scaderea beta hcg in sarcina

23-09-2012
naturaverde
Nu este medic/terapeut
naturaverde
buna ziua!
sunt insarcinata in a 19 a saptamana si am beta hcg in valoare de 640, in saptamana 17 am avut valoarea de 5024, asta fii in scadere, incepand cu a 20 a saptamana am luat utrogestan de 100 mg cate 3 pe zi si am si placenta jos inserata si colul uterin in forma de V, avand in vedere scaderea beta hcg si fiind sub nivelu minim pentru fiecare perioada de sarcina, stiu ca nu e de bine si ca se poate opri fatul din evolutie, dar doresc sa stiu daca administrarea a utrogestan imi poate garanta ca acest copil va fi bine din punctul de vedere al dezvoltarii lui( pentru ca in aceasta perioada se dezvolta creierul), si fara probleme, pentru ca nu as vrea sa traiesc dintr-o pensie de intretinator de la stat, sau ce sfat imi dati pentru ce va urma...
va multumesc anticipat pentru sfat!
cu stima oana
2 comentarii
0
24-09-2012, ora 12:13
naturaverde
Nu este medic/terapeut
naturaverde
intotdeauna cand am pus o intrebare pe acest forum nu a fost capabil nimeni sa imi raspunda!!!!
0
24-09-2012, ora 17:34
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Stimata Doamna, in primul rand trebuie sa va asigurati ca exista o comunicare foarte buna cu medicul obstetrician care va urmareste sarcina. Acesta este cel care va cunoaste cel mai bine istoricul medical, el este cel care v-a recomandat tratamentul si el este cel care va interpreteaza rezultatele in urma tratamentelor efectuate. Utrogestanul ( progesteron care ajuta la fixarea mai buna a sarcinii/placentei) este de mult timp folosit in sarcina si nu exista o dovada stiintifica care sa indice ca acesta afecteaza sau nu fatul. Pentru a confirma sarcina, evolutia si dezvoltarea corespunzatoare a acesteia medicul dvs obstetrician va derula toate investigatiile necesare /ecografii s.a Din ceea ce dvs ati enumerat mai sus noi nu va putem confirma sau infirma ca sarcina va fi fara nici un fel de probleme; medicul dvs va poate explica amanuntit ce alte investigatii se pot realiza in decursul sarcinii si la ce varsta a acesteia.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul