scabia - regim fara sare?

05-11-2008
alex_vali
Nu este medic/terapeut
alex_vali
trebuie obligatoriu tinut regim fara sare in tratamentul scabiei?
5 comentarii
0
06-11-2008, ora 00:06
Dr. Akram Salem
Dermatovenerologie, Bucuresti .Mihai Bravu 444
Dr. Akram Salem
scabie inseamna raie...nu exista nici un regim pt boala asta
0
23-03-2010, ora 02:17
nimenialtu
Nu este medic/terapeut
nimenialtu
cel mai bun tratament pt scabie este usturoiul pisezi bine 6 catei de usturoi adaugi o juma de litru de apa si te speli cu ia sara inainte de culcare, dimineata faci un dus fierbinte, ti-as recomanda săpun de casa curata foarte bine pielea afectata, continui sa te speli in fiecare seara pana ce scabia (rîia ) dispare. Usturoiul vindeca scabia norvegiana, nodulara si conjunctuala etc etc in tratarea ciupercilor se mai poate folosi apa cu otet. Sper ca tratamentul meu sa va ajute la ceva SĂNĂTATE.
0
23-03-2010, ora 02:50
nimenialtu
Nu este medic/terapeut
nimenialtu
Cand tratamentul din ziua de azi nu mai tine pasu ne intoarcem la vechile tratamente ale bunici, cu ce se tratau batranii de scabie?simplu cu lesie ce este lesia ?Lesia este apa fiarta cu cenusa din sobă, se ia o cantitate de cenusa se pune intro panza si o pui intro oala cu apa la fiert e ca si cum ai face ceai dupa care te speli cu el.In tratarea scabiei mai poti folosi ceai de rostopasca sau de mugurii uscati de nuc.Atentie la aceste ceaiuri iti pot colora unghiile in galben. bye-bye
0
13-02-2014, ora 23:18
alicya78
Nu este medic/terapeut
alicya78
Buna seara! Doresc sa ma ajutati cu o nelamurire, daca se poate.Acum 5 ani am avut mancarimi de piele, iar cand am mers la dermatolog mi s-a spus ca am scabie, am facut tratament toti cei din casa cu Unguent cu sulf, apoi cu Scabex, desi cei din familie nu prezentau nici un simtom, nici macar sotul desi dormeam in acelasi pat. Ciudat e ca, in urmatoarea iarna mi-au aparut aceleasi simtome, am facut din nou acelasi tratament, fara sa mai fac "zarva " mare in casa, m-am gandit ca e aceeasi problema. Mi-a trecut, dar in fiecare iarna am aceeasi problema de mancarimi de piele.De trei ani, nu am mai facut tratament pt ca m-am gandit ca e o alergie la frig si nu ce mi-a zis doctorita.Mi-a trecut de la sine.Dar anul acesta, cum a dat frigul, din nou am avut mancarimi de piele, exact in zonele in care se manifesta si scabia, dar am observat ca am pielea foarte uscata, incepand de la pleoapele ochilor (ca pielea de crocodil-daca pot spune asa...), fata, umarul stang si partea superioara a mainii stangi.M-am dat cu ulei de masline, am zis ca poate de la frig mi s-a uscat pielea, dar nu vad nici o schimbare, iar de la atata crema, pe umar, desi mi-e uscata pielea, mi-au aparut cosuri albe, care pusca foarte usor la atingere.
Banuiesc, dupa ce am citit pe site-uri ca poate fi scabie din nou, dar daca trebuie sa fac tratamentele necesare, cum sa dau si pe ochi?Sau ce as putea face pt fata?Va multumesc!
0
26-10-2021, ora 22:20
justhelpme
Nu este medic/terapeut
justhelpme
Bună, familia mea se confrunta de ceva timp cu mâncărimi și nu știam cum sa le oprim asa ca ne am dat cu o crema cu 10%sulf, în fiecare seara baie cu săpun antibacterian, dispăreau bubițele de la suprafață pielii dar mâncărimea nu, asa ca am cumpărat benzoat de benzil 25% și ne am apucat de treaba, dar nu a mers deoarece ne schimbam lenjeria în fiecare seara și ne spălam în fiecare seara pe tot corpul și cred ca asta era problema, dacă am făcut greșit sau corect sa ma anunțați dacă puteți va mulțumesc!
A și sa nu uit ca in prezent încă ne confruntam cu boala, nu știm daca este scabie dar am descoperit niște zgârieturi mici la suprafață pielii și ne-a cam convins, am vorbit cu farmacista și a presupus și ea asta, dacă aveți timp va rog frumos sa îmi spuneți clar ce sa fac cât mai repede posibil ca este greu de suportat mai ales copiilor mei, mulțumesc frumos!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: