scaun cu sange (rosu deschis), ulcer duodenal, lipsa poftei de mancare

01-02-2009
julia24
Nu este medic/terapeut
julia24
Buna ziua.

In urma cu cateva zile am sesizat scaun sange de culoare rosu deschis. M-am gandit ca poate m-am iritat s-au ceva de genul, insa azi dimineata dinnouu aceeasi problema si incep sa imi fac griji.
Sapt. trecuta eu mi-am facut analize la sange pentru hepatita B si C (ai mei parinti au si nu am stiu, asa ca am zis ca trebie sa stiu daca am si eu) si cu ocazia asta am facut si testul HIV si am fost si la un control ginecologic. Aici am aflat ca sunt sanatoasa, din afara de un singur test si anume acela de helicobacter care binenteles ca mi-a iesit pozitiv, avand in vedere ca stiu ca am ulcer duodenal de 5 ani cel putin si pe care nu l-am tratat, desi inca am crize de ulcer, lipsa de pofta de mancare, am slabit 5-6 kg... pt ca aproape ca nu mananc toata ziua din cauza stresului de la servici..
Acum eu imi pun problema ca din cauza iresponsabilitatii mele de a nu-l trata se poate sa fie ulcerul cauza acestei sangerari? Sau care ar putea fi motivele sangerarilor in scaun?
7 comentarii
0
01-02-2009, ora 12:50
AI3cs
Nu este medic/terapeut
AI3cs
Pentu propria dvs. informare.

"Hemoragia rectala (numita rectoragie) consta in emisia de sange rosu aprins prin anus, amestecat cu materii fecale si cheaguri de sange. Acest tip de hemoragie se produce la nivelul rectului, colonului sau anusului. Culoarea sangelui eliminat depinde de sediul hemoragiei in tractul gastrointestinal. In general, cu cat sediul hemoragiei este mai apropiat de anus, cu atat sangele este mai deschis la culoare. Astfel, daca hemoragia se produce la nivelul anusului, rectului sau al colonului sigmoid, sangele va fi rosu deschis, iar la nivelul colonului transvers - rosu inchis sau caramiziu.
In alte cazuri, hemoragia digestiva este atat de lenta incat nu provoaca nici rectoragie si nici melena. La acesti pacienti, sangele din scaun este ocult, iar prezenta sa nu poate fi depistata decat cu ajutorul testelor speciale de laborator (inspectia maselor fecale la sânge ocult). Hemoragia oculta are in mare parte aceleasi cauze si simptome ca si rectoragia. Se asociaza frecvent cu anemia, datorita pierderii de fier odata cu sangele (anemie feripriva).
Cauzele rectoragiei:
Fisura anala, Cancer de colon, Polipi ai colonului, Boala Crohn, Diverticulita (Diverticuloza), Hemoroizi, Ulcer peptic, Cancer gastric. " ( RoMedic )

In primul rand va recomand un consult chirurgical, iar in urma acestuia medicul s-ar putea sa va recomande rectosigmoidoscopie sau colonoscopie, depinde. Nu uitati sa ii mentionati acestuia ulcerul duodenal pe care il aveti si faptul ca ati slabit un nr. de kg. intr-un timp mai scurt, alte afectiuni din trecut vor si fi ele amintite. Ar fi recomandat sa aveti cu dvs. si documentele, referitoare la investigatii si analize.

Va doresc o zi placuta si nu amanati momentul consultului la medicul specialist.
Multa sanatate si numai bine !
0
16-02-2009, ora 19:04
Alexandra_aa
Nu este medic/terapeut
Alexandra_aa
Buna-ziua!! Am scris aici deoarece nu stiam cum sa deschid o noua tema

Am probleme cu constipatia de cand eram mica...mai exact de cand m-am nascut.De vreo doi ani cand am fost la o consultatie mi s-a zis ca am probleme cu fierea.dupa ce a mai trecut un an de zile am inceput sa am scaun cu sange(la inceput m-a tinut vreo 3luni) dupa aceea am scapat cam vreo 4luni...dar din septembrie mi se intampla din ce in ce mai des...mai exact din luna-n luna:(.mi-e extrem de frica de operatii.as dori daca se poate sa imi reglez aceasta problema din alimentatie..mai exact ce si cum ar trebui sa consum?

am luat ceva ceaiuri de slabit(asa se numesc) si m-au ajutat.adica in decursul celei de-a doua zi am avut scaune fara sangerari...am incetat sa-l mai iau deoarece erau prea frecvente iar azi spre surprindere mea am constatat ca iar am avut scaun cu sange.

Va rog sa-mi ziceti ce as putea sa fac...cum sa-mi rezolv probleme-prin alimentatia(ce, cand si cum sa consum), prin medicamente(ce anume) sa nu devin nici dependenta de ele dar sa nici nu mai am problema care ma macina de un an de zile.

De atunci(de akm 2ani) nu am mai fost la doctor deoarece mi-e extrem de frica ka as putea avea ceva grav...ceva ce nu se poate remedia decat prin operatie!.va rog sa ma ajutati sa scap de problema aceasta fara a decurge la chirurgie:(.Multumesc!
0
16-02-2009, ora 20:03
AI3cs
Nu este medic/terapeut
AI3cs
Buna, Alexandra nu trebuie sa gandesti in acest mod, nu toate problemele de natura medicala se rezolva numai prin intermediul operatiilor, exista multe alte solutii dar cel mai important aspect este sa se elucideze cauza simptomelor tale dupa care sunt mai mult decat sigur ca problema ta se va rezolva in timp. Nimic nu se vindeca de la o zi pe alta sau miraculos. Consultul la un specialist este prioritatea nr. 1 pentru tine, nu mai zabovi nici macar o zi.

"Sănătatea este o comoară pe care puţini ştiu să o preţuiască, deşi aproape toţi se nasc cu ea."
Hypocrat

Numai bine !
0
25-02-2009, ora 19:50
alesandra
Nu este medic/terapeut
alesandra
Am aproximativ aceeasi problema. De vreo 2 saptamani, in urma defecatiei, constat o urma de sange atunci cand ma sterg. Pe langa asta, in timpul defecatiei, simt un oarecare disconfort (materiile fecale par sa ma zgarie in zona anala). :( Mi-e jena sa apelez la un medic.
0
13-05-2009, ora 13:47
Laurentiu J.
Nu este medic/terapeut
Laurentiu J.
De 3 zile am o problema care ma ingrijoreaza.
o sa incerc sa fiu cat mai explicit cu putinta pt ca chiar ma intereseaza un raspuns clar.
locuiesc in Olanda si aici doctori nu prea sunt asa cum ar trebui.
... acum 3 zile am avut scaum iat vasul WC-ului era plin de sange (culoare rosie fara chiaguri) am fost la urgenta si mi-au spus ca este de la hemoroizi. Bun. problema este ca nu am nici un fel de durere (poate un pic stomacul ma deranjeaza pt ca nu mananc regulat) am citit despre simtopmele hemoroizilor si am vazut ca este mai tot timpul prezenta mancarimea, durerea sau altele inconforatbile, nu si la mina. Ieri am avut scaun din nou, fara dureri sau alte simtopme, m-am uitat in vasul WC-ului la inceput iar fecalele erau curate (fara sange) cand am terminat am avut acelas soc, toaleta era spreiata cu sange ca in ziua precedenta. Am zis ca era inca in intestin, Azi, am avut acceas problema, la sfarsitul scaunului am improscat vasul toaletei cu sange (clar, fara cheaguri sau de culoare neobisuita). Ceea ce ma ingrijoreaza este ca nu am nici un fel de rurere, mancarime sau alt simptopm pe care l-am citit pe net.
vreau sa precisez ca nu sunt constipat sia am scaum zilnic.Ce am si ce as putea face in aceasta priivinta? Va multumesc!
pt raspunsuri mai detaliate va rog -
0
21-01-2015, ora 22:22
Vlad Adrian Gabriel
Nu este medic/terapeut
Vlad Adrian Gabriel
Buna ziua
Am probleme cu ochii si uneori iau suplimente pentru ochi dar intr-o saptamana am inceput sa ma simt rau (greata, varsaturi, scaun galbui spasme stomacale)am lesinat la camera de garda.Cei de acolo mi-au facut niste analize de sange deoarece simptomele semanau cu diabet, dar glicemia era in regula.Nu am mai luat suplimente pentru ochi si simptomele au disparut, dar in ultimele 4 zile am inceput sa mananc multi morcovi si simptomele au revenit.Simptomele seamana cu exces de vitamina e, dar nu stiu de ce nu se vindeca din moment ce nu am mai luat suplimente.
0
26-10-2015, ora 10:08
cacenschiv
Nu este medic/terapeut
cacenschiv
Buna Ziua!De citeva zile am scaun cu singe, chiar mai rau curge singe asa fara scaun deschis la culoare, senzatie de discomfort la statul pe scaun ce as putea face?Ce medicamente sau uguente as putea cumpara? Am cumparat la sfatul farmacistei Fitoroid D fara vreun rezultat.Multumesc mult!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: