sarcina asociata cu fibrom 3cm | Forumul Medical ROmedic

sarcina asociata cu fibrom 3cm

12-02-2012
costinel1982
Nu este medic/terapeut
costinel1982
Buna ziua.sper sa ma puteti ajuta cu o problema pe care o are sotia mea.acum 3, 5 luni sotia mea a ramas insarcinata, am facut testul a iesit pozitiv, totul bine si super fericiti pt ca ne dorim foarte mult un copilas.am mers la un medic ginecolog pt control, acesta descoperind cva in neregula, am fost trimisi de urgenta la o ecogr transvaginala unde s a confirmat sarcina, dar si un fibrom in cornul stang al uterului de vreo 3 cm cu structura neomogena, vascularizatie interna prezenta, sarcina fiind in regula.Ca medicamentatie i s a prescris utrogestan 100mg in trei prize p zi, femibion1 si acid folic, iar de la 13 saptamani utrogestan 200mg in trei prize pe zi, no spa si femibion 2.acum, in saptamana a 16 a de sarcina acuza dureri sub forma unor intepaturi pe partea stanga, cu fibromul si abdomenul inferior cateodata tare.va rugam un sfat sau o parere pt a ne linisti.oricum o sa mergem la un contol cat mai curand.specific ca nu a avut sangerari si nici nu am mai facut vreo ecografie de la transvaginala din a 7a saptamana, medicul a internat o d 2 ori pana acum si i a dat concediu medical, specificand k va merge pe concedii pana la nastere.
2 comentarii
0
13-02-2012, ora 00:26
Dr. Costin George Adrian
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Costin George Adrian
Majoritatea sarcinilor evolueaza favorabil in ciuda prezentei unuia sau mai multor fibroame. Daca tot a fost internata de 2 ori ar fi trebuit sa stiti care sunt dimensiunile actuale ale fibromului si nu cele de la 7 sapt. In plus la eco de bitest banuiesc ca vi s-a spus ce dimensiuni are. Legat de partea de concediu mi se pare o exagerare, atata vreme cat sarcina este mica si evolueaza, fara sangerari sau alte complicatii iar sotia dvs nu are un serviciu care sa o solicite f mult fizic ar fi bine sa meaga la munca si sa nu dezvolte o obsesie legata de prezenta acestula. In afara de aspect si localizare(cornual) mai este important raportul cu cavitatea uterina (intramural, subseros, submucos). Localizarea si evolutia fibromului pot determina nastere prematura si e important de monitorizat corect evolutia acestuia, localizarea placentei etc.
0
13-02-2012, ora 17:55
costinel1982
Nu este medic/terapeut
costinel1982
chiar azi am internat o din nou pt k avea dureri mari d burta si contractii, specific ca pana acum in sapt a17 a nu am facut decat o transvaginala, pt k nu ne a cerut doctorul..., o sa revin cu alte detalii cat mai curand, va multumesc mult pt raspuns, sa va dea D ZEU sanatate si numai bine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Uter fibromatos - explicaÈ›ii pe înÈ›elesul tuturor
  • SubstanÈ›e chimice regăsite în produse comune de consum pot creÈ™te riscul de fibrom uterin
  • Un compus din ceaiul verde a avut rezultate promițătoare în tratarea fibroamelor uterine
  • Femeile care stau pe scaun 6 ore zilnic au un risc dublu de fibrom uterin
  •