziu tot felul de probleme.

Toate mineralele anorganice date de doctori ar trebui evitate (fier, calicu, magneziu, zinc, seleniu, etc.) caci in aceasta forma sunt neabsorbabile si intoxica organismul. Mai ales la copii mici. In general nu este prezenta o lipsa de minerale in alimentatie ci nu mai este posibila asimilarea lor la nivel de celula, si degeab umpleti burat cu fier. In plus daca va uitati pe lapte scrie pe el ca: "contine toate mineralele de care are nevoie bebelusul". Cineva deci a facut o greseala...

Legumele si fructe crude nu sunt favorabile sanatatii daca cumva ii dati, trebuie fierte !
La zarzavat conteaza ce legume, orice planta care imbaloneaza in general este daunatoare pt. copii mici: varza, conopida, brocoli, fasolea. Cartofii su ardeii contin solanina, niste toxine puternice.

Foarte bun si sanatos este dovleacul gatit ( piure) care i se poate da zilnic. Cunosc pe cineva care si-a vindecat copilul folosind numai cu mancare din dovleac.
Mesele variate sunt o catastrofa pt. copiii mici, copiii ar trebui sa mancance la fel mereu, fara diversitate, asa cum invata pe dos din pacate medicina mamele caci organismul lor nu se poate adaota repede la schimbarile facute de mame caci flora intestinala nu poate schimba bacteriile de pe o zi pe alta si apar automat indigestii.
Laptele de san este extrem de monoton si totusi cea mai buna mancare.
La fel limitarea la 1-2 legume sau fructe este cea mai sanatoasa...

Pentru vindecarea anemiei sau a altor probleme din trecut apelati mai degraba la remedii homeopate sau consultati un medic homeopat.
0
19-10-2009, ora 16:33
morona
Nu este medic/terapeut
morona
Am inteles punctul dvs de vedere, dar la un copil prematur nascut la 29 sapt cu 1350g nu cred ca as fi reusit sa-i ridic anemia de la 7, 5 la 10, 7 cat are acum cu piure de dovlecel :(.pt ca a fost alimentat parenteral pana la 1700 g ( la inceput doar parenteral si pe urma in combinatie cu lapte de mama si praf ).Aici Dumnezeu a facut o minune, dar au contribuit si medicii intr-o oarecare masura.
Cand spun supa de zarzavat vorbesc de morcov, patrunjel radacina si telina radacina.
Si oricum nu mi-ati raspuns la intrebarea mea in ce priveste scaunele verzi.
As vrea sa am parerea unui medic daca e posibil.
Multumesc.
0
19-10-2009, ora 17:59
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Sfaturile de mai sus nu sunt neaparat date pt. situatii exceptionale ca in cazul dvoastra.
O supa sau o mancare formata numai radacini (3 in acest caz) nu este asa de sanatoasa in comparatie cu o supa in care sunt si elemente mai nobile care cresc in afara pamantului.
Pt. anemie sfecla fiarta este f. buna iar morcovul nu are nici o forta vindecatoare, fata de dovleac sau alte legume.
0
20-10-2009, ora 18:54
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
E bine, nu-ti fa probleme, scanul este normal asa cum e.Diversificarea alimentatiei trebuia sa o incepi de pe la 4 luni.Nu-ti fie frica sa introduci alimente noi, la 6 luni trebuie deja sa manance supa de zarzavat si legume, piure de fructe, carne de pasare foarte bine fiarta si tocata in amstec cu supa si piureul de legume, galbenus de ou fiert "tare " in amestec cu supa sau piureul de legume, branza de vaci.Chiar daca s-a nascut prematur, va recupera si se va dezvolta normal, mai ales daca este bine ingrijit.Numai bine!
0
21-10-2009, ora 12:12
morona
Nu este medic/terapeut
morona
Multumesc doamna doctor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: