sarcina sau premenopauza | Forumul Medical ROmedic

sarcina sau premenopauza

06-04-2012
crisf11
Nu este medic/terapeut
crisf11
Buna seara! Numai o stare de stres groaznic ma poate face sa scriu pe un forum...Nomal era ca pana la 47 de ani sa stiu cum e cu sarcina si contraceptia, dar se pare ca in cei 7 ani de lipsa oricarei vieti sexuale am uitat. Ca urmare a unui contact deloc planificat ori protejat, ( in perioada ovulatiei chiar...) nu mi-a mai venit ciclul. De obicei venea la 25 de zile, in ultimii ani. Acum sunt deja in ziua a 42-a si nu am niciun semn bun, in schimb, am greturi si ameteli. Am avut o sarcina acum 20 de ani, imi amintesc ca imi era foarte rau, acum e suportabil, doar ca in niciun caz nu as dori sa fiu insarcinata. Mi-am facut doua teste de sarcina, in aceasta ultima saptamana, ambele au iesit negativ, dar tot nu sunt convinsa.oare m-am dereglat atat de tare pentru ca am redevenit activa sexual? Ce ma sfatuiti sa fac? Sunt la pamant si moral, si financiar, iar ideea unui avort ma innebuneste,
Multumesc din suflet pentru orice raspuns, fie si de incurajare doar...
3 comentarii
0
06-04-2012, ora 21:24
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
Nu sunt medic, dar citind randurile de mai sus, cred ca dereglarile sunt datorate reinceperii vietii sexuale.Acest lucru este intarit si de faptul ca testele de sarcina au iesit negative.Sincer, chiar daca si asta constituie un efort financiar, consultati un ginecolog pt a vedea daca trebuie sa va fie administrat un tratament pt reglarea menstruatiei sau este vorba de instalarea menopauzei.
0
07-04-2012, ora 13:06
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Din moment ce testele de sarcină au ieşit negative, înseamnă că există o probabilitate de 99 % ca nevenirea menstrei să aibă o altă cauză decât sarcina.

Următoarea cauză care trebuie eliminată (sau confirmată) este menopauza. Dacă sunteţi 'la pământ financiar', cel mai simplu mod de a testa această variantă (dintre cele ştiinţifice) este o analiză numită 'dozarea FSH'. Se face din sânge, cam la orice laborator care se respectă şi puteţi mânca înainte de recoltare. Preţul corect pentru această analiză pe care ar trebui să vi-l ceară laboratorul este de 50 de lei.

Când aveţi rezultatul, comunicaţi-mi-l prin mesagerie privată şi vom vedea care e pasul următor, în funcţie de rezultat.
0
07-04-2012, ora 15:38
crisf11
Nu este medic/terapeut
crisf11
Multumesc mult pentru incurajari iar domnului doctor pentru sfat. Il voi urma si il voi contacta.Multa sanatate tuturor!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sunt însărcinată?
  • Cercetătorii au propus primul ghid pentru tratarea depresiei perimenopauzale
  • Cum să te pregateÈ™ti pentru menopauză
  • Am rămas însarcinată, deÈ™i m-am protejat - unde am greÈ™it (greÈ™eli frecvente ale contracepÈ›iei)
  • DiferenÈ›a între sarcină È™i sindromul premenstrual
  •