scaune dese la sugari

20-01-2010
Joy & Joy
Nu este medic/terapeut
Joy & Joy
Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti si pe mine.Am un bebe de 7 luni(74 cm si 9900 gr- la nastere 3180 gr-50 cm), care face cam 4 scaune pe zi. Nu diaree, uneori chiar constipat.
I-am facut analize la scaun si i-a iesit infectie cu Klebsiella. Am urmat tratam, ent cu bioseptol(fara antibiograma), iar la urmatorul examen a iesit din nou. Am repetat analiza si la alt laborator asteptam, rezultatul.
I-am facut si proba de digestie, la care (tot acolo unde i-a gasit klepsiella ) am avut ca rezultat fibre-prezente, amidon-prezent, grasimi prezente. La alt laborator a iesit fibre musculare absente, amidon frecvent, grasimi rare.
mentionez ca numarul mare de scaune a coincis cu perioada cand am incepuit diversificarea si cand am trecut pe lapte praf etapa2.
Nu mai am incredere in medicul pediatru, si pana gasesc altul poate ma ajutati cu un raspuns. Multumesc.
5 comentarii
0
21-01-2010, ora 12:55
ralucaMC
Nu este medic/terapeut
ralucaMC
Sigur are infectie cu Klebsiella? Am gasit pe meritacitit.ro ca se trateaza cu cefalosporina, dar ca se observa in mod tipic la barbatul alcoolic in varsta de peste 40 de ani, cu diabet zaharat si boala pulmonara cronica obstructiva. E ceva in neregula...
0
21-01-2010, ora 13:54
nikole1988
Nu este medic/terapeut
nikole1988
buna ziua!am un bebe de 1 an si 3 luni si de 4 zile are diaree.are in jur de 10 scaune zilnic gelatinoase si de o culoare verzuie cu putin sange.am fost la 3 medici care mi-au zis sa nu-i dau grasimi doar orez piept de pui si morcovi fierti.atat fara nici un antidiareic fara antibiotic nimic(tin sa mentionez ca sunt in spania si aici servicile medicale lasa mult de dorit.nu au habar de nimic.spre ex m-am dus cu o durere de rinichi si i-am zis ca nu pot dormi noaptea de durere si mi-a dat diazepam ca sa dorm linistita)copilul e foarte iritat si de fiecare data cand face caca il doare si plange.va rog frumos sa imi dati un raspuns.sunt intr-o situatie disperata.manaca numai san, pesmet bea ceai de menta si saruri minerale.in ciuda la tot nu ii trece de 4 zile.va multumesc.
0
21-01-2010, ora 15:45
Joy & Joy
Nu este medic/terapeut
Joy & Joy
la varsta lui papa numai san?
fara fructe, legume, supica, carnita, ficatel etc?
0
21-01-2010, ora 15:48
Joy & Joy
Nu este medic/terapeut
Joy & Joy
ce simptome descrii tu aici, s-ar putea sa aiba un microb ceva. printre care si klebsiella, de care i-a iesit puiului meu, dar eu nu cred asa ca repet proba.
fa o analiza la scaun ceva, nu sta asa ca te trezesti fereaasca dumnezeu cu altele. poate s-a oparit la fundulet de asta palnge cand face caca.
0
21-01-2010, ora 21:15
nikole1988
Nu este medic/terapeut
nikole1988
papa san numai acum ca este bolnavior, dar de obicei mananca dimineata lapte praf cu faina de orez si cu cacao si vreo 3 biscuiti, la pranz manaca piure de legume cu carnitza, peste cateodata si ciorbitza.nui plac ficateii:(, apoi gustarica un iaurtel cu biscuiti si ceva fruct(mere, pere portocala)si seara piure de legume.intre mese ii mai dau si un biberon cu lapte praf de 150 de ml si san.dar am avut probleme groaznice cu el la inceput.l-am nascut de 4200gr iar la varsta de 6 luni ne mentineam la 5000gr.nu a vrut nici un fel de lapte praf toate erau cah si le scuipa.am incercat cu milupa, humana, nan, lactovit, lactogen, toate tipurile pana si cu lapte de punga.sanul nu mai era consistent, iar medicul mi-a zis sa nui dau altceva de mancare pana la 6 luni decat san.incet incet am incercat cu mar cu biscuite apoi supitza care si acum are groaza de ea, apoi borcanasele de nutriben si incet incet am ajuns la piure si ciorbitza.acum la 1 an si 3 luni cantareste 12kgsi masoara 82 de cm.ceea ce e curios la un copil de varsta lui e ca nui plac bananele, iaurtul il manaca numai cu zahar, ouale le mananca numai prajite, adik omleta, supica nu ii mai place iar ficateii nici sa nui vada.aici medicul mi-a zis sa nui dau ficatei dar eu raman la ideea sunt foarte buni. si tot mai incerc.daca mai aveti retete de mancare ptr el sau ce ar trebui sa-i mai dau la varsta lui va rog frumos sa--mi dati cateva idei ca sunt si in panica de idei cu mancarea lui.va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Evaluarea sugarului de trei luni
  • Evaluarea sugarului de patru luni
  • Evaluarea sugarului de cinci luni
  • Evaluarea sugarului de șase luni
  • Evaluarea sugarului de șapte luni
  • Evaluarea sugarului de opt luni
  • Evaluarea sugarului de nouă luni
  •