sarcina si epilepsia

11-02-2007
ana_8
Nu este medic/terapeut
ana_8
In jurul varstei de 3 ani, am fost diagnosticata cu epilepsie si am urmat tratamentul corespunzator.Acum am 28 de ani, sunt vindecata(nu am mai avut nici o revenire a bolii) si vreau sa am un copil. Exista riscuri de vreun fel pentru mine sau pentru copil?
10 comentarii
0
12-02-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Epilepsia, din fericire, nu se transmite copiilor. Deci, nu exista risc pentru el. Se intampla sa existe risc pentru mama, in special in trimestrul al 3-lea al sarcinii. Totusi, avand in vedere faptul ca in ultimii ani nu a mai aparut nici un semn de epilepsie, se poate considera acest risc ca neglijabil.
0
13-02-2007, ora 00:00
ana_8
Nu este medic/terapeut
ana_8
Multumesc.
0
18-02-2007, ora 00:00
Magda28
Nu este medic/terapeut
Magda28
Buna Magda, sunt aproape in aceeasi situatie cu tine, numai ca eu mie mi s-a declansat boala dupa nasterea primului copil. Acum mai doresc inca un copil dar sunt sub tratament si mi-e cam teama, voiam sa te intreb cu ce tratament te-ai vindecat si in cat timp. De cand nu mai ai nici o simptoma?? Ce inseamna ultimii ani? Dar ce ma intereseasa cel mai tare e cu ce tratament te-ai vindecat si in cat timp?
0
18-02-2007, ora 00:00
Magda28
Nu este medic/terapeut
Magda28
scuze, Ana, nu Magda
0
24-02-2007, ora 00:00
ralukris
Nu este medic/terapeut
ralukris
Magda, si mie mi s-a declansat epilepsia dupa nasterea baiatului, dar a coincis si cu niste pb in familie. Baietelul avea cam 1 an si jumatate. Am luat, si iau in continuare, LAMICTAL 200 si ORFIRIL 1000. Am scris mai multe despre asta la ' Medicamente in timpul sarcinii'. Ultimii ani inseamna ultimii 2 ani din cate am aflat eu de curand... Eu mai iau tratament fiindca aveam de fapt o tumoare care imi provoca acele crize. Acum totul e ok, cel putin deocamdata. Sper sa ramana asa. Poate ne lamureste si pe noi cineva ca sunt super stresata ca as mai vrea un bebe. Asta mic vrea sa fie fratior...
0
10-03-2007, ora 00:00
vivi
Nu este medic/terapeut
vivi
sunt vivi si sunt si eu in situatia lui ana_8, adica am epilepsie in urma unei lovituri la cap. m-am lovit la 10 ani la cap si la 18 ani mi s-a declansat boala.iau medicamente iar de 3 ani mi s-a micsorat doza medicamentelor. nu am mai avut crize de peste 5 ani si sunt in mare dilema ptr ca vreau sa am un copil. am 28 ani si ma gandesc tot mai serios sa am un copil. ce parere aveti: ar trebui sa mai astept sau "sa risc"?imi fac griji mari pentru copil, daca va fi sanatos etc.
citesc de mult timp pe internet informatii referitoare la epilepsie si sarcina, unii doctori precum MD zic ca epilepsia nu se transmite copiilor iar altii zic in diverse procente ca se transmite. In plus pot aparea diferite complicatii in dezvoltarea fatului dar si acopilului nascut, deficiente neorologice etc. din aceasta cauza va cer sfatul.multumesc.
0
01-05-2008, ora 00:00
alissa2008
Nu este medic/terapeut
alissa2008
buna, sunt ali, si de 7 luni sunt intr-o relatie cu un baiat. Mi-a marturisit dupa 2 luni ca este bolnav de epilepsie, lucru pe care nu l-am luat la inceput foarte in serios. Lucrurile au evoluat, si acum ne gandim sa intemeiem o familie, si chiar sa facem un copil. Eu sunt relativ sanatoasa (dupa ultimele analiza), si vreau sa stiu daca putem avea copii impreuna, daca se transmite sau nu boala lui genetic (fie in urmatoarea generatie fie peste 2 generatii) si care sunt riscurile la care ne vom expune amandoi in calitate de parinti. multumesc
0
10-01-2010, ora 00:11
yrynutza
Nu este medic/terapeut
yrynutza
Buna!Ma numesc Irina, am 25 de ani si sunt casatorita de 5 ani.La varsta de 2 ani am avut o convulsie cu febra.Asta nu a fost nimik.La varsta de 9 ani am avut un accident de masina cu o mica lovitura la cap si fractura de femur la piciorul drept.Km dupa 1 an jumate am avut prima criza.Sa depistat a fi epilepsie.Am facut tratament o perioada iar dupa aceea nu l-am mai luat din cauza incapatanarii, copil fiind.Apoi am inceput sa am crize iara, dar f mici.Prin clasa a 9 a am avut prima criza majora cu lesin, urina si pierderea cunostintei pe o perioada destul de lunga.Km 10 minute.Apoi crizele au continuat fiind ele si mici si mari.Ultima criza am avuto in septembrie 2005.De atunci sunt sub tratament cu Lamotrigina si nu am mai avut nicio criza decat mici ameteli, Astea fiind din cauza stresului.Specific k lucrez de la varsta de 18 ani fara nici un fel de problema.In prezent sunt sub supravegherea doctorului neurolog Radu Rogozea de la sp Baltazar din Bucuresti(este un dr f bun).In 2006 am ramas gravida neavand voie pt k luam si carmpazepina.Dr mi-a zis sa fac avort altfel pun in pericol sanatatea copilului dak il nasteam.Asa am facut.In 2007 mi-am pus sterilet la sfatul medicului neavand voie anticoceptionale dincauza tratamentului iar cu prezervativul era km periculos pt k poate aveam ghinionul sa sse rupa.Inainte de a ramane gravida foloseam prezervativul dar sa intamplat odata sa nu avem si at am ramas insarcinata.Asta e.Iar apoi k metoda contraceptiva am decis k cel mai bun este steriletul.Dr neurolog mi-a spus k dupa cca 5 ani de la ultima criza umbla la medicament si at pot sa ram gravida.Mai am de asteptat pana in sept anul acesta.De curand am fost la ginecolog k sa vad cum sta steriletul iar el ma sfatuit sa il dau jos pt k sunt tanara.El mi-a recomandat injectile depo-provera pt n nu ramane gravida kre se fac odata la 3 luni.I-am spus de problema mea cu epilepsia k sa stie ce metoda contraceptiva sa-mi dea care sa nu aiba vreun efect negativ asupra tratamentului de epilepsie.Knd am fost la control la dr neuro i-am zis ce mi-a zis ginecologul iar el a zis k e ok.Se pot face injectiile fara nici o problema.Vreau sa va cer si dvs un sfat.Credeti k sunt bune injectiile cu depo-provera sau imi recomanda alta metoda contraceptiva in afara de prezervativ si sa nu aiva adverse negative asupra tratamentului cu lamotrigina?Astept raspuns.Va multumesc.Cu stima.Irina.
0
10-01-2010, ora 00:12
yrynutza
Nu este medic/terapeut
yrynutza
Scz!Am uitat sa va spun k boala mea nu este genetik iar sotul meu este perfect sanatos.Va multumesk..
0
28-06-2010, ora 00:00
insatiable
Nu este medic/terapeut
insatiable
Buna. Am 17 ani si 3 luni ! Sunt insarcinata, dar nu stiu sigur in cate luni.Banuiesc eu ca 1 luna jumatate. La 3 ani am facut o criza de epilepsie..defapt nimeni nu stie..asa m-a diagnosticat doctorul desi in ECG-uri nu a aparut nimic in neregula de atunci nu am mai facut nici o criza am urmat un tratament cu TRILEPTAL de la 3 la 6 ani apoi de la 13 la 16.mi-a zis doctorul ca daca nu v-a mai fi nici o criza nu voi mai fi nevoita sa mai iau nici un medicament.. Vreau sa stiu daca pot naste normal. si ce metode de precautie ar trebuii sa iau ? Iubitul meu nu stie de boala mea. credeti ca ar trebuii sa-i spun ? sunt ingrijorata va rog ajutati-ma !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Top 10 aplicații de smartphone pentru epilepsie
  • Un grup de celule din hipocamp asociate cu comoțiile și pierderile de memorie
  • O nouă terapie pentru managementul crizelor convulsive?
  • Cum afectează Neurontin și Lyrica sinapsele creierului?
  • Opto-vTrap: un nou instrument dezvoltat de cercetători, ce ar putea fi utilizat în viitor pentru tratamentul epilepsiei
  • O peptidă protejează neuronii atât împotriva bolii Alzheimer, cât și a epilepsiei
  •